Szülők! Van fogalmatok arról, hogy az "ártatlan" gyermeketek mit is művel a szobájában? (Amikor azt gondoljátok, hogy tanulja a leckét? )
A szomszédom rendkívül szigorúan neveli a 14 éves kislányát.
Még biciklizni sem engedi ki...
A múltkor ez a kislány megkérdezte, hogy tudok-e titkot tartani?
Ezután ragyogó arccal elmesélte, hogy már több mint 120 fiúbarátja van az interneten.
A 14 évestől, a 64 évesig!!
Majd így folytatta:
"csak azt unom már, hogy a webkamerán, mindegyik meg akar nézni ruha nélkül"!!!
A szülők, meg azt gondolják, hogy a széltől is megóvták a kislányukat...
Én 14 vagyok, és van annyi eszem h nem megyek bele semmi vetkőzésbe és nem is chatelek idegennel.
A barátnőmet sem engedték el sehova és igy ha nincs otthon senki elmegy cigizni inni, stb... szóval szem nem szabad egy tinit rövid láncon tartani.
Ne haragudj, de ezzel a sztorival mi a gond? Ez olyan, mintha azt rónád fel egy kamasznak, hogy folyton a pin@n jár az esze.
Képzeld el, még a vonaton, villamoson együtt is utaznak. Lehet beszélgetnek is. Minden korosztállyal. Te vedd ki a képernyőt a gyerek számítógépéből, kapcsold ki az áramot, és még a ceruzáját is vedd el, nehogy valami csúnyát rajzolhasson. Csak üljön, és imádkozzon.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Látom, hogy van aki fel sem fogja a veszélyeit a dolognak...sőt helyeseli is...
Az apjával nem lehet beszélni, mert egy öntörvényű "kigyúrt áll@t", aki egy biztonsági cég főnöke.
(A verekedéshez ért, a számítógéphez nem.
Tehát nem tudja megnézni az előzményeket.)
Természetesen megpróbáltam lebeszélni a kislányt,
de az volt a válasza, hogy az osztályban, a többiek is ezt csinálják.
Versenyeznek, hogy kinek van minél több és idősebb pasija.
Aki azt írta, hogy nem vetkőzik le a kamera előtt,
sajnos téved.
A kislány azt mondta, hogy "megválogatom, hogy kinek mimet mutatom meg" !!
Aki azt írta, hogy ez a sztori kitaláció,
az sajnos téved, vagy más bolygón él.
Még annyi, hogy időnként randizgat is a lány,
de mivel időre otthon kell lennie, ezért a suliból lóg el,
vagy a barátnőivel fedezik egymást, délutáni tanulást szimulálva.
Miért nem beszélsz te vele?
Mi nem tudunk semmit tenni!
biztonsági cég főnöke.
Nem sokat tud a biztonsagrol, legalabbis nem a lanyarol
Irj egy nevtelen levelet neki a ceghez. Fogadjunk, hazafut es megfogja nezni mit csinal a kislany a szamitogepen. Egyebkent rendorsegnek is bejelentheted, nevtelenul. A lany neveben fognak csettelni, es el fogjak/tudjak kapni a beteg pedokat/perverezeket.
Ez pont azért van, mert a szülő túlságosan tiltja a lányát mindentől.Nekem nem engedték meg általánosban h. legyen barátom, ha megmondtam ki voltak akadva és tiltottak.Ezért persze h. titokban tartottam mindent és évente biztos h. volt vagy 3 barátom.Bár tény h. nem csináltam olyat amit megbántam volna, és nem mentem túl azon a bizonyos határon.
Szerintem minél jobban tiltják a gyereket annál inkább fogja csinálni.Mivel alány csak a neten tud társaságot szerezni ezért egyértelmű h. belefut ilyenekbe, ha az anyja elengedte volna akkor nem lenne ez.
Én nem a szülőket sajnálom, hanem a kislányt. Bezárják a szobájába, nem csodálom, hogy csak virtuális barátai vannak, pedig valódiakkal sokkal többre menne, és sokkal veszélytelenebb is lenne.
Egyértelműen a szülő hibája az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!