Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem akarsz gyereket?...

Miért nem akarsz gyereket? Lányok válaszára lennék kíváncsi, akik nem akarnak valamiért!?

Figyelt kérdés
Szeretném megérteni ezt az oldalt.
2011. febr. 1. 15:54
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
93%

Én azért nem szeretnék gyereket, mert túl önző vagyok. Szeretek másokon segíteni, de az, hogy lekössem magam hosszú távon, nem nekem való. Örökmozgó típusú ember vagyok, szeretek világot látni, ismerkedni, belehalnék abba, ha egésznap otthon kellene ülnöm.

Ahogy gyereked van, már nem tudsz bármit megtenni, mindig tekintettel kell lenni a kicsire.

A másik az, hogy rettentően hiú vagyok, régen sok gondom volt az alakommal, önbizalomhiányos voltam emiatt stb. Most, hogy végre normálisan nézek ki, nem szeretném a szülés miatt elveszíteni az alakomat vagy azt, hogy kevesebb idő maradjon a külsőmre.

A harmadik pedig az, hogy kényelmes ember vagyok, ha nem tudom kipihenni magamat, elviselhetetlen vagyok és nem bírom normálisan elvégezni a munkámat. És ugye gyerek mellett elég gyakran kell éjszakázni, napközben folyamatosan rajta tartani a szemedet stb.

2011. febr. 1. 17:41
 32/60 anonim ***** válasza:
92%

16:12-nek

Aki itt felsorolta, hogy miért nem akar gyereket, az biztosan védekezik is. Aki tudja, hogy nem akar, az tesz ellene. Az nem foglalkozik vele, akinek mindegy, vagy egyszerűen annyira ostoba. De a leírtak alapján senkit sem nézek ostobának:)

2011. febr. 1. 17:52
 33/60 anonim ***** válasza:
91%

Aki nem akar gyereket, az önző? Miért?

Van egy vágya ("a gyerek nem akarás"), és teljesíti (nem vállal gyereket).

Aki gyereket akar, annak is van vágya (gyerek akarás), és teljesíti (gyereket vállal).

Tehát mindenki megkapja, amit akar. Akkor mindenki önző, nem?

2011. febr. 1. 18:34
 34/60 anonim ***** válasza:
73%
szia, nos imádom a gyerekeket a párom is, sokak szerint nagyon jó anya lennék, mert a barátaimról is úgy gondoskodom mintha a gyerekeim lennének. De! Láttam egy szülést és engem a látvány eltántorított. nagyon rosszul lettem, s csak egy kicsi hiányzott, hogy ne legyen belőle nagyobb baj. Egyébként bármilyen operációt nyugodt szívvel, félelem és rosszullét nélkül végignézek, még a legdurvábbakhoz is volt szerencsém, de a szülés kiakaszt. Fogalmam sincs miért.
2011. febr. 1. 18:45
 35/60 anonim ***** válasza:
88%

Én nem mondanám ,hogy sosem akarok,hullámzó ez a dolog nálam.. de általában mindig oda lyukadok ki,hogy nem akarok "beszűkülni" . Ezt nem sértésből mondom,de az anyuka barátnőim mióta gyerekük van csak arról tudnak beszélni milyet sz@rt,mit eszik már ,hány foga van stb.

Tudom,hogy ez nem törvényszerű,és nem is kritizálandó mert végülis ez tölti ki a mindennapjaikat-de engem megrémiszt,hogy ilyenné váljak.

Valamint lepukkanni sem akarok fizikálisan (mindenki azzal jön,hogy nem kötelező elhagynia egy nőnek magát azért mert gyereketszül-hát én erre eddig csak ellenpéldát láttam) ,nem akarok 20 kiló felesleget,otthon cserélni a pelenkákat meg főzni hónapokig. Ez van,én ilyen kényes önző disznó vagyok,főzni imádok de nem akarom,hogy ez töltse ki az egész napomat.(házimunka)

Valamint én sokszor olvastam ezen az oldalon (és a barátnőim is sokat panaszkodnak),hogy a gyerek ordít,nem jó neki semmi,szex nincs,a baba hónapokig semmilyen pozitiv visszajelzést nem ad,hogy szeretné az anyját.

Én valahogy úgy érzem MOST,hogy a gyereknevelés inkább egy börtön mint boldogság.

És tudom,engem is anya szült,tisztességben felnevelt stb ezért nagyon hálás vagyok neki,de én JELENLEG nem érzem azt,hogy alkalmas lennék az anyaszerepre. Pedig elhihetitek nem esik le a karikagyűrű az újjamról ha ki kell cserélni egy pelenkát,nem ez a gondom.

