Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tiltsam el a lányomat az...

Tiltsam el a lányomat az anyóstól?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom. Ha a nagyinál van,utána három napig kezelhetetlen, ha nem engedek valamit örjöng, hogy a "Nagyi engedi!!!". Próbáltam beszélni anyóssal, de a fal is jobban figyel. Ha hármasban vagyunk nála, a lányom elkér egy porcelánt, mondom hogy: nem azzal nem játszhatsz, erre anyós engedi. Ha azt mondom nincs több süti, anyós két szeletet a táljára tesz. Ilyen látogatások után még rosszabb, mert a gyerek úgy tudja, nem muszály a szüleire hallgatnia.

Most viszont betelt a pohár!

Vessetek meg, de a lányomnak nem szoktam csokit adni.

Hív anyós délután, hogy beteg a gyerek, hányt.

Otthagyom a sulit, rohanok hozzájuk, kérdem mit ettél, erre a kislányom hármat. Kérdem hogy három mit? Erre összeszorította a száját, és megrázta a fejét. Rászóltam, hogy mondja el, erre: A nagyi azt mondta, te nem tudhatod!

HÁROM TÁBLA CSOKIT! Egy két és fél évesbe! Anyós meg akarta magyarázni, hogy az három kocka volt, de addigra a kisasszony szó szerint kitálalta a maradékot. Jóval többet, mint három kocka csoki.

Mit tegyek? Tiltsam el?

2011. febr. 1. 18:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Jajj, a cukorbetegség hogy kerül ide? 60 fölött esetleg, elhízástól, addig pedig genetika.

Hogy válaszoljak is, én eltiltanám mint a sicc, az anyós alkalmatlan a gyermekmegőrzésre.

2011. febr. 1. 19:04
 12/23 A kérdező kommentje:

25 vagyok és cukorbeteg 13 éves korom óta!

A kishúgom nyolc és inzulinos!

2011. febr. 1. 19:18
 13/23 anonim ***** válasza:
68%

18:40-es vagyok.

Így már teljesen érthető a csoki tilalom.

2011. febr. 1. 19:29
 14/23 anonim ***** válasza:
71%
Eltiltanám. Bár az én lányom még csak 1 éves, már néha nekem is kivan mindenen anyóssal. Ő egy csomó olyannal tömi,ami nem neki való. Csak egy falat csoki, cukor, csak egy kanál méz 1 év alatti lányomnak... És még sorolhatnám...
2011. febr. 1. 19:39
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

A csokitól senki nem lesz cukorbeteg,sőt még akkor sem ha mindennap megenne 3 táblával (ettől függetlenül marha egészségtelen,de nincs köze a cukorbetegséghez,legalábbis közvetlenül és a fiatalkorihoz pedig méginkább nem-csak ,hogy hülyeségek ne terjedjenek)

Talán ebből az esetből tanult anyósod,mindenestre jelezd az irányába ,hogy ez volt az utolsó húzása,vagy szabjon ő is határokat a gyereknek,vagy nem viszed többet mert utána te hallgatod a hisztijét napokig.

Sajnos vannak akik sosem értenek a szép szóból,de azért azt hozzá kell tenni,hogyha a kislányodnak megtanitanád,hogy a desszeretet is lehet kúltúráltan,főtékezés után MÉRTÉKKEL fogyasztani,akkor nem tömne magába 3 táblát . persze elsősorban anyósod hibája,de tapasztalatból mondom neked hogy a tiltott gyümölcs a gyerekeknél mindig sokkal izgalmasabb,látnád az ovódában hogy zabálják 2 pofára a süteményt azok a gyerekek akiknek nem adnak soha otthon,hát rosszul lennél:)

2011. febr. 1. 19:40
 16/23 A kérdező kommentje:
Kap sütit, meg édeset, én csinálom, gyümölcscukorral.
2011. febr. 1. 20:14
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

Én egy dolgot nem értek.

Ha a gyerekem az anyósnál megfogja a porcelánt és én azt mondom, hogy nem, akkor a gyerekem azt NEM FOGJA MEG! Akármit mond az anyós!!!

A gyerek sajnos pont tőled látja, hogy a szavad semmit nem ér és ebből le is vonja a következtetést.. és ennek megfelelően cselekszik. Jogosan.

Ha én ott vagyok, akkor BÁRKI mondhat bármit, ha én kimondtam, hogy NEM, akkor abból többé nem lesz IGEN. SOHA. Tökre nem érdekel, ki mit mond, kiveszem a kezéből és NEM ENGEDEM. Felőlem az atyaisten is visszadhatná a kezébe, én újra kivenném.

Ha az anyós két szelet sütit tesz a tányérjára, mikor én azt mondtam, hogy nem, akkor nemes egyszerűséggel kidobom a sütiket és megismétlem: nem ehetsz, kislányom. Ennyi. Ha újra kap, azt is kidobom.

+Ilyen látogatások után még rosszabb, mert a gyerek úgy tudja, nem muszály a szüleire hallgatnia." Ez teljesen logikus a gyerek részéről, te magad tanitod meg neki, hogy nem kell a szüleire hallgatnia!

A gyerek nevelésében az egyik legfontosabb alapszabály a következetesség. Ez nálatok teljességgel hiányzik, ezért a gyerek összezavarodik.

2011. febr. 1. 21:13
 18/23 A kérdező kommentje:
Én ezt csinálom, és ezáltal persze én vagyok a rossz.
2011. febr. 1. 21:53
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom védőnő volt, így neki automatikusan mindig igaza van, persze amikor nem, akkor is mindenki szerint. A "tanácsaiból" idéznék:

A 2. gyereket nem akarod majd szoptatni?

De igen.

Jó, szoptasd is, mert az nagyon egészséges.

Arról gőze nem volt, mit kínlódtam az 1.-vel, hogy legyen tej, évekkel később véletlenül jöttem rá, hogy a gyógyszertárban rossz hígításban adták az urtica urens tejserkentőt, ami ezáltal apasztott. Anyósom csak azt látta, hogy tápszerezem a gyereket, nem is akarom szoptatni. Pedig minden cseppet megkapott.

Kedvenc: Gyesen voltam, lakáshitel, autóhitel, kiszorítottunk egy kerti csúszdára nem kevés pénzt, anyós így "örült":

Milyen színű? Kék? Mért nem piros? Kisfiam, ugye hogy csak a piros csúszda az igazi csúszda? XY-nak is ilyen van. Vitesd vissza anyádékkal a boltba és hozass pirosat, mert ez nem jó. Akkor volt 2,5 éves a fiam, naponta 50x kellett azt hallgatnom, hogy ez nem jó csúszda, nem kell, csúnya...

Nem is megyünk az ilyen esetek óta hozzájuk, sorolhatnám jövő hétig, milyen húzásai voltak...Most meg játssza a mártírt, hogy mért viselkedek vele így? Vajon mért????

2011. febr. 1. 23:17
 20/23 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azt akartam csak kihozni, hogy egy anyósnak úgyse lehet az ember jó, ha beledöglik, akkor se, bár szerintem titkon ebben reménykednek...
2011. febr. 1. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!