El tudod képzelni egy ügyvédnő és egy karosszérialakatos házasságát?
Akinek nincs személyisége és csak a diploma, vagy bármilyen más iskolai papír adja a tartását, annak tökmindegy, kivel kerül össze, mert sehogysem fogja jól érezni magát, mindig benne lesz a hamis felsőbbrendűség-érzet.
Meg kéne már tanulni azt, hogy semmilyen papír nem minősít emberileg.
...én meg láttam már egy-két olyan szikkadt-fazonú ügyvédnőt,
aki örülhet annak is, ha a hóember elveszi...
Bocs haver, de szakmunkásokra szükség van, nélkülük meghalna a társadalom. Van aki ezt belátja, van aki csak azért megy egyetemre, mert erre nem képes, és úgy gondolja, hogy egy diplomától jobb ember lesz. Hát nem. Ugyanolyan emberek, nem kizárt, hogy pl. a politikához lényegében segghülye és terjeszti a hírekben, újságokban, utcán hallottakat, ez meg eléggé tudja bántani egy olyan fülét, aki érti a mögötte lévő dolgokat is. Szóval erről biztos lennének vitáik, de szerintem mind2 tanulhat valamit a másiktól. Sőt, igazából mindenkitől lehet valamit tanulni, ha mást nem, negatív példát. :D
Igazábólnem véletlen ezt a példát hoztam fel, barátom igencsak ki tud akasztani azzal, mikor HVG-s hülyeségeket mond, és kiderül, hogy alap politikai fogalmakkal sincs tisztában. Ennek ellenére egy értelmes és okos embernek tartom, tisztelem, és nem érzem, hogy jobb ember lennék, csak azért, mert ott lesz a nevem előtt egy doktori cím.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:53 vagyok
Igen igen. De vajon valaki elolvasta-e figyelmesen az én kommentemet?
NEM csak a diplomás családja nézi le azt akinek nincs. Ugyanis a mi esetünkben pont FORDÍTVA állt a helyzet. NEKEM van és a párom családjában nincs. Elismert vagyok a szakmámban mégsem feleltem meg, pont mert VAN.
Tudok még egy-két más példát is felhozni.
Egyik barátnő. Diplomás lett (akkor nekem még nem volt, mert én dolgoztam előbb) hát nem kívánom senkinek milyen beképzelt és lekezelő lett azonnal. Mintha egy pondró lennék.
Másik barátnő pár évvel később. Már diplomás vagyok, neki nincs, de szinte szóba sem került csak mikor megismerkedtünk. A FÉRJE eltiltotta és bemagyarázta neki, hogy ÉN lenézem.
Minden érmének két oldala van. Én speciel mindegyiket átéltem, mindkét barátnőmet elveszítettem.
Köszönöm a sok választ, számomra mind hasznos volt, sok igazságot írtatok.
Azért a sejtésem beigazolódni látszik, hogy ritkán, és akkor is csak nehézségek árán (felesleges bonyodalmakkal, megaláztatással, lenézéssel)működik egy ilyen társadalmi különbséget felvállaló kapcsolat.
Elképzelni el tudom, bár nem valószínű, mert az ügyvédek többet keresnek a karosszérialakatosoknál, és az olyan kapcsolat, ahol a férfi kevesebbet keres a nőnél, nem tartósak.
A műveltség témáját kár szóba hozni: a karosszérialakatos karosszérialakatosságot tanult, az ügyvédnő pedig jogot, műveltséget mindketten vagy szereztek, vagy nem, de ez nem a szakmájuktól függ.
22:21
Ez így van, a társadalom szépen kasztosodik.
De kár izgulni: egy kaszton belül is nehezen jönnek létre és könnyen felbomlanak a kapcsolatok :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!