2011. febr. 1. 18:48
 36/60 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én azért, mert nem vagyok anyának való, az én elképzeléseimbe csak én magam férek bele. Azt mondják jó anya lennék,de az én szemem előtt mindig is a munka lebegett. Nincs bajom a nagyon kicsi gyerekekkel, kb. 2 óráig bírják az idegeim, ha vigyázni kell rájuk és akkor is görcsben van a gyomrom, hogy mi lesz ha egy pillanatra félrenézek és akkor történik valami gond.

Nem a felelősségtől félek,hanem egyszerűen csak nem akarom.

Érzem, hogy nem tenne boldoggá és ha engem nem tenne boldoggá, akkor ő sem lenne boldog. Szóval nekem ez sosem volt célom,szeretem, hogy nincs gyerekem és szeretem a jövőképet úgy elképzelni, hogy gyerek nem szerepel benne.

2011. febr. 1. 19:08
 37/60 anonim ***** válasza:
87%
Ja és látom valaki szerint nem kellene szexuális életet élnie annak, aki nem akar gyereket. Tudod létezik a világon baromi sokféle fogamzásgátló. Felnőtt, gyereket nem akaró nő vagyok és soha nem volt abortuszom.
2011. febr. 1. 19:19
 38/60 anonim ***** válasza:
93%

Nekem elég sok oka van:

27 éves vagyok és teljes mértékben nem akarok gyereket!

Nem önzőségből-ezt szögezzük le. Azért ez eléggé hülyeség ha valaki azt mondja egy gyermektelen nőre, hogy "önző". Miért is? Mert jobb lehet az élete? Vagy nem akar másoktól függni? Vagy annyira rossz sorsú, hogy egyszerűen nem mer vállalni?

Figyeljetek anyukák! Ha ennyire irigykedtek a gyerektelen nőkre, akkor miért szültetek? Muszájból?

Én nem irigylem az anyákat, sőt, én látom a szerencsétleneket ahogy rakosgatják fel a buszra a babakocsit...hát én inkább sajnálom őket. Sajnálom őket, hogy felhízva slamposan munkahely, fizetés nélkül éjjel-nappal dolgoznak otthon, semmi olyat nem csinálnak, ami kreatív és sikerélményt ad. Közben a faszijuknak meg az a gondja, hogy nincs hova rázni a farkukat! Elég sok helyen olvastam ezt! Aztán mennyi válás...megy a nő a cső alá vagy kitudja hová, albérletbe nyomorog 60 ezer forintos bérből,(ha egyáltalán van bére!!! A pasija meg kisemmizi, mert ugye ő keresett, az ő pénze, az ő háza...)A nő keresne társat, de a pasik csak kihasználni akarják,mert gyerekes nő nem kell senkinek már. A gyerekek miatt kiesnek a munkerőpiacról és ezért iszonyú kutyaszorító nyomorban élnek.

Hát kösz, de én ebből nem kérek. Eddig tanultam, lakásom nincs, munkahelyek bizonytalanok, a pasik nagy része megbízhatatlan (igen, még az is, akiről nem gondolod!).

Egyszerűen ha nagyon gazdag nő lennék (én! nem a párom!!!), akkor lehet szülnék. De nyomorba nem!

2011. febr. 1. 19:51
 39/60 anonim ***** válasza:
88%

Mert nem szeretem a gyerekeket illetve inkább semmi különösebb vágyat nem érzek rájuk.

Mert nem vonz terhességtől a gyereknevelésig húzódó folyamat (szülés stb).

Mert túlnépesedés van és hiába szül a többi ember 10 gyereket akkor is számít az a kicsi amit én tehetek.

Mert nem akarom megosztani a szeretetem a párom és más között.

Mert fontos a megszokás számomra és mert nem szeretek akárkihez alkalmazkodni (pl hogy egy harmadik valakivel kell együtt lakni), csakis ahhoz aki nagyon fontos.

Mert nem vagyok hajlandó kompromisszumokat kötni az életformámat (ez a hobbi, csak én annál komolyabban veszem) illetően, pedig az egy gyerek mellett kell. És ez nem egyenlő azzal hogy nem szeretem a felelősséget, mert 'szeretem' csak nem mindegy hogy kiért, miért vállalom.

Egyszerüen nem érdekel és nem vonz ez az egész dolog. És NEM azért mert inkább 100 pasival akarok lefeküdni meg bulizni és inni ájulásig, mert felelősségteljes és komoly vagyok. Csak ez a téma nem izgat és sosem izgatott.

25L

2011. febr. 1. 20:21
 40/60 anonim ***** válasza:
62%

Szeretnék gyereket... majd 15-20 év múlva.

13 éves lány vagyok : )

2011. febr. 1. 21:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!