Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a férjem, hogyan...

Meghalt a férjem, hogyan lehet ezt túlélni?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel elment dolgozni és soha többé nem jön hozzám meg a három gyerekhez haza.Képtelen vagyok elhinni, hogy ilyen megtörténhet.Egyedül maradtam mint a kisujjam,pedig Ő volt az én másik felem.Soha többé nem fogja a kezem és nem fog becézgetni. Muszáj tartani magamat a gyerekek miatt.Én 40 éves vagyok a gyerekek 20,14 és 10 évesek, már nem olyan picik, de szörnyű állapotba kerültek.Azt sem tudtam amikor azt mondták, hogy én vagyok az özvegye, hogy kinek szóltak,én nem akarom ezt a megszólítást elfogadni... tegnap még volt férjem amikor elment dolgozni, lehet, hogy bekattantam, de most is úgy érzem, hogy itt van.

Egy csomó intézni valóm is lenne, mindenféle bejelentések,de azt sem tudom, hogy honnan kezdjem.Ha valaki tudna segíteni annak előre is nagyon köszönöm.

2011. febr. 10. 05:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem!!!

Nagyon sajnálom ami történt.....Sok eröt kívánok neked.Hidd el az idö enyhíteni fogja a fájdalmadat.Tudom ez most nem jelent semmit.Már leírták az intézni valókat.

Mi történt a férjeddel??Ha megkérdezhetem??

2011. febr. 10. 07:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez biztos nagyon nehéz lehet.Már csak belegondolni is rossz. De próbálj erősnek lenni a gyerekeid miatt,mert nekik most csak te vagy és szükségük lesz rád. De a férjed mindig ott lesz melleted, ott van a szivedben, ott van a gyerekeidben.Ha nagyon nem tudod feldolgozni szerintem menj el pszicholgushoz hogy segítsen, hisz ilyen helyzetben nem szégyen segítséget kérni.

Ha estleg segít írd ki magadból, hogy mi történt.

2011. febr. 10. 07:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem!Sajnálom így ismeretlenül is hogy ilyen fiatalon(feltételezem mivel te 40 vagy)elment a férjed!!!Tragédia!

Sok Erőt Kívánok!!!

2011. febr. 10. 07:48
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétem!

Először menj a kórházba, ott az adott osztályon megkapod a személyes holmijait (iratok, pénztárca stb), ill. megmondják, hogy a halotti anyakönyvi kivonatot mikor fogják tudni kiadni. Ez attól függ, hogy kell-e boncolni, vagy nem. Ott kérdezd meg, hogy a ruháját mikor, hova vidd be, és vállalják-e az átöltöztetését. Amíg az anyakönyvi kivonat nincs a kezedben, addig "csak" a temetést tudod intézni olyan szinten, hogy kb. időpontot mondasz. Sírhely választás, ha papi temetés, ő majd mondja, hogy mikorra vidd be azokat az adatokat, amik alapján a beszédét össze tudja állítani. Ha polgári, akkor válaszd ki, kiket akarsz megbízni ezzel.

Addig: rokonoknak, munkahelynek telefon, ill. (ha úgy érzed, hogy szükséges) neked és a gyermekeknek a ruhák beszerzése. Ez is kész tortúra!! Virágüzletben megbeszélni a koszorút.

Amikor az anyakönyvi kivonat a kezedben, azzal együtt beviszed az önkorm-hoz a személyi igazolványát is, ott azt érvénytelenítik. Ott tudsz intézni temetési segélyt, a nyugdíjintézetnél árva-ellátást, özvegyi nyugdíjat, emelt összegű családi pótlék.

Ezek most elég sűrű napok lesznek neked, a maradék időben gondoskodnod kell a gyermekekről és saját magadról is!! Persze főzés, mosás közben ne tartsd vissza a könnyeidet, de ne engedd, hogy a fájdalom legyőzzön! Ő ott van veled, segít neked!

Amikor ezeken a dolgokon túl vagy, írj nekem privát e-mailt vagy tégy fel egy újabb kérdést, talán tudok majd abban is segíteni, hogy lelkileg-érzelmileg hogyan lehet ezt feldolgozni.

2011. febr. 10. 08:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Már 2x írtam neked....

A temetésisegéllyel "óvatosan"Most temették nagymamámat.Apuék igényeltek a tanácstól temetési egélyt.

10000Ft ot adtak de csak AFA s számlával.A temetés AFAs számlával 50000Ft tal többe került......Tudom,hogy most nehéz összpontosítanod,de gondold át,hogy mit cselekszel....Mindenképpen kérdezd meg a temetkezésivállalkozótól,hogy mennyiért vállalja számlával és anélkül.

Még egyszer részvétem,és kitartást kívánok neked és a családodnak.

2011. febr. 10. 08:43
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat és a részvét nyilvánításokat is, mindenkinek a segítsége nagy hasznomra szolgál.Még egyenlőre csak kapkodom a fejemet, hogy mennyi mindenért kérnek arcátlanul pénzt.Álmomban nem gondoltam volna,hogy hűtési pénzt kell fizetni ami kezdetnek 7500ft+ még a többi nap ára.Az anyakönyvi kivonatért is fizetni kell.Miért nem lehet az ember békén hagyni gyászában és mindent egy helyen intézni.Még egyszer köszönöm.
2011. febr. 10. 09:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte részvétem! Gondolj arra, mennyire örülne, ha láthatná, hogy a gyermekeidért erős tudsz maradni.
2011. febr. 10. 11:47
 18/20 anonim ***** válasza:
részvétem. mi történt pontosan? sajnos az én férjem halálos beteg én arra gondolok sokszor ha ő meghalna én öngyilkos lennék
2011. febr. 10. 14:59
 19/20 BlackSword ***** válasza:
Először is őszinte részvétem!!! Az hogy most mit érzel, arról maximum elképzeléseim lehetnek, de más résztvevőként ismerős a történet... Hát nem egyszerű megemészteni azt, hogy aki pár órája még azt mondta szeret nincs többé... Tudom, hogy most minde4n nehéz, és minden olyan bizonytalan... És ha sok jótanácsót nem is tudok adni, azért kívánom, hogy legyen elég erőd végigcsinálni ezt az egész procedúrát... És hogy (ha már nem is úgy, mint régen) család maradjatok...
2011. febr. 10. 15:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia, hogy vagy most? Remélem sikerült ujrakezdteni az életedet, és boldog vagy.
2021. szept. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!