Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar annyi fiatal minél...

Miért akar annyi fiatal minél előbb elszabadulni otthonról?

Figyelt kérdés

NEM azokra az esetekre értem, amikor valaki a munkája, sulija, családalapítás (férj/feleség, gyerek), esetleg alkoholista, rossz szülők miatt akar elmenni. Ott egyértelmű az elköltözés oka.

Hanem abban az esetben, ha normális családja van, nem jellemzőek a konfliktusok, tágas nagy házban él stb. Mi értelme van annak, hogy 20 évesen rengeteg pénzt kiadnak albérletre, amit otthon meg is tudnának takarítani?

Sokan az "önállóságra" fogják az elköltözést, de szerintem otthon is lehet valaki önálló. Ugyanúgy befizetheti a csekkeket, elmehet postára, elintézheti a bevásárlást, a hivatalos ügyeket, főzhet magára stb.

2011. jan. 3. 16:25
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem Te meg is válaszoltad a kérdést. Akinek minden tök jó otthon, az nem akar elmenni, csak az, akinek valami problémája van otthon. Csak lehet, hogy ez a probléma nem olyan látványos, mint mondjuk egy részeges szülő, vagy 8-an 2 szobában.
2011. jan. 3. 16:35
 2/28 anonim ***** válasza:
81%

Az önállóság nem ezen múlik. Én is elköltöztem, amint lehetett. Mert a szüleim nagyon szeretnek, de mégis folyton akadályoztak abban, hogy azt csináljak, amit akarok. Például ha télen elindultam bulizni, anyám rám nézett és közölte, hogy meg fogok fázni. Mert vékony, ujjatlan felsőben mentem. Hiába mondtam neki, hogy feleszek rá pulcsit és kabátot, de bent nagyon meleg van, nem hitte el.

Vagy például én bagoly típusú ember vagyok, éjszaka tudok a legjobban tanulni. De ő - hiába múltam már el 22 éves - bejön este tízkor és közli, hogy most már aludni kéne. Igaza van, de nekem így jobb tanulni.

Vagy ha otthon vagyok, megszabja, mikor lehet ott a barátom. Mivel negyedik éve együtt vagyunk, úgy gondolom, hadd találkozzunk, amikor csak akarunk.

Ezen kívül rengeteg olyan dolog van, amit egyszerűen másképp lát. Nem mondom, hogy neki lenne igaza és azt sem, hogy nekem. Valószínűleg mindkettőnknek igazunk van. De ezek mind súrlódást okoznak.

Végső soron mindenkinek jobb, ha külön élünk.

2011. jan. 3. 16:35
 3/28 anonim ***** válasza:
76%

En is elmentem, pedig a szuleim mindent megadtak nekem es hazat is akartak venni. Sajat labamra akartam allni hogy megvalositsam a sajat almaimat, ehhez pedig az kellett, hogy ne ok tomjenek penzzel. Ha az ember vegig akarja gyalogolni az utat, akkor nem szall fel a villamosra.

Az onallosag egy fantasztikus dolog, amivel nehezsegek is jarnak. Igy teljes az elet. Ha az ember mindig csak ottmaradna a szuleinel, sosem szuletnenek fantasztikus dolgok, mert mindenki meglenne a szulei altal nyujtott kenyelemmel.

2011. jan. 3. 16:40
 4/28 anonim ***** válasza:
87%

Mert az az egésszéges,és rohadtul nem tudsz önneló lenni otthon ez hülyeség,ja perzse szeretkezzek párommal hogy a szomszédban anyámék ott vannak,köszi,vagy járjunk hotelbe,sok olyan házasság szarrá ment a környezetben ahol szülőkkel éltek vajon miért,

Én pestenélek család videkén néha haza megyek,de soha nem költöznék vissza,megvana a saját életem,magánéletem,párommal munkámmal,nem csak a befizetheti a csekkeket, elmehet postára, elintézheti a bevásárlást, a hivatalos ügyeket, főzhet magára stbről szól az önnálóság,akinek igen az sajnos elég gyér...Én a szüleimet nem zavarnám a munkámmal(bántalmazott emberekkel foglakozom,elfekvőben segítek,polgárőrség stb,stb)van hogy éjjel is dolgozom,az utcán vagyok,és nem zavarnám őket a szexuális életemmel se,nem lenne akkor mert engem frusztrálna ,és ugy nemtudnék,hogy a fal másik oldalán mi szürődik át ...Egy csomo házasság pont a szülőkkel lakás miatt megy szarrá,én nem tartom egészségesnek...18 éves korom óta külön vagyok,szeretem őket,tisztelem őket,nekik köszönhetem hogy ember lettem,nem életképetelen,és szerencsére ők se akartak magukhoz kötni,hazajárok ahányszor tudok,de megvan a saját életem...

