Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi problémák egy kutya...

Családi problémák egy kutya miatt? Hogy lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Kb fél évvel ezelőtt hazahoztam a szüleim beleegyezése nélkül egy kiskutyát. Végül megszerették ők is, nem is volt semmi probléma egészen mostanáig. Lett egy barátom. Mivel eddig egyedül voltam, csak a kutyára koncentráltam, ha találkoztam a barátaimmal, vittem őt is magammal, nem zavart. De most, hogy van barátom, szeretnék néha kettesben lenni vele, nála aludni stb. De a szüleim nem szeretik, ha otthonhagyom a kutyát, mert bevallom, túlságosan hozzámszokott, és néha hisztizik, sirdogál nélkülem, főleg este, de azért kibírható lenne. Meg le kell vinni pisilni, mivel kistesű és még kölyök nem sokáig tudja tartani. Ezért nem mehetek el hosszabb időre, vagy este a barátommal sehová, nem aludhatok nála, csak ha viszem a kutyát is, ami valljuk be, elég gáz...Ha mondom a szüleimnek, csak azt a választ kapom, hogy neked kellett, te akartál kutyát. Szerintem kicsit bosszú az egész, amiatt mert hazahoztam az akaratuk nélkül. Hogy hozhatnám kicsit rendbe a dolgot? Folytonos a veszekedés mostanában, pedig előtte sosem veszekedtünk a szüleimmel. Elköltöni nincs lehetőségem, meg emiatt nem is érné meg.

18/L

( szándékosan nem a kutyák kategóriába írtam, mert a családdal van gond, nem a kutyával)

2011. jan. 12. 13:35
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
54%
Nekem az a véleményem, hogy a szülők ennyit kibírhatnának, főleg ha szeretik a kutyát. Gondolom simogatják, játszanak vele, stb, de az már nem fér bele, hogy hetente 2-szer nekik kéne sétáltatni? :-O
2011. jan. 12. 14:13
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor örülök, hogy az én 3 kutyámmal nem panelban kell élnem...
2011. jan. 12. 14:14
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem éretem miért nem zárod ki a kutyát a szobádból arra az időre amíg "együtt vagytok"? Vagy akkor is hisztizik a kutya? Mert akkor bizony el van kissé szúrva a nevelése, és ez a probléma soha nem fog megoldódni.
2011. jan. 12. 14:17
 24/34 A kérdező kommentje:
Az, hogy hetente egy estét szeretnék nélküle tölteni, nem azt jelenti, hogy láb alatt van és hogy nem gondoskodok róla eleget. Szinte az egész napom róla szól, legalább 3 órát sétáltatom naponta, kutyasulizunk, kutyafuttatózunk, mindent megteszek érte, szerintem érthető, ha heti egy estét nélküle szeretnék lenni. Tesóm nincs, a barátnőimnél se olyana helyzet, vagy ők nem szeretik a kutyákat, vagy a szüleik enm engedik, vagy van egy idegbeteg kutyájuk, aki széttépné az enyémet, ha bemenne a házba. Meg nem is szívesen kérek segítséget senkitől, ha azt látom, hogy a saját szüleim nem képesek ennyire, mit várjak el másoktól?
2011. jan. 12. 14:18
 25/34 anonim ***** válasza:
szerintem picit elszúrtad a nevelést. Vagy nagyon kutya központú vagy.
2011. jan. 12. 14:23
 26/34 A kérdező kommentje:
És nem kéne sétáltatniuk, max levinni este egy pisilésre, eszembe se jutna azt kérni, hogy vigyék el sétálni, csak pisilni, és tűrjék el, hogy otthon van. Nem csinálna semmi rosszat, de ha felhozom, hogy elmennék nélküle, olyan hisztit vág ki anyám, hogy inkább hagyom az egészet és viszem a kutyát magammal...
2011. jan. 12. 14:26
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom kedves kérdező hogy végigdolgoztál-e egy egész napot életedben. a szüleid szerintem hulla fáradtak estére, és nem a kutyát akarják még sétáltatni. elég volt nekik a kötöttség és gondoskodás amit veled töltöttek mikor kicsi voltál. Pontosan ezért mondták, hogy nem kell még a kutya is, de te hazahoztad. Megengedték, mert szeretnek téged, nem akartak balhézni, és eddig gondoskodtál is róla. Igen az állat ilyen, hogy ott kell lenni vele általában. Ha jár kutyaiskolába akkor talán azt kell neki megtanítani, hogy bírjon ki pár órát nélküled. ami valljuk be elég gáz, ha nem sikerül elérni. És ha suliba mész akkor mi van a kutyával? vagy már nem jársz iskolába?

Szóval a válaszom az, hogy neked kell megoldani a problémát. Ha nagyon nem megy, akkor ajánlj föl a szüleidnek valamit cserébe. Lehet hogy valami extrém házimunka bevállalása segítene rávenni őket. Ha nem, akkor maradj otthon a kutyával.

2011. jan. 12. 14:29
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy hetente egy estét szeretnék nélküle tölteni, nem azt jelenti, hogy láb alatt van és hogy nem gondoskodok róla eleget."

Ma még heti egy alkalom, holnap már heti öt, ahogy egyre több időt akartok együtt tölteni, és egyre jobban láb alatt van a kutya. Nem nagyon ismerek olyan párt, akik csak heti egyszer igénylik az intimitást, együtt alvást. Akkor mi lesz? Mindig rásózod a szüleidre a kutyát? Szerintem jogos a hozzáállásuk.

2011. jan. 12. 14:30
 29/34 anonim ***** válasza:
Mi lesz majd ha dolgozol? Nem tudsz egy kutya miatt??
2011. jan. 12. 14:33
 30/34 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a szülőknek nem is azzal van baj, h lekéne vinni. Hanem azzal, hogy egyszem pici lányuk kezd önálló életet élni. Nyilván nem tilthatják meg, hogy elmenjen otthonról, ezért inkább van egy indok, amivel otthon tartják: a kutya.
2011. jan. 12. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!