Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem akarsz gyereket?...

Miért nem akarsz gyereket? Lányok válaszára lennék kíváncsi, akik nem akarnak valamiért!?

Figyelt kérdés
Szeretném megérteni ezt az oldalt.
2011. febr. 1. 15:54
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
30%
a mai világ önző. nem akarunk lemondani a kényelemről és az élvezetről (mégha ez esetleg a karriert is jelenti). rettegünk a kapcsolatoktól és azok válságától. rosszul élünk. sok az egészségügyi problémánk. azt súlykolják belénk, hogyha nem vagyunk 50 kilósak, akkor xart sem érünk (és egy anya ritkán marad 50 kiló), ha nem vagyunk hamvasak és tökéletes kinézetűek, akkor temessük el magunkat.
2011. febr. 1. 16:11
 12/60 anonim ***** válasza:
29%
Viszont aki nem akar gyereket: remélem egyáltalán nem szexeltek, vagy ha szexelni akartok, előtte elköttetitek magatokat. Az ilyenek járnak állandóan abortuszra, meg tuszkolják mégis megszületett gyereket a kukába. Aki nem akar gyereket, az ne is szüljön. De akkor tegyen meg mindent azért, hogy ne essen teherbe.
2011. febr. 1. 16:12
 13/60 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom pontosan, hogy miért nem szeretnék saját gyereket, szerintem csak hiányzik belőlem a szaporodási (fajfenntartási) ösztön.

Sok házaspár nagyon rossz körülények közé vállal be gyereket, és szerintem ez nem tudatosság, egyszerű ösztön hajtja őket. Belőlem ez az ösztönösség hiányzik, mikor mindegy milyen a világ, milyen a környezet, milyen a házasság, de gyerek kell... Én nem ilyen vagyok.

2011. febr. 1. 16:14
 14/60 anonim ***** válasza:
96%

Mert nem akarok. Szerintem ez a legjobb ok. Hisz ha olyan okod van rá, mint anyagiak, ami konkrét, akkor valójában akarsz, csak a körülmény hiányzik.

Nem kell mindenre okot keresni. Én soha nem értettem az olyan embereket, akik meg akarják ezt érteni. Én is meg akarom érteni pl. a sorozatgyilkosokat, hogy mi veszi őket erre, de ha valaki nem akar gyereket, nem okoz vele senkinek kárt. Nem értem, az emberek (többsége) miért nem tud örülni annak, amije van anélkül, hogy egy másik embert közbe meg úgy kezeljen, mint egy csodabogárt, és éreztesse vele, hogy ő nem tartja normálisnak.

2011. febr. 1. 16:15
 15/60 anonim ***** válasza:
69%

Azért mert 1. nem érdekel az egész párkapcsolat téma, sokkal jobban szeretem magam annál, hogy mást is szeressek (ergó a gyerekemet sem szeretném, de ez ugyanúgy igaz a barátaimra is.. jó ha vannak de őket sem szeretem igazán). 2. a terhesség, szülés, undorító. 3. a kisbabák undorítóak (hánynak, bekakilnak/pisilnek, büdösek, hangosak, rondák stb..) 4. túl sok felelősséggel és lemondással járna, amit eszem ágában sincs vállalni. 5. 2-3 évet hülye leszek kihagyni majd egy gyerek miatt a munkahelyemen.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. 19L

2011. febr. 1. 16:15
 16/60 anonim ***** válasza:
41%
Én fiatal vagyok(20) és fiú, de annyira furcsa ha valaki aztmondja hogy soha sem akar gyereket, sokkal nyugodtabban halnék meg egyszer ha tudom, hogy hátrahagytam magamból valamit, a génjeimet, és úgy hogy a gyerekemet egy erős és törődő emberré neveltem, aki képes továbbadni azt, amit esetleg én tanítottam meg neki.
2011. febr. 1. 16:16
 17/60 anonim ***** válasza:
33%
Én már nagyon szeretnék de még legalább egy évet várnunk kell.A párommal 4 éve vagyunk együtt mindkettőnknek van egy szakmája most az albérletre várunk.21/L
2011. febr. 1. 16:21
 18/60 anonim ***** válasza:
62%

abban a városkában, ahol élek, egyszerűen nincsenek normális srácok, akik közül v.melyiktől vállalnék. az a pár, aki van, már foglalt (én nem piszkálok bele más kapcsolatába), vagy hát szegénynek a külseje eléggé...hát...hmm...

ha jönne vki, aki kívűl-belül megfelel (nem kell nemtom milyen szerelem a részemről, csak normális legyen, és ne hányinger kerülgessen, ha hozzámér), akk már vállalnék gyereket, akár egyetem mellett is.

20/L

2011. febr. 1. 16:22
 19/60 anonim ***** válasza:
75%

én is fiatal vagyok még 22 éves, és azt hiszem SOKAN lefognak szólni. Nem mondom, hogy nem szeretnék gyereket, de erősen elgondolkozok rajta.

Az ok: egyszerűen a szemét mocskos világunk, ahol már semmi sem szent, betörnek, megverik fényes nappal, meglopják az embert. A 80éves nénit agyonverik (itt ahol élek) cirka 80.000ft-ért, és egy fagyasztott csirkéért. Ennyit ért az élete.

Azért, mert vonattal már félve kell, hogy utazzak, gázspray-vel kell felszerelnem magam, hogy megtudjam magam védeni, ha kell, mert "hordák" ezrei utaznak, és uralják a kis hazánkat!! Én még megúsztam beszólogatással, de bármikor történhet baj is.

Hát ezért, minek szüljek gyereket, ha nem merem még az iskolába sem elengedni egyedül, és manapság már iskolán belül sem lenne biztonságban.

Ezért gondolkodok el rajta...

22L

2011. febr. 1. 16:24
 20/60 anonim ***** válasza:
31%
20-22 évesen én is hasonlóan gondolkodtam, mint néhány hozzászóló, 28 évesen tört rám, hogy szeretnék gyereket. Most 31 vagyok, van egy kisfiam és egy kislányom és örülök, hogy így alakult. 20 évesen nekem is fontosabb volt, hogy sokáig alhassak és csak magammal foglalkozzak. Szereztem 2 diplomát és utána szültem két gyereket. Szülés nélkül is megöregszünk, senki ne várjon csodát! :D
2011. febr. 1. 16:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!