Mit csinaljak? Tanacsot kernek!
Szoval egy nagyon elcseszett leny vagyok. Egyetemre jarok, tanulok, 80%ban szeretem is. meg suliba vagyok eltelik az ido, elszorakozok a kollegakkal, de ha megbeszelnek egy kavezast, en nem megyek, mert nincs ra penzem. Ha haza jovok, a tesom var itthon, ketten berelunk egy lakast(o is tanul). Sokszor sirok, attol, hogy hogy nez ki a lakas. Szoktam takaritani, fozni, de a tesom nem veszi ki a reszet, ha kajal, mindent ott hagy az asztalon, nem mosogat. volt amikor 1 hetet hagytam a mosatlant, de ot ez sem erdekelte. ha 2 hetig nem mosok, felveszi a mocskos ruhat, nem erdekli. fozni nem foz, de elvarja, hogy kaja legyen. ha nagyon zsuffolt a programom, anyukam szokott kajat kuldeni, de ezzel nem nagyon akarom terhelni, ugyanis o is dolgozik otthon es rendezi a csaladi ugyeket, kertet. szuleimnek szoktam panaszkodni, hogy en ezt nem birom igy, de ok erre azt mondjak, hat majd beszelunk mi a testvereddel, hidd el nagyon nehez neki az egyetem. Nekem mivel konyebb? Az az erzesem, hogy nekem kell felnevelnem a 24 eves fiu testveremet.
Ezen kivul baratom nincs, baratnoimmel nem nagyon talalkozok, ok elvannak foglalva a barataikkal. Szorakozni jarni nincs idom, de leginkabb penzem. Az egyetem mellett sajnos nem tudok eljarni dolgozni, ezert nyaron dolgozok, kulfoldon es abbol tartom el magam 1 even keresztul.
Kernek valami tanacsot, mivel tudnam jobba tenni az eletem, mert egyszeruen ugy erzem megbolondulok ! 20L
Keress másik albérletet, ahol lányokkal bérelnél közösen lakást. Lenne társaságod is és nem lennél cseléd se. Ha többen vagytok, akkor a rezsi is többfelé megy, te is olcsóbban kijönnél, lenne pénzed eljárni néha.
Tesód meg fulladjon bele a koszba, ha ennyi idősen ezt se tanulta meg, hogyan tartson rendet maga után.
Ha ketten tesóddal béreltek lakást, akkor nem anyudra hagyod, hanem tesódra a saját problémáját. Nem kellene magadra vedd, ha már próbálkoztál, és senki semmire nem értékeli ! Neked a saját életedet kell éljed, és hátha tesód is másképp látná, ha egyedül kellene próbálkoznia. Ha meg nem, akkor neki úgy jó ahogy, és az az ő dolga.
Keress másik bérletet esetleg hasonló korúakkal, iskolásokkal, barátokat is szerezhetsz. Nem a te dolgod tesódat pátyolgatni. A lelkiismereteddel kell megbékélj, hogy nem baj, ha hagyod az ő életét élni, te meg a tiedet.
Te próbálkoztál !
Sok sikert !
Előző vagyok. Bocsi nem láttam még a válaszod amikor írtam.
Már felnőtt ember vagy, ne más érdekeit nézd hanem a sajátjaidat. Ha így folytatódik talán egész életedben a tesódról fogsz gondoskodni és egyedül fogod érezni magad mindig. Hidd el ez nem tesz jót neked, a többi 20 éves élvezi az életet, ez alatt nem azt értem hogy bulizik össze-vissza, hanem nem játsza a cselédet, van kapcsolata és néha eljár a barátnőivel. Ne azt nézd hogy a szüleidnek mi a jó, majd előbb-utóbb ők is belátják hogy a tesód nem csinál semmit és nekik kell ellátni őt. Így, hogy gondoskodtok a tesódról mintha egy kisgyerek lenne sose tanulja meg ellátni magát.
Lehet hogy félreértettem de nekem az jött le hogy a szüleidtől nem laktok messze de akkor miért nem a családi házban laktok?
100 kmre lakunk. mashogy nem lehet megoldani. sokszor 8tol 8ig vagyok egyetemen, igy tanulni se lenne idom.
Az a helyzet hogy a csaladban, es vagyok a legkisebb, megis mindenki nekem mondja, hogy neki milyen nehez. ezaltal ugy erzem, hogy nekem kell segiteni. csak mar nem birom tovabb
A szüleid ne az egyik gyereküktől várják a másik gyerekük megsegitését. Ők cseszték el a nevelését, nem neked kell a seggét nyalnod ezért, már bocsika...
Ha jól veszem ki, akkor téged nemigen támogatnak anyagilag se a tanulásodban, szóval elvárásaik pláne ne legyenek feléd!!! A szüleid még a jog szerint is kötelesek a tanulásodhoz megteremteni az anyagi feltételeket, nem neked kéne magadra keresned, hanem nekik kéne rád! Szülői kötelességük. Ezt nem árt tudnod, mert láthatóan érzelmi zsarolás folyik a család felől irányodba.
Nem anyukádra hagyod, felnőtt ember, akinek el KELL tudni látnia magát. Ha nem tudja, az nem a te hibád, hanem anyukád neveléséé, ne te idd meg a levét!
Mi lesz, 25 év múlva is a tesód szennyesét mosod, nehogy megbántsd anyukádat???
Közben jött a kommented. Na, erről beszélek, tipikus érzelmi zsarolás.
Meg kell tanulnod felnőni és elereszteni ezeket a füled mellett! Különben ő röhög, te beledöglesz. Miért jó ez neked???
Állj a lábadra, ne hagyd magad többé. Szépen, kedvesen is lehet ezt.
Keresel egy csajos albérletet, aztán szépen elcuccolsz és kész. Majd ha a szüleid kérdezik, akkor közlöd, hogy igy jobban kijössz anyagilag, aztán ennyi. A válaszukat meg meg se halljad. Hidd el, nem fog éhenhalni a tesód, ez tuti.
tamogatnak, de nagy reszet a penznek nyaron szedem ossze. ugyanezt csinalja a testverem is. mindketten dolgozunk.
maskulonben nem szoktunk veszekedni, csak akkor ha mar nagyon megunom, es nem birok turni, aztan indul a haboru, de o legjobb esetben meghallgat, es ennyi. minden vissza a regi kerekvagasba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!