Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinaljak? Tanacsot kernek!

Mit csinaljak? Tanacsot kernek!

Figyelt kérdés

Szoval egy nagyon elcseszett leny vagyok. Egyetemre jarok, tanulok, 80%ban szeretem is. meg suliba vagyok eltelik az ido, elszorakozok a kollegakkal, de ha megbeszelnek egy kavezast, en nem megyek, mert nincs ra penzem. Ha haza jovok, a tesom var itthon, ketten berelunk egy lakast(o is tanul). Sokszor sirok, attol, hogy hogy nez ki a lakas. Szoktam takaritani, fozni, de a tesom nem veszi ki a reszet, ha kajal, mindent ott hagy az asztalon, nem mosogat. volt amikor 1 hetet hagytam a mosatlant, de ot ez sem erdekelte. ha 2 hetig nem mosok, felveszi a mocskos ruhat, nem erdekli. fozni nem foz, de elvarja, hogy kaja legyen. ha nagyon zsuffolt a programom, anyukam szokott kajat kuldeni, de ezzel nem nagyon akarom terhelni, ugyanis o is dolgozik otthon es rendezi a csaladi ugyeket, kertet. szuleimnek szoktam panaszkodni, hogy en ezt nem birom igy, de ok erre azt mondjak, hat majd beszelunk mi a testvereddel, hidd el nagyon nehez neki az egyetem. Nekem mivel konyebb? Az az erzesem, hogy nekem kell felnevelnem a 24 eves fiu testveremet.

Ezen kivul baratom nincs, baratnoimmel nem nagyon talalkozok, ok elvannak foglalva a barataikkal. Szorakozni jarni nincs idom, de leginkabb penzem. Az egyetem mellett sajnos nem tudok eljarni dolgozni, ezert nyaron dolgozok, kulfoldon es abbol tartom el magam 1 even keresztul.

Kernek valami tanacsot, mivel tudnam jobba tenni az eletem, mert egyszeruen ugy erzem megbolondulok ! 20L

2011. febr. 4. 00:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik albérletet, ahol lányokkal bérelnél közösen lakást. Lenne társaságod is és nem lennél cseléd se. Ha többen vagytok, akkor a rezsi is többfelé megy, te is olcsóbban kijönnél, lenne pénzed eljárni néha.

Tesód meg fulladjon bele a koszba, ha ennyi idősen ezt se tanulta meg, hogyan tartson rendet maga után.

2011. febr. 4. 00:20
 2/19 A kérdező kommentje:
Szuleim nem szeretnek ha "elhagynam" a testveremet, meg igy nekik is konnyitebb szerintem, annyiban segitek nekik, hogy fozok ra, meg vasarolok. nem hagyhatok anyukamra mindent
2011. febr. 4. 00:26
 3/19 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek az előző válasszal! Bérelj másik lakást, lányokkal, így nem lennél egyedül és nem lennél cseléd. A tesódat hagyd ott egyedül, majd rájön mennyi mindent megcsináltál amíg együtt laktatok és talán megtanulja ellátni magát. És tényleg ha több felé lenne az albérlet ára szétosztva akkor több pénzed maradna amit magadra költhetnél:)
2011. febr. 4. 00:28
 4/19 anonim ***** válasza:

Ha ketten tesóddal béreltek lakást, akkor nem anyudra hagyod, hanem tesódra a saját problémáját. Nem kellene magadra vedd, ha már próbálkoztál, és senki semmire nem értékeli ! Neked a saját életedet kell éljed, és hátha tesód is másképp látná, ha egyedül kellene próbálkoznia. Ha meg nem, akkor neki úgy jó ahogy, és az az ő dolga.

Keress másik bérletet esetleg hasonló korúakkal, iskolásokkal, barátokat is szerezhetsz. Nem a te dolgod tesódat pátyolgatni. A lelkiismereteddel kell megbékélj, hogy nem baj, ha hagyod az ő életét élni, te meg a tiedet.

