Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan frissithetném fel a 20...

Hogyan frissithetném fel a 20 éve tartó házasságomat?

Figyelt kérdés
A feleségem részéről teljesen ellaposodott, már azt sem szereti ha hozzáérek, állandóan vitazkozunk.Nen nagyon van közös érdeklődési körünk.Még ugyan egy ágyban alszunk de minnek.Nem akarom a teljes elhidegülkést hisz még mindig bizok valamibe.
2011. jan. 2. 11:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy miért nem akarja az érintésedet. Ha azért nem mert már látni sem bír, akkor nincs mit tenni. Viszont ha azért, mert megbántottad valamivel, vagy sorozatosan megbántódott valami miatt, amiről esetleg nem is tudsz, akkor lehet menteni. Ezt kívülről nehéz megmondani.
2011. jan. 2. 14:10
 12/29 A kérdező kommentje:
Azért rendkivül nehéz a kérdésre a megoldás,mert egyszer már váltam-és nem akar visszagondolni olyan karácsonyokra,hogy mit szól szent estén az ott lévő gyermekem fél családdal, vagy most az unokám fél nagyszülőkkel.A válást ezért nem tartom célravezetőnek,de igy és ilyen körülmények között sem jóérzés csak igy leélni az életet.
2011. jan. 3. 11:24
 13/29 anonim ***** válasza:

de igy és ilyen körülmények között sem jóérzés csak igy leélni az életet.

Hát nem vagy könnyü helyzetben az biztos!De én azt mondom lehetetlen nincs.A kérdés lényegében az hogy benned van e a hiba vagy a feleségedben?Ha benned van,akkor tudsz e változtatni a dolgokon,vagy ha a feleségedben van a hiba ő akar e egyeltalán?Igazából ez itt a nagy kérdés!És persze az hogy miota tart ez az állapot?Ha kicsit részleteznéd,most nem azt mondom hogy mindent árulj el a magánéletedről,de hogy kb miota tart ez.Hogy telnek a napjaitok,ilyen dolgokat.Nyílván nem itt fogjuk megoldani a problémádat,de talán tippeket és tanácsot tudunk adni,Egyébként én azt tanácsolom hogy egy pár terápiát probaképpen meglehetne probálni,mert sok embernek segített már,persze volt olyan akinek nem.A kérdés az hogy te úgy gondolod hogy benned van a hiba,vagy a feleségedben?Mert az se mindegy.

2011. jan. 3. 11:49
 14/29 anonim ***** válasza:
Mert sokszor az ember hajlamos a hibáit észre sem venni és a másik felet hibáztatja.Annak oka van én úgy gondolom,hogy nem engedi a közeledést.Szerintem ne véletlen!Elhidegült talán?Vajon miért?Ezeken a kérdéseken kellene elgondolkodni hogy ő miért ilyen?Vagy megkérdezni tőle.Megszoktad kérdezni hogy mi baj van szívem?Vagy valami?
2011. jan. 3. 11:53
 15/29 anonim ***** válasza:
Elöző voltam!Én még annyit tennék hozzá hogy általában szerintem a nők,akkor szoktak elhidegülni amikor lelkileg nem kapja meg a dolgokat a társától.Vagyis:Csak a hétköznapi monotonitás,főz,mos,vasal,takaritt,gyereket nevel,mellette esetleg még dolgozik,ebben nagyon hamar bele lehet fásulni.Mi férfiak könnyebben bírjuk ezt a monotonitást,de a nőknek érzékeny lelkük van,amivel foglalkozni kell néha és nem csak azt elvárni tőle hogy csak kiszolgálja az embert!
2011. jan. 3. 11:59
 16/29 A kérdező kommentje:
11.59 amit mondtál abban nagy igazság van mégis én érzem magam elhagyottnak, mert a feleségem melltt ott vannak a gyerekek,aki érzelmileg feltöltik.
2011. jan. 3. 12:59
 17/29 anonim ***** válasza:
A régóta tartó házasságokban nem a negatív érzelmek túltengése, hanem a pozitív érzelmek hiánya a válság oka. A felek csak egymás mellett élnek, de nem mondanak vagy tesznek egymásnak semmi kedveset. Lakótársak, de nem társak. Ezen kell változtatni, ha még nem késő.
2011. jan. 3. 13:02
 18/29 anonim ***** válasza:

ma 11:59-es voltam!

Igen ezt is megértem,mondjuk ez általában így szokott lenni,ebben igazad van!De miért nem mondod neki meg hogy szükséged lenne neked is rá hogy többet beszélgessetek esetleg eljárjatok valamerre.Tudom innen könnyü beszélni meg biztos nem is lehet könnyü dolog,de szerintem a legtöbb házasságban ez így van,hozzáteszem sajnos!Magyarul akkor neked is szükséged lenne egy kis romatikázásra ahogy kiveszem a szavaidból.Én biztos hogy elmondanám neki ezeket az érzéseimet,megmondanám kerek perec hogy én szeretlek és szeretném ha kicsit többet foglalkoznánk egymással,mert neked ez így nem jó és valoszinü neki sem.A lényeg szerintem egy kapcsolatban vagy egy házasságban az a lényeg hogy elmondjuk az érzéseinket.Mert ha nem mondod ki,akkor nem fogja tudni hogy mi a bajod és te sem hogy ő neki mi,beszélni beszélni sokat a dolgokról,nem besöpőrni a szőnyeg alá,én ezt a nézetet vallom.Ha neked nem jó,akkor miért csinálnád?Ha te kivánod a szexet és ő nem,akkor mire jó?Tudom a gyerekek miatt,de ha a gyerekek kirepülnek otthonról,akkor majd csak néztek egymás mellett mintha nem is ismernétek egymást!Mennyi idősek a gyerekek?És te mennyi idős vagy,ha megkérdezhetem?

2011. jan. 3. 13:29
 19/29 A kérdező kommentje:
Én egyébként leirom a problémáimat egy füzetlapra- és amikor a kapcsolatunk kezd jó irányban elmozdulni akkor széttépem.Tehát a prblémáimat kiirom magamból.Egyébként más megfogalmazásban "szalonképesebb-ben mondok el dolgokat, de azután,már egélsz másról beszél,előhoz egész más okokat, tehát szó szót követ. Köztünk jelentős a korkülönbség az én javamra, de ha anyagilag max lennék,akkor ez sem lenne gond.
2011. jan. 3. 13:49
 20/29 anonim ***** válasza:

Én egyébként leirom a problémáimat egy füzetlapra- és amikor a kapcsolatunk kezd jó irányban elmozdulni akkor széttépem

Szerintem pont ez a baj,hogy kiírod.Miért nem inkább neki mondod el?Persze hogy szó szót követ,mint általában az ilyen beszélgetéseknél.Hát had mondja,te meghallgatod az ő verzioját,utánna meg a,ő tiedet.Aztán csak közös nevezőre juttok és mindenki levonja a következtetést és talán elgondolkodik rajta.Mert megint nem mindegy hogy veszekedés lesz belőle vagy normálissan leültök és megbeszélitek a dolgokat,de úgy h

2011. jan. 3. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!