Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Gyerek után tegeződünk. "...

"Gyerek után tegeződünk. " Igazságos ez így?

Figyelt kérdés
A párom szülei kijelentették az összes leendő és meglévő menynek és vejnek, hogy csak akkor jöhet szóba a tegeződés, ha majd születik unoka. Én ezt nem tartom igazságosnak, sőt kivételeznek érzem, mintha, csak az számítana a család tagjának, akitől van baba. Jól érzem?
2009. febr. 9. 11:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
66%
Én igazából nem is értem, miért kell tegezni a szülőket illetve anyós-apósékat. Anyukámat Édesanyámak vagy Édesnek hivom, apukámat Édesapámnak és csókolommal köszönök nekik és természetesen magázom. Pedig a szüleim. Eszembe nem jutna a férjem szüleit tegezni. Szerintem nem ettől függ, hogy ki tartozik a családhoz és kinek mennyi tiszteletet adok. 24 éves nő vagyok.
2009. febr. 9. 14:40
 22/31 A kérdező kommentje:

Kedves 14:40-es válaszoló!

Megértem és tisztelem a szokásaidat. Az én idősebbik fiútestvéreim is magázták az apukám (féltesókról és közös apáról van szó), de tény: a magázódás nem jár több tisztelettel. (Észrevételeim alapján...)

Én csak azt nem értem, miért csak azzal jöhet szóba a tegeződés, akitől született baba? Az inkább a család része?

Gondolom, érted mire gondolod...

2009. febr. 9. 15:25
 23/31 A kérdező kommentje:

Egyébként "csendőrperturól" van szó: ők tegeznek engem (számomra természetesen). Egyébként én az a típusú ember vagyok, aki szereti a közeli rokonokat, ismerősöket, barátokat tegezni. Nálam ez jobban oldja a feszélyezettséget és mivel együtt lakunk, és szeretem őket annyira, mintha a szüleim lennének, emiatt (is) fordult meg bennem a fentiekben feltett kérdés.

És ezúton is köszönöm a válaszokat!

2009. febr. 9. 15:30
 24/31 A kérdező kommentje:

Egyébként "csendőrperturól" van szó: ők tegeznek engem (számomra természetesen). Egyébként én az a típusú ember vagyok, aki szereti a közeli rokonokat, ismerősöket, barátokat tegezni. Nálam ez jobban oldja a feszélyezettséget és mivel együtt lakunk, és szeretem őket annyira, mintha a szüleim lennének, emiatt (is) fordult meg bennem a fentiekben feltett kérdés.

És ezúton is köszönöm a eddigi válaszokat!

2009. febr. 9. 15:30
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Miert nem mondtad anyosnak, hogy te mar most is nagyon szivesen tegezned ot, hiszen szeretsz tegezodni! En pl. nagyon szeretek tegezodve beszelgetni, szerintem kozvetlenebb, es nem is ertem miert kell ebbol akkora nagy problemat csinalni. Marmint a tegezodes-magazodasbol.

Mondd meg anyosnak, hogy amikor majd lesz babatok, koszonod szepen, de te akkor sem fogsz mar tegezodni vele, hiszen te teljesen megszoktad a magazodast vele!:))))

Pukkadjon meg! Tudod, en mar csakazert se tegezodnek vele kesobb, egy kicsit olyan megalazos ez mar. Most meg ne tegezz, de ha meglesz a baba, iszunk pertut! Ja, nem! Mondd meg, hogy tudod, hogy az az illem, ha valaki megengedi, hogy tegezd akkor tegezed, de te ot soha nem fogod mar!!!:))))))

2009. febr. 9. 16:14
 26/31 anonim ***** válasza:
74%
és ha hirtelen letegezed őket, összedől a ház?! Nem hinném. Tényleg igazságtalanság. Párod mit szól hozzá?
2009. febr. 9. 17:22
 27/31 anonim ***** válasza:
52%

A tegezést meg kell engedni. Ez kizárólag az idősebb, vagy a férfi, vagy afeljebbvaló stb. dolga, hogy ő mikor kívánja megengedni, hogy tegezzük. Ezen nincs mit megsértődni, az ő dolga. Megkérdezni meg lehet, hogy miért pont a gyerektől..? (Magázva)de szerintem nem illik. Elfogadni viszont kötelező, nem lehet visszautasítani, vagyis az felér egy eldobott kesztyűvel. Ez az illem és kész.Persze, hogy visszafelé tegez egy após, anyós, hisz olyan mintha a szülő lenne.

dE BESZÉLNI ARRÓL, HOGY TE SZERETSZ TEGEZŐDNI, ÉS SZERINTED KÖZVETLEN, MEG JOBBAN KI TUDOD FEJEZNI MAGAD, azt lehet.Udvariasan. Bocs véletlen lenyomtam a capslockot.

2009. febr. 10. 08:57
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb szóba kerül a téma kérdezz rá, hogy mi köze ehhez a gyereknek! Lehet, hogy ez a szokás náluk, de furcsa, hogy ilyen feltételhez kötik a tegeződést.
2009. febr. 10. 09:31
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó a viszony, ahogy írod, akkor szerintem beszéld meg velük, hogy ha kialakul a magázódás, Te utána sem fogsz tudni már váltani. Tehát döntsék el, hogy vagy tegeződtök, vagy magázódtok örökre. Én ezt érezném fairnek.
2009. febr. 10. 16:23
 30/31 A kérdező kommentje:
Szerintem is maradni fog gyerek után is a magázódás, mert ne a gyerek döntsön a tegeződésről. Szerintem, nem a gyerek az, ami ilyen szinten meghatározó, hanem az, hogy a fiúkkal közösen képzeljük el a jövőnket és ahogy az én szüleim is fiúkként kezelik a páromat (ezzel együtt értendő a kölcsönös tegeződés, illetve a kölcsönös tisztelet). Persze, nem szeretném ezt erőltetni, csak családiasabb lenne a hangulat, ha minden leendő és meglévő meny és vej tegeződhetne, nem lenne az, hogy az egyiknél "Szia!", a másiknál "Csókolom, xy néni/bácsi"...
2009. febr. 10. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!