Családi problémák egy kutya miatt? Hogy lehetne megoldani?
Kb fél évvel ezelőtt hazahoztam a szüleim beleegyezése nélkül egy kiskutyát. Végül megszerették ők is, nem is volt semmi probléma egészen mostanáig. Lett egy barátom. Mivel eddig egyedül voltam, csak a kutyára koncentráltam, ha találkoztam a barátaimmal, vittem őt is magammal, nem zavart. De most, hogy van barátom, szeretnék néha kettesben lenni vele, nála aludni stb. De a szüleim nem szeretik, ha otthonhagyom a kutyát, mert bevallom, túlságosan hozzámszokott, és néha hisztizik, sirdogál nélkülem, főleg este, de azért kibírható lenne. Meg le kell vinni pisilni, mivel kistesű és még kölyök nem sokáig tudja tartani. Ezért nem mehetek el hosszabb időre, vagy este a barátommal sehová, nem aludhatok nála, csak ha viszem a kutyát is, ami valljuk be, elég gáz...Ha mondom a szüleimnek, csak azt a választ kapom, hogy neked kellett, te akartál kutyát. Szerintem kicsit bosszú az egész, amiatt mert hazahoztam az akaratuk nélkül. Hogy hozhatnám kicsit rendbe a dolgot? Folytonos a veszekedés mostanában, pedig előtte sosem veszekedtünk a szüleimmel. Elköltöni nincs lehetőségem, meg emiatt nem is érné meg.
18/L
( szándékosan nem a kutyák kategóriába írtam, mert a családdal van gond, nem a kutyával)
Hát először is egy jó kis nevelés kéne neki. Én is állandóan a kutyáimmal vagyok de akkor is jól viselkednek ha elmegyek. Most még időben vagy mert még fiatal de mindjárt kamaszodik. Vidd el kutyaiskolába, de ha az nem akkor mindenképp olvasd el Jan Fennel és, vagy Caesar Milan könyveit, videóit! Ha a kutya nem tud ellenni nélküled az pontosan azt jelenti hogy nem te vagy a falkavezér. És ettől a kutya is szenved.
A másikban meg félig-meddig egyetértek a szüleiddel. Ők nem akarták a kutyát, tehát felteszem foglalkozni sem vágytak vele, ezért nem akarták. Oké hogy aranyos meg szeretik de még mindig nem hoznának saját maguktól, miért nekik kéne foglalkozni vele? Te foglalkoznál olyan dologgal amit te kifejezetten nem akartál de valaki kényszerített rá hogy együtt élj vele? Ez még nem bosszú. Bár azért egyszer-egyszer levihetnék kicsit, ez még nem olyan nagy kérés.
Hát igen akinek kutyája van annak fel kell áldoznia bizonyos dolgokat... Nem tudom miért gáz a kutyát magaddal vinni. Ha igy nem fogad el akkor nem is szeret a pasid... Dönteni kell hogy mennyire fontos a kutya. Ha nem annyira akkor elmehetsz hosszabb időre és akkor tudod hogy a kutyának nem olyan jó. Ez már a te dolgod. Nekem 3 kutyám van. 10 éves korom óta, s ez a hobbim szóval tudom miről beszélsz bár nekem ez nem teher (pedig van barátom), de sok dologban nem csinálhatsz úgy mintha nem lenne kutyád.
Nálam is ugyanez a helyzet,a következő képpen oldom meg:
Ha délutánt töltjük együtt: Kora délután 1-2 körül leviszem a kutyát sétálni, és elindulok a páromhoz, 3-ra ott vagyok. Együtt vagyunk egész délután 7-8-ig, és 9-re otthon vagyok az esti sétára.
Ha az éjszakát töltjük együtt: Leviszem a kutyát este 9 körül, elindulok hozzá, este 10-re ott vagyok. Együtt vagyunk egész este, és reggel 8-ra megyek haza a reggeli sétára.
Sajnos a kutyatartás bizony felelősséggel és lemondással jár...
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!