Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tiltsam el a lányomat az...

Tiltsam el a lányomat az anyóstól?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom. Ha a nagyinál van,utána három napig kezelhetetlen, ha nem engedek valamit örjöng, hogy a "Nagyi engedi!!!". Próbáltam beszélni anyóssal, de a fal is jobban figyel. Ha hármasban vagyunk nála, a lányom elkér egy porcelánt, mondom hogy: nem azzal nem játszhatsz, erre anyós engedi. Ha azt mondom nincs több süti, anyós két szeletet a táljára tesz. Ilyen látogatások után még rosszabb, mert a gyerek úgy tudja, nem muszály a szüleire hallgatnia.

Most viszont betelt a pohár!

Vessetek meg, de a lányomnak nem szoktam csokit adni.

Hív anyós délután, hogy beteg a gyerek, hányt.

Otthagyom a sulit, rohanok hozzájuk, kérdem mit ettél, erre a kislányom hármat. Kérdem hogy három mit? Erre összeszorította a száját, és megrázta a fejét. Rászóltam, hogy mondja el, erre: A nagyi azt mondta, te nem tudhatod!

HÁROM TÁBLA CSOKIT! Egy két és fél évesbe! Anyós meg akarta magyarázni, hogy az három kocka volt, de addigra a kisasszony szó szerint kitálalta a maradékot. Jóval többet, mint három kocka csoki.

Mit tegyek? Tiltsam el?

2011. febr. 1. 18:28
1 2 3
 1/23 tetris ***** válasza:
100%
A férjedet nem lehetne megkérni, hogy beszéljen a "drága mamával"?
2011. febr. 1. 18:30
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem ítéllek el az anyósod enyhén szólva beteg, hogy egy ekkora gyereknek ennyi csokit megengedett :O!Jó hogy rosszul lett szegény, ez még egy felnőttnek is sok lenne.Én igazat adok neked, hogy nem adsz egy ekkora gyereknek csokit.

Mostantól ritkábban vinném a gyereket anyóshoz.Ha nem ért a szép szóból majd ért ebből.És nyíltan megmondanám neki ezek után amit gondolok, még ha meg is haragudna.Ami sok az tényleg sok.Abszolút igazat adok neked.

2011. febr. 1. 18:35
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Legalább megmagyarázhatod a gyereknek, hogy látod, ez lesz abból, ha mindent szabad...
2011. febr. 1. 18:36
 4/23 A kérdező kommentje:

ugyanaz az eredmény. Már próbáltuk. Sajnos külföldön dolgozik, kéthetente egy hétvégére jön haza, így keveset vagyunk együtt.

Én estin érettségizem, olyankor van néha anyósnál.

2011. febr. 1. 18:36
 5/23 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
83%

Abszolút jogos a felháborodásod. Én is (ha durván fogalmazunk) el lettem tiltva a mamámtól, mert Anyukám úgy látta jónak.Igaza volt!

Én is betegedtem már le a mamám lányainál, és nem részletezem, hogy milyen helyzetek uralkodtak a mamámnál, de abszolút jogos volt az én Anyukám felháborodása is.

22/N

2011. febr. 1. 18:37
 6/23 anonim ***** válasza:
68%

A nagyi kényeztetni akarja az unokát, ami teljesen normális, valóban a férjednek kéne beszélni vele, hogy azért ne ennyire.

A csokitól, édességtől nem értem miért tiltod el (amúgy én egyáltalán nem szeretem a csokoládét, semmilyen formában nem eszem meg), mértékkel kaphatna, nekem nem szimpatikus ez a hozzáállás. Sütiből sem értem miért nem ehet többet mondjuk főétkezés után...

Az egyik rokonom szintén semmilyen édességet nem ad a gyereknek és az ételt is megszabja, hogy mennyit ehet, nehogy dundi gyerek legyen, nem érdekli ha még éhes, szerintem egy 2-3 évesnél még nem gond, ha egy kicsit húsos, de az illető primadonna kinézetű lányt akar, majd 25 évesen figyeljen az alakjára, ne 2 évesen.

2011. febr. 1. 18:40
 7/23 anonim ***** válasza:
62%

Te szüleidhez nem tudok addig elvinni a lányodat? Egyikőtöknek sem lesz jó az anyósod viselkedése..

Nekem ugyanilyen helyzetem volt. Apám szülei velem is így viselkedtek. Mindent ehettem, azt csináltam, amit akartam szabályok nélkül.. És nagyon megszenvedtem.. Most már a gyomrom alig bír el nehezebb ételeket, mert régen minden vackot összeettem, és sajnos lusta is lettem az ottani "luxustól". És mindez csak a nagyszülők miatt, mert azt hittem, hogy nekik van igazuk, és nem anyunak..

Remélem, Neked megoldódik a helyzeted:)

2011. febr. 1. 18:43
 8/23 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
80%

Én ugyan még csak 22 vagyok nincs is gyerekem, de 3 év alatt én sem adnék Neki csokit, ha adnék is neki max 1-2 kockával.

És szerintem igaza van, ha az édességet korlátozza. Tudniillik ilyen kis korban is kialakulhat a cukorbetegség...

2011. febr. 1. 18:48
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:40 vagyok Rendben van, hogy korlátozza, de két-három kockától néha, ha szereti a gyerek még gondlom nem lenne cukorbeteg.

Az én öcsém oda meg vissza volt a túrórudiért kb. óvodás korában, nem lett sem cukorbeteg és a nehéz kajákat is nyugodtan megeszi, a túrórudit meg még mindig szereti, pedig felnőtt.

2011. febr. 1. 18:53
 10/23 A kérdező kommentje:

Magas kakaótartalmút kap néha.

Amúgy tényleg a cukorbetegségkől félek. Nagyszülőkig mindenki cukorbeteg a családomban, nekem is diétázni kell.

2011. febr. 1. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!