El tudod képzelni egy ügyvédnő és egy karosszérialakatos házasságát?
Igen, igen.
Az ügyvédnő családja osztja az észt, a másik család felé.
Hogy mennyire fontos a mai világban a diploma.
Én (a kérdező) már választottam. Eladó és szakmunkás páros vagyunk, nem pénz alapján döntöttünk, de talán kitűnik.
"Hogy mennyire fontos a mai világban a diploma"
Ez egy nagy marhaság.
El...
Az iskolai vegzettseg gyakran csak a mennyisegi tudason alapilo IQ-t takarja, az emocionalis IQ es a többi miatt az is lehet, hogy kb. egy szinten vannak.
Nekem 20 eve nem müködött, föisk. vegzettseggel egy 8 altalanos+tanf vegzettsegüvel a kapcsolatom, hosszu tavon derült ki, hogy masok az idötölteseink, magasabbak a celjaim (amit reszben el is ertem). Egy masik volt baratom, akinek viszont csak szakmunkasa volt, bizonyos ertelemben többet valositott meg a celjaibol, mint en.
Sok cikk, tanulmany szol arrol, hogy gyakorlatilag annyi a magas vegzettsegü nö, hogy a megszokott felallas, hogy mindegyikre egy nala magasabb vegzettsegü ferj jusson, lehetetlen... A hagyomanyos ertekrend, belsö biologiai kesztetesünk miatt ez nem jo.
Szerintem is marhaság a diploma fontossága, vagyis nemcsak ők lehetnek értelmesek. Még az is lehetséges, hogy a fiatalok jól kijönnek, mert éppen egy szakmunkás is lehet okos, leleményes és jó partner, aki megállja a helyét az életben. Ehhez azért az kell, hogy a párok tényleg összehangolódjanak.
De a szülők hozzáállása nagyban befolyásolhatja a dolgot.
Én biztos, hogy nem tudnám elképzelni, hogy a párom szülei diplomások, szemben az én családommal (velem együtt), akiknek nincs ilyen papírunk. A különbséget még valószínűleg akkor is érezném, ha megtennének mindent azért, hogy én hozzájuk tartozzam. Ez még a jobbik eset lenne. A kérdésemet kiváltó történet alapja azonban az, hogy a diplomás szülők lenézik a másik családot, nem fogadják el a kétkezi munkát.
Én erre írtam azt, hogy nem látok jó esélyeket.
Egyes válaszok elhamarkodottnak és igazságtalannak tűnnek.
Azért köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat.
No arról beszélhetnék hány diplomás hülye van, aki még ahhoz sem ért, amiből elvileg meg kéne tudnia élni. Kapásból 5-öt tudnék név szerint! FOGALMA sincs mit takar amiből diplomázott...bemagolta, levizsgázott kész.
NEM mondom, hogy mindegyik ilyen, de én sajnos sokkal találkoztam és mindnek csak azért van, mert "a mai világban kell" ennyit erről.
Működhet.
Én diplomás vagyok és képzeld még értek is a végzettségemhez, volt párom hentes szakmunkás. Azért mondom, hogy volt, mert sajnos az anyósom nem bírta elviselni, hogy "a ranglétrán felette állok" az egész családjának, mert csak 1 emberkének volt a családban érettségije.
Az én szüleimet ez nem érdekelte, mint ahogy minket kettőnket sem. De sajnos nagyon elfajultak a dolgok és úgy gondoltuk jobb békében elválni, mint belebetegedni a stresszbe és a zsarolásokba. 4 év együttlét után eléggé fájdalmas volt, és sajnálom, hogy a párom nem mert kitörni.
De nem a végzettség számít. Minden emberben lehet érték, csak meg kell találni. S ha mindkét félnek megfelel akkor ki a francot érdekel, hogy mit dolgozik?
Tényleg nem az a fontos, hogy ki, mit dolgozik. Én egy kicsit más megvilágításban tettem fel ezt a kérdést. Nem a szerelemre gondoltam, azt nem befolyásolja a választott szakma.
Egy házasságot azért már befolyásolhat. Rossz irányba. Egy életen át a szülőkkel, a családdal harcolni, hogy elfogadjanak, hogy te is érsz annyit, mint ők, hogy te is ember vagy és tudsz gyereket nevelni, hűséges társa lenni a párodnak, és még van egy aránylag jól kereső szakmád is. Ez mind édeskevés, mert nincs diplomád.
Remélem értik már azok is, akik félreértettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!