Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem akarsz gyereket?...

Miért nem akarsz gyereket? Lányok válaszára lennék kíváncsi, akik nem akarnak valamiért!?

Figyelt kérdés
Szeretném megérteni ezt az oldalt.
2011. febr. 1. 15:54
1 2 3 4 5 6
 51/60 Catz ***** válasza:
100%

Én 16 éves koromban elhatároztam, hogy majd 25 évesen fogok szülni. 21 vagyok most és egyre jobban megy el a kedvem tőle. Főleg, hogy most a belvárosban lakunk és látom a "kultúrát"... Én ilyen magyar közegbe tuti hogy semmi pénzért nem szülnék. Meg amúgy is, a szocpolt eltörölték, gyes és gyed elég alacsony.

Befogadtam most egy kölyökkutyát, van vele elég gond (főleg szobatisztaság) elég ő nekem, meg a másik 9 éves.

Ők legalább soha nem mondják majd a szemembe, -Utállak!- , ha nem engedem el őket 14 évesen egy buliba, nem fogják rámb@szni az ajtót, és még sorolhatnám.

2011. febr. 3. 11:37
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mielőtt gyereket vállalsz, nézd meg ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=gE5yINOn4N4&feature=related

és a kommenteket is.

Többek közt ez az egyik ok a sok közül, amiket már sokan leírtak.

2011. febr. 15. 21:52
 53/60 A kérdező kommentje:

Igen,megnéztem, és? Nem értem mit akarsz mondani ezzel a videóval.

Ők meghaltak valami oknál fogva.De hát ez bárkivel bármikor megtörténhet, mi ebben a megdöbbentő?Ezért ne akarna valaki gyereket, mert meghalhat?

2011. febr. 16. 00:43
 54/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerűen meghaltak szerencsétlenek, hanem öngyilkosok lettek, mert zaklatták őket az iskolában. Azért képzeld el, ez egy szülőnek (és a gyereknek is) mekkora fájdalom lehet, és ez nem ritka eset. De a te gyereked állhat a zaklatók oldalán is, az se jobb. Ez csak egy példa (a sok közül) arra, hogy ebbe a világba nem a legjobb ötlet (sőt szerintem kifejezett meggondolatlanság) gyereket szülni...
2011. febr. 16. 01:09
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek a legkegyetlenebb lények a világon. A tárasaikkal és más élőlényekkel is...
2011. febr. 16. 16:56
 56/60 anonim ***** válasza:
100%

Én azért nem akarok gyereket, mert nem hiányzik az életemből és mert szeretem a függetlenséget.

26 L

2012. okt. 29. 14:45
 57/60 anonim válasza:

22 vagyok, és nem akarok gyereket. Soha nem is akartam, nem szeretem őket.

Félek a terhességtől. A szüléstől méginkább. Ha meg isszülném, nem tudnám szeretni, mert biztos vagyok benne, hogy őt hibáztatnám azért, mert megváltozott a mostani kényelmes életem. Nem akarok nélkülözni. Önző vagyok.

A párom viszont akar, és ebből talán később bajok lesznek... :S

2012. okt. 31. 11:57
 58/60 anonim ***** válasza:

Lassan 5 eves kerdes, de én is szeretnek ra válaszolni:)

En igazabol Sosem csíptem a kölyköket (meg a rokonjaimet sem), mar 12-13 eves koromban mondogattam édesanyámnak, hogy én Sosem fogok vállalni gyereket. Lehet én alapbol igy vagyok beprogramozva, lehet, hogy azert, mert láttam mit tett nehany novel az anyasag. A tarsadalom is nagyon erolteti ezt a gyerekszules dolgot, de en nem banom, ha emiatt 'kivulallonak' fog tekinteni nehany ember. Egy biztos: én hiszek benne, hogy én gyermektelenül fogok meghalni, es ezen a gondolkodasmodon az Atyaisten sem tud változtatni.:)

17/l

2015. dec. 29. 14:57
 59/60 anonim ***** válasza:

-Szeretem a kényelmes életemet úgy ahogy van, szeretem a függetlenséget, szabadságot, a csendet, a nyugalmat, hogy foglalkozhatok a hobbimmal és a többi szabadidős tevékenységemmel amennyit csak szeretnék (munkaidőt leszámítva), az otthonom rendjét, nincs kedvem minden áldott nap takarítani a gyerek után, mert x évig nem fogja fel hogy mit akarok tőle (pakoljon el ha széthagyja a játékait)

-Nem szeretném, hogy a férjemmel való szoros kapcsolatom háttérbe szoruljon egy gyerek miatt (ez gyerekvállalás esetén elkerülhetetlen, még ha átmenetileg is), sokan bele is buknak ebbe, elég ha csak a környezetemben körülnézek és máris látom, de néhányukkal beszéltem is erről

-szeretem a munkám. Nem hű de nagy karrier, nem is keresek vele sokat, egyszerűen csak szeretem, és nem akarok kimaradni

-szeretek délig aludni hétvégenként, szabadnapokon, gyerek mellett ezt nem igazán lehet megvalósítani

-nem vagyok igazán társasági ember, ritkán járok el, de ha menni akarok (akarunk valahová, akkor nem akarom, hogy tervezgetni kelljen ki tud/nem tud vigyázni a gyerekre, vagy épp pont akkor beteg a gyerek és nem mehetünk, ami pl egy rock koncert esetében gáz, mert nem elhanyagolható összegbe kerülnek a jegyek stb stb), + egy gyereknek szüksége lenne szocializációra ovin, iskolán kívül is, de nekem nincs kedvem minden hétvégén játszótérre, játszóházba elmászni, a férjemnek sincs

- egyre jobban érzem, hogy alkalmatlan lennék anyának, türelmetlen vagyok, rühellem ha gyerek üvölt, sír a közelemben, ha csak dacos és hisztériázik azt pláne. Ilyenkor legszívesebben képen törölném, hogy legyen valódi oka visítani.

-nem vagyunk a férjemmel eleresztve anyagilag, de nem is nyomorgunk, egy gyerek viszont rengeteg pénz (ha nem teszkós parizerrel akarja etetni az ember), idő, energia, és ami pénzünk megmarad a kötelező kiadások után, azt szeretjük magunkra költeni, félretenni, spórolni

-Évek óta erősődik bennem az érzés, hogy nem hiányzik az életemből a gyerek, nem vágyom rá. 32/N

2018. márc. 5. 21:41
 60/60 anonim ***** válasza:
Mert túl sok a betegség, gyilkosság, háború.
2021. febr. 22. 11:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!