El tudod képzelni egy ügyvédnő és egy karosszérialakatos házasságát?
13:35
Az mondjuk igaz, hogy az ügyvédek egyre nagyobb bajban vannak. Viszont az a köznép körében az elképzelés, hogy az ügyvédek mind gazdagok. Emiatt magas az ügyvédi szakma presztízse, és ennek megfelelően egy átlagos ügyvédnő elég rátarti ahhoz, hogy ne viseljen el egy jöttment karosszérialakatost.
Nem tudom, hogy egy tanárnő és egy burkoló házassága összehasonlítható-e a kérdésben írt esettel, de egy ilyen is van a rokonságunkban. A férj később mestervizsgát szerzett és vállalkozó lett. Gyerekeik 15 és 13 évesek, kb. 18 éve vannak együtt. Azt nem tudom, hogy boldogok-e, de a közös vagyoni helyzet, gyerekek és az ő gondolkodásuk a házasságról szerintem összeköti őket.
Közben szó esett mindenféléről, hogy pl. a magasabb végzettségű új rokont nem nézi jó szemmel az alacsonyabb végzettségű családból az anyós...stb. Szerintem ez összetett dolog, mert
1. egyrészt anyós-probléma = az anyós, akinek elvették a fiát, jellemétől függően ebbe-abba beleköt, amibe lehet,
2. akinek olyan a jelleme (nemcsak anyós), keres kifogásolnivalót. Igazából mindenkinek a személyiségétől függ, hogyan viszonyul ahhoz, hogy egy új rokon jött a családba.
2.old./2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!