28N

2011. jan. 3. 16:42
 5/28 anonim ***** válasza:
75%

A párom is 20 éves korában reppent ki, inkább munkásszállóba költözött, pedig semmi gáz nem volt az anyjáékkal, de nem bírta elviselni, hogy mindenbe beleszóltak és minden lépéséről tudni akartak.

Ez a jó szokásuk a mai napig megmaradt, de végülis legalább érdeklődnek, nem úgy, mint a saját anyám.

Én 30 éves koromban tudtam végre otthonról kiszabadulni, előbb kellett volna.

30 / nő.

2011. jan. 3. 16:45
 6/28 A kérdező kommentje:

De attól még, hogy otthon vagy, nem muszáj a szüleid pénzét felélned. Ugyanúgy dolgozhatsz, fizetheted saját magadnak a tandíjat, a kaját, a ruhákat és ugyanúgy fizetsz rezsit, csak nem annyit mintha egyedül laknál, mert így megoszlik.

Nem egy 40 nm-es albérletben kell nyomorognod és nem dobsz ki az ablakon havi 50 ezret a bérleti díjra.

2011. jan. 3. 16:45
 7/28 anonim ***** válasza:
87%
Nincs ezzel gond szerintem. Csak a saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy milyen az, amikor ténylegesen ő vállal felelősséget a saját tetteiért, legyen az akármilyen kicsi dolog is. Ha otthon valamit elfelejt, akkor valószínűleg lesz, aki emlékeztetni rá, de ha már a szülők nélkül él, akkor aligha. Amikor 19 évesen külön költöztem, akkor jöttem rá én is, hogy hiába hittem magam önállónak otthon, azért mégis más, amikor magamra vagyok utalva. Pl. volt egy ominózus eset, amiből egy életre megtanultam, hogy ha valami, ami bármikor kellhet, elfogy otthon, akkor nem halogatunk, hanem megvesszük rögtön. Ugyanis egy alkalommal elfogyott a fájdalomcsillapítóm. Otthon, anyukám már akkor vett újat, amikor látta, hogy pár szem van, én viszont hagytam elfogyni, mondván, hogy majd veszek. Na, elfogyott, nem vettem, mert "most éppen úgysem kell". Aztán egyik éjjel iszonyúan megfájdult a fogam, hát szörnyű éjszaka volt :S Ez már jó néhány éve történt, mégis jó lecke volt ez nekem arra, hogy ne halogassam az ilyesminek a megvásárlását, főleg pusztán lustaságból ne.
2011. jan. 3. 16:46
 8/28 A kérdező kommentje:

Bírom, hogy nekem estek, anélkül, hogy végigolvasnátok...

Ott szerepel, hogy NEM arra gondolok, hogy.... listában a családalapítás is.

Akkor miért hozzátok fel azt, hogy nem egészséges házas emberként a szülőkkel élni???

2011. jan. 3. 16:48
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Úgylátom, hogy a szülők nem nagyon veszik észre, amikor a kedves jóakaratukkal keresztbe tesznek, mindent jobban tudnak, és ha a saját életem akarom élni, nem pedig az övékben játszani tovább a jókisfiút, akkor nincsen a világon olyan dolog, amit én magamtól jól csinálnék. Még nem láttam olyat, hogy ez ne így lenne.
2011. jan. 3. 16:49
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem tök igazuk van, hogy elmennek, mégha mindjárt albérletre "dobnak" ki ezreket. Nem kell ahhoz rossz család, ha az ember nem lép sosem lesz önálló, igaza van aki azt írta, hogy a szomszéd szobába a szülőkkel nem lehet szeretkezni és még sok egyebet nem lehet. Ha nem is rossz szándékkal, de folyton figyelnek. Mai eszemmel már 18 éves koromba leléptem volna, (dolgoztam, megtehettem volna), de nem mentem, egy csomó évem a semmibe ment. Mióta külön élek, mintha egy más életem lenne, pedig jó szüleim vannak!!! És egyke vagyok, mindig mindent megadtak. Mégis ez a véleméyem.
2011. jan. 3. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!