Azok válaszát várom akik a szüleiknél laknak a párjukkal. Miért nem külön laktok? Nem rossz?
Választhattunk: 4 évig a szüleimnél lakunk, és minden fillért eltéve egy hitelmentes családi házat tudunk venni, vagy hitelt veszünk fel, amit 25 évig nyögünk az anyagi helyzetünktől függetlenül, és mindig ott lebeg a veszély, hogy egy hirtelen állásvesztés miatt mindent elveszítünk.
Nem volt kérdés.
Én nem érzem túl jól magam,mert nincs az a szabdság.De kénytelenek vagyunk.Nekem sok ok van ami miatt szüléknél lakunk.
1:próbáltuk az albérletet,de nagyon sokba került, nem bírtuk
2:Nagy házunk van és a szüleim tele vannak adóssággal, ezért amikor elmentünk pl. lelkileg zsaroltak h. majd akkor elveszítjük a házat mert ők nem tudják ketten fizetni.
3:Jobban tudunk spórolni, bár sokat így se tudunk félre rakni,de legalább helyettem anyu idegeskedik a számlák miatt,mert mi adott összeget fizetünk, nem pedig azt amit használunk(nem is tudnánk kiszámolni)
4:Páromnak elege lett a költözködésből és a pakolásból, ezért úgy döntött legközelebb ha költötzünk max a saját házba megyünk és nem albérletbe..
Mi az én anyámmal lakunk együtt. Van benne rossz is, jó is. Tekintettel kell lennünk egymásra, és nem tehetjük szabadon meg mindazt, amit egy külön házban megtehetnénk. Ez néha korlátoz minket, ami kellemetlen. Ugyanakkor van akit otthon talál a postás, aki vigyáz a gyerekre, ha valamelyik beteg, elmegy értük óvodába, iskolába, ha mi nem tudunk. A házimunka is megoszlik.
A helyzetünk hasonló az egyik fentihez, a ház nagy, mi két keresetből el tudnánk költözni, ám akkor a ház veszne, mert Ő egyedül nem bírná fizetni a rezsit se. (Nyugdíjas.) Ő nem megy el, mert nincs is hova, meg a ház fele az övé, így építkeztünk anno. Ha súrlódás van, azt meg kell oldani. Ez azonban valahol jó is, megakadályozza az "örök-harag" effektek kialakulását.
Mi is anyámmal és húgommal élünk. Nagyon rossz! Most próbáljuk eladni a lakást és kettöt venni belöle. Az a ház nem jött össze nekünk amit akartunk... Albérlet nagyon bizonytalan, utálok költözködni és drága is. Gyesen vagyok babával és így csak 40 ezret kell fizetnünk össz-vissz, lakáshitellel együtt. Albérletben pedig csak a bérleti díj lenne ennyi. Mi nem tudunk spórolni, ezért kétfelé megy majd az eladott lakás ára, csak akkor tudunk elmenni innen. De inkább az a baj, hogy zsúfolt a lakás 5 embernek, semminek nincs helye, ezért aztán állandóan rendetlenség van, amit nagyon nehezen bírok:( a hátam mögött meg megy az undorító mocskos kibeszélés, hogy persze én nem csinálok semmit. Nagyon elegem van!
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!