Családi problémák egy kutya miatt? Hogy lehetne megoldani?
Kb fél évvel ezelőtt hazahoztam a szüleim beleegyezése nélkül egy kiskutyát. Végül megszerették ők is, nem is volt semmi probléma egészen mostanáig. Lett egy barátom. Mivel eddig egyedül voltam, csak a kutyára koncentráltam, ha találkoztam a barátaimmal, vittem őt is magammal, nem zavart. De most, hogy van barátom, szeretnék néha kettesben lenni vele, nála aludni stb. De a szüleim nem szeretik, ha otthonhagyom a kutyát, mert bevallom, túlságosan hozzámszokott, és néha hisztizik, sirdogál nélkülem, főleg este, de azért kibírható lenne. Meg le kell vinni pisilni, mivel kistesű és még kölyök nem sokáig tudja tartani. Ezért nem mehetek el hosszabb időre, vagy este a barátommal sehová, nem aludhatok nála, csak ha viszem a kutyát is, ami valljuk be, elég gáz...Ha mondom a szüleimnek, csak azt a választ kapom, hogy neked kellett, te akartál kutyát. Szerintem kicsit bosszú az egész, amiatt mert hazahoztam az akaratuk nélkül. Hogy hozhatnám kicsit rendbe a dolgot? Folytonos a veszekedés mostanában, pedig előtte sosem veszekedtünk a szüleimmel. Elköltöni nincs lehetőségem, meg emiatt nem is érné meg.
18/L
( szándékosan nem a kutyák kategóriába írtam, mert a családdal van gond, nem a kutyával)
Aki azt mondja, hoghy ajándékozd el, az nem tudja mi a felelősség! Soha nem mondunk le arról, amit bevállaltunk. Ilyen hülye tanácsot! Emberek! Ez egy élőlény, aki függ tőle! Nem megoldhatatlan problémáról van szó, amiért le kéne mondania róla! Mennyire utálom az ilyen tanácsot adó embereket!
Ha a szüleid megkedvelték a kutyát, akkor viszont gonoszkodásnak tartom, hogy heti 1 lakalommal nem vállalják be helyetted. Olyan nincs, hogy egy ember mindig minden percét az állatainak szentelje! Nekem is van kutyám. Sok lemondással jár, szerencsére nekem van segítségem.
Ülj le a szüleiddel beszélgetni, és kérdezd meg tőlük, ha kell megalázkodva, hogy mit kéne tenned cserébe hogy néha vigyázzanak rá!Biztosan belátóbbak lesznek, ha megfelelően állsz a dologhoz! Talán csak erről van szó! Nem pont úgy kérted, ahogyan kellett volna?
Semmiképpen ne mondj le emiatt a kutyáról, de gondolom ezt felesleges is mondanom, ugyanis egy jó gazdi sosem tenne ilyet.
Szerintem kérdező, de ne sértődj meg, nem a családdal és nem a kutyával van a gond, hanem veled.
Sajna nem kell messze mennem, pont az én húgom is olyan hozzáállással bír, mint te, igaz, te még az "enyhébb" változatot képviseled, mert valahol bánt a lelkiismeret a kutyád végett ( az enyémet még az se, mert nem is tudja mi az...).
A kutya a tiéd, és mégiscsak egy ÁLLAT, na nehogy már a szüleid alkalmazkodjanak hozzá!!Ha nem viszed el magaddal, akkor igenis adjál túl rajta.Vállaltad a gondozását?!Akkor csináld is végig!
Tesóm dettó, hozott vmelyik palijától egy kutyust, kivitte anyámhoz vidékre, néhanapján mikor hazajár akkor törődik vele, amikor éppen elköltözik otthonról, mert ez is igen gyakori nála, hónapokig b*szik a kutyájára, anyám eteti - itatja, holott ő is szűkösen él, szóval a tesóm is szép egy mákvirág.Ezért se tudok feléd empátiát gyakorolni, mert a te eseted is példa rá, meddig tyütyürü - mütyürü egy házi kedvenc, utána meg le se kell sz*rni őket....
14:07-es
Hidd el, egy olyan kutyának aki láb alatt van, megváltás, ha elkerül a háztól.
Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!