Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar annyi fiatal minél...

Miért akar annyi fiatal minél előbb elszabadulni otthonról?

Figyelt kérdés

NEM azokra az esetekre értem, amikor valaki a munkája, sulija, családalapítás (férj/feleség, gyerek), esetleg alkoholista, rossz szülők miatt akar elmenni. Ott egyértelmű az elköltözés oka.

Hanem abban az esetben, ha normális családja van, nem jellemzőek a konfliktusok, tágas nagy házban él stb. Mi értelme van annak, hogy 20 évesen rengeteg pénzt kiadnak albérletre, amit otthon meg is tudnának takarítani?

Sokan az "önállóságra" fogják az elköltözést, de szerintem otthon is lehet valaki önálló. Ugyanúgy befizetheti a csekkeket, elmehet postára, elintézheti a bevásárlást, a hivatalos ügyeket, főzhet magára stb.

2011. jan. 3. 16:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
87%
senki nem esik neked, nem csak a házasoknak van magánélete, van olyan is, hogy előbb utóbb lesz valakid, mivel ha már külön költözésről van szó, nyilván felnőtt emberekről beszélünk!
2011. jan. 3. 16:53
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem a szüleim pénzéből éltem, hanem fordítva történt az eset.Ők húztak le állandóan a tesómmal együtt, helyesebben a tesóm és anyám, a mai napig ilyen mantalitásuk van, család vagy sem sz*r ingyenélő mindkettő, segélyért kuncsorgó, kitartott paraziták.

Ilyen légkörből az ember, még ha a fizetése felét is kidobja albérletre, akkor is szabadul minnél előbb, aki nem az meg hülye és megérdemli a sorsát.Sajna én 30 éves koromra tudtam mindezt megtenni.

Ja, hozzáteszem, hogy kedves családom nem roma, mielőtt a segély szóra ugrana bárki, a párom viszont az, de ezerszer különb a hozzáállása, mint nekik....

2011. jan. 3. 16:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A szülő az szülő. Akaratlanul beleszól mindenbe, rádszól este 10kor hogy menj el lefeküdni, mindig kérdezget mikor jössz haza, mit szeretnél csinálni... mit csinálsz hétvégén, miért ezzel vagy azzal mész bulizni, miért nem szereted a Jolika nénit, miért zavar a traccsparti mikor tanulni szeretnél, miért utálod ha átjönnek a rokonok, miért vagy már megint ideges???

Igaz, én azért költöztem el mert anyám nem hagyott élni, irányítani akart mindig, a végén pedig kivágott mert nem voltam hajlandó a kedvéért a párommal szakítani...

De éppen a fentieket játsszuk anyósomékkal (én is mert saját lányuknak tekintenek), és hiába szeretjük és tiszteljük őket, alig várjuk hogy végre elszabaduljunk innen, ahogy lehetséges 20/L

2011. jan. 3. 16:57
 14/28 anonim ***** válasza:
84%

"De attól még, hogy otthon vagy, nem muszáj a szüleid pénzét felélned. Ugyanúgy dolgozhatsz, fizetheted saját magadnak a tandíjat, a kaját, a ruhákat és ugyanúgy fizetsz rezsit, csak nem annyit mintha egyedül laknál, mert így megoszlik.

Nem egy 40 nm-es albérletben kell nyomorognod és nem dobsz ki az ablakon havi 50 ezret a bérleti díjra."

Ha nem érted miért, akkor sosem fogod. Ez az élet rendje, el kell menni, még ha otthon mindig főtt étel is vár egy palotában. A saját életedet kell élni, a saját házadat kell berendezni. Ezt nem lehet jobban elmagyarázni, egy fiatal érzi, amikor ideje búcsút inteni és belevágni az ismeretlenbe.

2011. jan. 3. 16:58
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kiváncsi voltam mások véleményére.

Én még fősulira járok, mellette dolgozom. Egyelőre itthon lakom anyámmal (kettesben). Igazából nálunk én vagyok az aki gondoskodik mindenről. Anyám sosem takarítana magától, nem főz, nem vásárol, nem az a gondoskodó típus. Nekem kell mindent megteremteni itthon és figyelmeztetni őt dolgokra.

Így azt gondolom magamról, hogy annak ellenére, hogy még nem élek egyedül, önálló vagyok.

2011. jan. 3. 16:59
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Akkor miért hozzátok fel azt, hogy nem egészséges házas emberként a szülőkkel élni???

Talán mert nem egésszéges,mert nincs magánélet,mert anyós mindenbe belepofáz,rádnyit szex közbe stb,...

