Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme 2 keresztnevet...

Mi értelme 2 keresztnevet adni? Úgyis csak az egyiket fogja használni a tulajdonos. Ha tisztelgés lenne valaki, pl. nagymama iránt, mért nem lehet más módon kifejezni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 00:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Az én kislányomnak kettő van, és mindkettőt használjuk. Nem becézzük babucinak, manónak, törpinek, ahogy más ismerőseink a saját gyerekeiket, hanem mindkét nevén szólítjuk felváltva, később eldöntheti, h melyiket használja, mindkettő illik rá.
2011. jan. 1. 12:03
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező,Én egyetértek Veled,szerintem sincs semmi értelme,sőt Én odáig mentem,hogy alig vártam hogy 18 éves legyek,és megszabaduljak a második keresztnevemtől.Olyan körülményes volt az egész nevem,főleg hivatalos helyeken,mindig le kellett írni a kettőt,de bemutatkozásnál egyáltalán nem használtam a másodikat,mert fölöslegesnek tartottam.Az meg nekem nagyon furcsa,hogy valakit a két nevén szólítsanak egyszerre.Így ahogy megtehettem,azonnal megváltam a másodiktól,ennek már 22 éve,és egyáltalán nem bántam meg,sőt,nagyon örülök neki,hogy rövidebb lett a nevem,és nem kell mindig mindenhol,hivatalos helyeken kiírni.Nekem így tetszik,és anyukám is gyorsan megszokta,bár először kicsit neheztelt,de gyorsan elmúlt.Úgy hogy a kérdésedre a válaszom,szerintem sincs semmi értelme,igazat adok Neked.
2011. jan. 1. 17:12
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi a váéaszokat:)

12.03-asnak: számomra furcsa, hogy egyszer így, egyszer úgy szólítjátok a kisgyereket, még nem hallottam ilyet, de ti tudjátok. A környezetetek is így váltogatja a megszólítását?

2011. jan. 1. 17:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyon régi családi hagyomány a 2 keresztnév. Egyik nővérem sajnos megszakította ezt a hagyományt. Ha nekem lesz gyerekem, én folytatni fogom a szokást.
2011. jan. 1. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!