Tiltsam el a lányomat az anyóstól?
2,5 éves a lányom. Ha a nagyinál van,utána három napig kezelhetetlen, ha nem engedek valamit örjöng, hogy a "Nagyi engedi!!!". Próbáltam beszélni anyóssal, de a fal is jobban figyel. Ha hármasban vagyunk nála, a lányom elkér egy porcelánt, mondom hogy: nem azzal nem játszhatsz, erre anyós engedi. Ha azt mondom nincs több süti, anyós két szeletet a táljára tesz. Ilyen látogatások után még rosszabb, mert a gyerek úgy tudja, nem muszály a szüleire hallgatnia.
Most viszont betelt a pohár!
Vessetek meg, de a lányomnak nem szoktam csokit adni.
Hív anyós délután, hogy beteg a gyerek, hányt.
Otthagyom a sulit, rohanok hozzájuk, kérdem mit ettél, erre a kislányom hármat. Kérdem hogy három mit? Erre összeszorította a száját, és megrázta a fejét. Rászóltam, hogy mondja el, erre: A nagyi azt mondta, te nem tudhatod!
HÁROM TÁBLA CSOKIT! Egy két és fél évesbe! Anyós meg akarta magyarázni, hogy az három kocka volt, de addigra a kisasszony szó szerint kitálalta a maradékot. Jóval többet, mint három kocka csoki.
Mit tegyek? Tiltsam el?
Hát én nem ítéllek el az anyósod enyhén szólva beteg, hogy egy ekkora gyereknek ennyi csokit megengedett :O!Jó hogy rosszul lett szegény, ez még egy felnőttnek is sok lenne.Én igazat adok neked, hogy nem adsz egy ekkora gyereknek csokit.
Mostantól ritkábban vinném a gyereket anyóshoz.Ha nem ért a szép szóból majd ért ebből.És nyíltan megmondanám neki ezek után amit gondolok, még ha meg is haragudna.Ami sok az tényleg sok.Abszolút igazat adok neked.
ugyanaz az eredmény. Már próbáltuk. Sajnos külföldön dolgozik, kéthetente egy hétvégére jön haza, így keveset vagyunk együtt.
Én estin érettségizem, olyankor van néha anyósnál.
Abszolút jogos a felháborodásod. Én is (ha durván fogalmazunk) el lettem tiltva a mamámtól, mert Anyukám úgy látta jónak.Igaza volt!
Én is betegedtem már le a mamám lányainál, és nem részletezem, hogy milyen helyzetek uralkodtak a mamámnál, de abszolút jogos volt az én Anyukám felháborodása is.
22/N
A nagyi kényeztetni akarja az unokát, ami teljesen normális, valóban a férjednek kéne beszélni vele, hogy azért ne ennyire.
A csokitól, édességtől nem értem miért tiltod el (amúgy én egyáltalán nem szeretem a csokoládét, semmilyen formában nem eszem meg), mértékkel kaphatna, nekem nem szimpatikus ez a hozzáállás. Sütiből sem értem miért nem ehet többet mondjuk főétkezés után...
Az egyik rokonom szintén semmilyen édességet nem ad a gyereknek és az ételt is megszabja, hogy mennyit ehet, nehogy dundi gyerek legyen, nem érdekli ha még éhes, szerintem egy 2-3 évesnél még nem gond, ha egy kicsit húsos, de az illető primadonna kinézetű lányt akar, majd 25 évesen figyeljen az alakjára, ne 2 évesen.
Te szüleidhez nem tudok addig elvinni a lányodat? Egyikőtöknek sem lesz jó az anyósod viselkedése..
Nekem ugyanilyen helyzetem volt. Apám szülei velem is így viselkedtek. Mindent ehettem, azt csináltam, amit akartam szabályok nélkül.. És nagyon megszenvedtem.. Most már a gyomrom alig bír el nehezebb ételeket, mert régen minden vackot összeettem, és sajnos lusta is lettem az ottani "luxustól". És mindez csak a nagyszülők miatt, mert azt hittem, hogy nekik van igazuk, és nem anyunak..
Remélem, Neked megoldódik a helyzeted:)
Én ugyan még csak 22 vagyok nincs is gyerekem, de 3 év alatt én sem adnék Neki csokit, ha adnék is neki max 1-2 kockával.
És szerintem igaza van, ha az édességet korlátozza. Tudniillik ilyen kis korban is kialakulhat a cukorbetegség...
ma 18:40 vagyok Rendben van, hogy korlátozza, de két-három kockától néha, ha szereti a gyerek még gondlom nem lenne cukorbeteg.
Az én öcsém oda meg vissza volt a túrórudiért kb. óvodás korában, nem lett sem cukorbeteg és a nehéz kajákat is nyugodtan megeszi, a túrórudit meg még mindig szereti, pedig felnőtt.
Magas kakaótartalmút kap néha.
Amúgy tényleg a cukorbetegségkől félek. Nagyszülőkig mindenki cukorbeteg a családomban, nekem is diétázni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!