Attól hogy,te elvagy a burokba otthon csekkeket adsz fel főzőgetsz magadra, más még lehet önnáló úgy ahogy neki megfelel,nem vagyunk egyformák,de majd rájössz mikor lesz párod és kocsiba szeretkezhettek mert haza nem viheted,meg én nem tudnék ugy együtt lenni párommla,hoyg a szülök...pedig 10 éves a kapcsolatom de ha megyünk látogatóba nincs sex...Ha ott kéne lakni annyi lenni a magánéltünknek is...Vajon miért van itt annyi kérdés kírva a szarra menő kapcsolatokról,és kommnetből kiderül mindig hogy ja hát szülőkkel élnek...Na mindegy meddő vita,én igy érzem jól magam,te meg úgy egészégedre,de ne oltsd le aki nem úgy él ahogy te helyesnek érzed,mert nem vagyunk egyformák...

2011. jan. 3. 17:00
 17/28 anonim ***** válasza:
15%

Mert ma a fiatalok nem képesek az alkalmazkodásra! Ha a szülők bármit tesznek,vagy mondanak,akkor "akadályozzák" őket az önálló életben.

Inkább nyomorognak,külön költöznek,de egymáshoz sem tudnak-akarnak alkalmazkodni és elválnak.

Minden együttélésben vannak konfliktusok,amit értelmes emeberk megtudnak oldani egymás között. Régen sem költöztek külön a fiatalok,még akkr sem mindig,ha házasok lettek. Sőt, a fiatalasszony örült,hogy van nagymama,aki segít a gyerek körül.

Ma már ez borzalmas gondolat egy fiatal számára.

2011. jan. 3. 17:00
 18/28 anonim ***** válasza:
82%

Azért mert így jobb. Nálunk nincsenek különösebben konfliktusok a családban,mégis elköltöztem.És hogy miért? Mert TELJES önállóságra vágytam. Vannak olyan tipusu emberek,akik életük végéig a szüleiknél laknak,szétdobják a rezsit és boldogok.Miért baj ha valaki nem ilyen? Én azt akartam,hogy nyugodtan el lehessek,egyedül a saját kis kuckómban. Megkeresni szépen magamnak a pénzt,tanulni,szórakozni. Anélkül hogy anyám (22 éves vagyok) egy nap 15* megkérdezné,hogy tanultál-e ma,ha elmegyek valahová mikor jösz kivel mész meddig maradsz és miért.. engem ez már zavart,pedig egyébként semmi bajunk nem volt egymással,de ennyi függést sem akartam már a szüleimmel kapcsolatban.

Neked kidobott pénz az albérlet,én most érzem magam a legjobban . Mindig is önállóságra függetlenségre törekedtem már kamaszként is,most érzem úgy hogy kiteljesedett. A magam ura vagyok.Ha nem akarok társaságot nincs társaság,ha nem akarok beszélgetni nem kötelező,nem kell bejelentem 22 évesen hogy mikor fogok hazaérni. Pedig tudom,hogy anyám sem rosszindulatból,csak féltésből és szeretetből kérdezgeti ezeket ami termmészetes mert a lánya vagyok,de engem már iszonyatosan idegesitett.

Egyáltalán nem érzem kidobott pénznek azt,hogy külön élek a szüleimtől.Gondolom te még a szüleiddel élsz,azért irod,hogy otthon is lehetsz önálló.Hát annyira és olyan módon soha,mintha nem velük laksz,az biztos. Valamilyen szintü függés a szüleidtől mindig van,amig csak náluk laksz.

Mellesleg az sem biztos,hogy olcsóbb ha szétdobjátok a rezsit,mint egy albi. Mégcsak általánosságban sem lehet ezt elmondani szerintem,ez attól függ milyen a szüleid háza és milyen albérletet nézel ki magadnak

2011. jan. 3. 17:01
 19/28 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként volt egy hasonló gondolkodású csaj kollégám még anno, amolyan mintacsaládban nőtt fel ( nem gúnyból írom, hanem teljesen objektíven ), 20 éves korára nem tudta megérteni, hogy boldogulhat valaki a családja nélkül, hogy kezdhet új, önálló életet, mert nekik nagyonis összetartó családjuk volt, a testvéreivel mint a legjobb barátnőkkel úgy elvolt.Az ilyenek tényleg ne jöjjenek el otthonról, ha én is elmondhatnám ezt magamról, én is hasonlóan otthon maradnék - talán örökre..
2011. jan. 3. 17:02
 20/28 anonim ***** válasza:
50%
Ha minden rendben menne, nem állna fent az egyik általad felsorolt eset sem, és egy szép nagy házban laknának nagyobb veszekedések nélkül, akkor hidd el, nem menne el senki. Nem is tudom honnan veszed. De 18 éves kor után, már bőven megvan rá az esély, hogy az ember olyan párt találjon, akivel az életét is leéli, és az ide válaszoló emberek is láthatod, hogy problémák miatt (főleg) költöztek el. Tehát mindig valami oka van a költözésnek...
2011. jan. 3. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!