Tiltsam el a lányomat az anyóstól?
2,5 éves a lányom. Ha a nagyinál van,utána három napig kezelhetetlen, ha nem engedek valamit örjöng, hogy a "Nagyi engedi!!!". Próbáltam beszélni anyóssal, de a fal is jobban figyel. Ha hármasban vagyunk nála, a lányom elkér egy porcelánt, mondom hogy: nem azzal nem játszhatsz, erre anyós engedi. Ha azt mondom nincs több süti, anyós két szeletet a táljára tesz. Ilyen látogatások után még rosszabb, mert a gyerek úgy tudja, nem muszály a szüleire hallgatnia.
Most viszont betelt a pohár!
Vessetek meg, de a lányomnak nem szoktam csokit adni.
Hív anyós délután, hogy beteg a gyerek, hányt.
Otthagyom a sulit, rohanok hozzájuk, kérdem mit ettél, erre a kislányom hármat. Kérdem hogy három mit? Erre összeszorította a száját, és megrázta a fejét. Rászóltam, hogy mondja el, erre: A nagyi azt mondta, te nem tudhatod!
HÁROM TÁBLA CSOKIT! Egy két és fél évesbe! Anyós meg akarta magyarázni, hogy az három kocka volt, de addigra a kisasszony szó szerint kitálalta a maradékot. Jóval többet, mint három kocka csoki.
Mit tegyek? Tiltsam el?

Szia!
Nálunk is hasonló szitu volt, csak itt anyósom és a dédi volt aki tömte a gyereket.
Egyszer nekik is sikerült hányásig etetni csokival és más édességekkel a kicsit, este elmagyaráztam a lányomnka, hogy Látod, anya ezért nem engedi, hogy sokat egyél édességet. Megértette, sőt azóta is ő mondja, hogy köszönöm, de elég volt. Akkor, mikor hányt a nasitól 2,5 éves volt, most 6 lesz. Nagyon rossz emlék neki, nagyon kevés édességet eszik azóta is.
Véleményem szerint anyósod kb olyan meggyőzhetetlen lehet mint nálunk a dédi..... most épp hasmenéses vírust kapott el a lányom, erre szilvalével itatta volna. :-S

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!