Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondjak fel az új munkahelyeme...

Mondjak fel az új munkahelyemen, csak mert a barátnőm hisztizik?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőm jelentkezett egy munkára, de nem szólt róla. Én is jelentkeztem (eladói munkakör), és engem vettek fel. Elújságoltam a barátnőmnek, hogy 6 hónap munkanélküliség után végre van munkám. Rám förmedt, hogy hogy lehet ekkora szemét, hogy az orra elől lopom el a munkát.

Egyrészt bánt ez a dolog, viszont ha nem mondta, hogy ő is jelentkezik a munkára, honnan kellett volna tudnom?

A munkáltató annyit mondott, hogy azért választott engem, mert dekoratívabb vagyok, mint a többi jelölt. (A barátnőm és köztem is van pár kg különbség).

Ugyanolyan képzettségünk van a barátnőmmel. Felajánlottam, hogy segítek neki munkát keresni. De ő meg van sértődve, azt mondta akkor bocsát meg, ha felmondok a munkahelyemen. Pénteken kezdenék.

Szerintetek? 22L

2011. jan. 5. 14:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
76%

Nem volt szép a barátnődtől, ez tény. De azért gondold el, hogy már régen szeretnél munkát és meg is vannak hozzá a képesítéseid, de azért veszik fel a barátnődet helyetted, mert ő jobban tetszik a főnöknek.

Nem kommentálom! (!!!)

Mindezek ellenére nincs joga azt kérni tőled, hogy mondj fel! Ez egy verseny, ami a megélhetésért folyik.

Én a barátnőd meg ne téged szidjon, hanem tegyen érte, hogy jobban nézzen ki, mint te és akkor legközelebb lehet, hogy fordított helyzetben lesztek, őt veszik fel a külseje miatt és te maradsz hoppon az összes képesítéseddel és te biztos jobban kezelnéd, hogy őt azért veszik fel helyetted, mert mondjuk csinibb a feneke. Akkor majd látná, hogy nem mindenki ilyen bosszúálló (ráadásul a semmiért), mint ő. A barátságotokat emiatt nem kéne kockára tennie.

2011. jan. 5. 14:44
 22/36 anonim ***** válasza:
90%
Ne mondj fel! Te nem vettél el semmit a barátnődtől. Téged választottak, ő ebbe nem szólhat bele, ez a munkáltató döntése. Gratulálok az új munkahelyedhez!
2011. jan. 5. 14:46
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy felmondj. Mellesleg hiába mondanál fel, egyáltalán nem biztos, hogy felvennék a barátnődet, mivel több jelentkező volt.

És a helyedben hanyagolnám a "barátnőt" is.

2011. jan. 5. 14:52
 24/36 anonim ***** válasza:
68%

A barátságotokat emiatt nem kéne kockára tennie.

Szerintem nem ő teszi kockára,hanem a barátnője és akinek ilyen megértő barátnője van az nem barátnő,bocsi de én a kérdezőnek teljessen igazat adok!Akkor mondjon fel mert a barátnője hisztizik?Akkor majd ő biztos ad neki ennivalót és pénzt hogy élhesse az életét!A munkát tartsd meg a barátnődet meg küld el a pi.csába ha ilyen megértő.Biztos sok agya lehet,nem véletlenül nem őt vették fel.....

2011. jan. 5. 14:53
 25/36 anonim ***** válasza:
91%

14:53

A gyengébbek kedvéért:

"A barátságotokat nem kéne kockára tennie!" értelemszerűen a barátnőre vonatkozik, ha a kérdezőre vonatkozna, úgy lenne fogalmazva: "A barátságotokat nem kéne kockára tenned!"

Csak egy kis nyelvtan, mielőtt vitába szállnál valakivel, aki ugyanarra akart utálni, amire te. :) Bocs!

2011. jan. 5. 14:59
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, hogy felmondana-e, hogy neked legyen munkád. Ha igen, akkor már is adott a jelenlegi helyzet. Utána kérdezd meg, hogy mi a probléma :)
2011. jan. 5. 15:08
 27/36 anonim ***** válasza:
53%

ma 14:59

Máskor érthetőbben fogalmazzál!Bocsi:)

2011. jan. 5. 15:11
 28/36 anonim ***** válasza:
nehogy felmondj egy barátnőd miatt! mert bánni fogod!!! ez nem barátnő..ha ilyen barátnőm lenne már rég elküldeném melegebb éghajlatra!
2011. jan. 5. 15:28
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érthetően fogalmaztam. :(

Biztos rosszul esik egy nőnek, ha az ugyanolyan képességű, csinibb barátnőjét veszik fel egy munkára, mégpedig csak azért, mert csinibb. De emiatt még nem kell zsarolni a másikat, vagy haragudni rá. Inkább életrevalóbbnak lenni.

Ennél egyszerűbben nem tudom fogalmazni. Remélem, most már értitek, mire céloztam az előbb.

2011. jan. 5. 15:30
 30/36 anonim ***** válasza:
70%
Persze hogy mondjál fel,még a fizetésedet is ad neki.......
2011. jan. 5. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!