Te próbálkoztál !

Sok sikert !

2011. febr. 4. 00:35
 5/19 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Bocsi nem láttam még a válaszod amikor írtam.

Már felnőtt ember vagy, ne más érdekeit nézd hanem a sajátjaidat. Ha így folytatódik talán egész életedben a tesódról fogsz gondoskodni és egyedül fogod érezni magad mindig. Hidd el ez nem tesz jót neked, a többi 20 éves élvezi az életet, ez alatt nem azt értem hogy bulizik össze-vissza, hanem nem játsza a cselédet, van kapcsolata és néha eljár a barátnőivel. Ne azt nézd hogy a szüleidnek mi a jó, majd előbb-utóbb ők is belátják hogy a tesód nem csinál semmit és nekik kell ellátni őt. Így, hogy gondoskodtok a tesódról mintha egy kisgyerek lenne sose tanulja meg ellátni magát.

Lehet hogy félreértettem de nekem az jött le hogy a szüleidtől nem laktok messze de akkor miért nem a családi házban laktok?

2011. febr. 4. 00:35
 6/19 A kérdező kommentje:

100 kmre lakunk. mashogy nem lehet megoldani. sokszor 8tol 8ig vagyok egyetemen, igy tanulni se lenne idom.

Az a helyzet hogy a csaladban, es vagyok a legkisebb, megis mindenki nekem mondja, hogy neki milyen nehez. ezaltal ugy erzem, hogy nekem kell segiteni. csak mar nem birom tovabb

2011. febr. 4. 00:40
 7/19 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom a valaszokat !
2011. febr. 4. 00:40
 8/19 anonim ***** válasza:
64%

A szüleid ne az egyik gyereküktől várják a másik gyerekük megsegitését. Ők cseszték el a nevelését, nem neked kell a seggét nyalnod ezért, már bocsika...

Ha jól veszem ki, akkor téged nemigen támogatnak anyagilag se a tanulásodban, szóval elvárásaik pláne ne legyenek feléd!!! A szüleid még a jog szerint is kötelesek a tanulásodhoz megteremteni az anyagi feltételeket, nem neked kéne magadra keresned, hanem nekik kéne rád! Szülői kötelességük. Ezt nem árt tudnod, mert láthatóan érzelmi zsarolás folyik a család felől irányodba.

Nem anyukádra hagyod, felnőtt ember, akinek el KELL tudni látnia magát. Ha nem tudja, az nem a te hibád, hanem anyukád neveléséé, ne te idd meg a levét!

Mi lesz, 25 év múlva is a tesód szennyesét mosod, nehogy megbántsd anyukádat???

2011. febr. 4. 00:43
 9/19 anonim ***** válasza:

Közben jött a kommented. Na, erről beszélek, tipikus érzelmi zsarolás.

Meg kell tanulnod felnőni és elereszteni ezeket a füled mellett! Különben ő röhög, te beledöglesz. Miért jó ez neked???

Állj a lábadra, ne hagyd magad többé. Szépen, kedvesen is lehet ezt.

Keresel egy csajos albérletet, aztán szépen elcuccolsz és kész. Majd ha a szüleid kérdezik, akkor közlöd, hogy igy jobban kijössz anyagilag, aztán ennyi. A válaszukat meg meg se halljad. Hidd el, nem fog éhenhalni a tesód, ez tuti.

2011. febr. 4. 00:46
 10/19 A kérdező kommentje:

tamogatnak, de nagy reszet a penznek nyaron szedem ossze. ugyanezt csinalja a testverem is. mindketten dolgozunk.

maskulonben nem szoktunk veszekedni, csak akkor ha mar nagyon megunom, es nem birok turni, aztan indul a haboru, de o legjobb esetben meghallgat, es ennyi. minden vissza a regi kerekvagasba.

2011. febr. 4. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!