Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Gyerek után tegeződünk. "...

"Gyerek után tegeződünk. " Igazságos ez így?

Figyelt kérdés
A párom szülei kijelentették az összes leendő és meglévő menynek és vejnek, hogy csak akkor jöhet szóba a tegeződés, ha majd születik unoka. Én ezt nem tartom igazságosnak, sőt kivételeznek érzem, mintha, csak az számítana a család tagjának, akitől van baba. Jól érzem?
2009. febr. 9. 11:59
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat Mindenkinek! :)
2009. febr. 9. 13:14
 12/31 anonim ***** válasza:
77%
az 1. vagyok és mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem azt aki lepontozott, hogy ha ő magázza az anyósát/apósát nem érzi-e azt hogy ez csak egy fölösleges fal? Én tisztelem és szeretem az anyósomékat és ők is engem, de sokszor többet mondanék közvetlenebbül mert úgy érzem majdnem olyanok mint a szüleim. Engem sokszor feszélyez ez a távolságtartás.
2009. febr. 9. 13:42
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Én a 2. válasz írója vagyok (12:29-kor), engem is lepontoztak, biztos azért mert mi sem tegeződünk anyósomékkal, ennek ellenére nagyon közvetlen a kapcsolatunk.
2009. febr. 9. 13:47
 14/31 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező! Nagyon irigyellek, hogy fiatal házasként ez a legnagyobb problémád!

Ne reagáld túl ezt a dolgot, minden családban más szokások vannak. Feleségem tegezi a szüleit de a két bátyja magázza őket. Anyám magázta a nagyszüleimet én tegeztem őket és a szüleimet is. Anyám húga tegezte, anyám bátyja magázta őket, az unokatestvéreim szintén tegezték a nagyszüleinket. A nagynénémet tegezem, a nagybátyámat magáztam, a nagynéném nálam 8 és 10 évvel fiatalabb fiai viszont tegezték a nagybátyánkat. Nagyanyám a nála csak néhány évvel idősebb sógornőjét is magázta annak ellenére, hogy többször kérte, hogy tegezze és ő tegezte is nagyanyámat! Mi ebben a probléma?

A 30-valahány évvel idősebb szomszédom magáz engem, de ha tegezne egyáltalán nem sértődnék meg rá és én akkor is magáznám.

Ha ez téged ennyire zavar akkor válj el; a bíró/bírónő

nem fog kinevetni ha ezt adod elő válóoknak, de csak azért nem nevet mert nem szabad neki. Benne van a munkaköri leírásában, hogy nem nevethet.

2009. febr. 9. 13:50
 15/31 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Én az erre a kérdésre válaszolókat nem pontoztam le, mert eddig mindenkitől hasznos választ kaptam, csak volt aki más szemszögből közelítette meg a kérdést, ami nem feltétlenül gond.

2009. febr. 9. 13:51
 16/31 anonim ***** válasza:
88%
13:50-es vagyok, engem is lepontozhattok!
2009. febr. 9. 13:53
 17/31 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést nem mint életbevágó problémát vetettem fel (és egyébként is, miért válnék el az anyósék miatt a páromtól???), hanem mint zavaró dolgot. Több válaszoló is írta, hogy feszélyezi a magázódás. Velem szintén ez a probléma.
2009. febr. 9. 13:54
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocs' a buta viccemért!

Gondoltam, hogy nem akarsz elválni ezért.

Ne bosszantsd magad, fogadd el, hogy ilyenek a szokások anyósodéknál!

2009. febr. 9. 13:59
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Itt alapvetően nem is az a kérdés hogy magázódás vagy tegeződés, mert hát istenem van akit így neveltek vagy szokás, vagy idős, ha jó a viszony nem oszt nem szoroz, a kérdés hogy miért csak az ahol van gyerek. Szerintem úgy lenne fair ha akkor minden meny/vej magázódna v tegeződne.
2009. febr. 9. 14:09
 20/31 anonim ***** válasza:
75%

nekem a kérdésem az lenne, hogy csendör pertuban vagytok vagy ök is magáznak téged. mert ugye ez nem mindegy. ha ök tegeznek téged akkor én soha még ha meg is engedik sem tegezném vissza öket, söt a gyerekeimet is arra nevelném hogy magázzák a nagymamát.

egyébként nekem a volt aposómmal volt csendörpertunk, ö tegezett én magáztam. elég gáz volt. soha eszébe sem jutott felajánlani a tegezödést. az én anyámék mióta elmultam 18 éves azóta minden újonnan bemutatott haverom, barátom, barátnömet magázzák, aztán ha másodszor, harmadszor találkoznak akkor felajánják a tegezést.

2009. febr. 9. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!