Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme 2 keresztnevet...

Mi értelme 2 keresztnevet adni? Úgyis csak az egyiket fogja használni a tulajdonos. Ha tisztelgés lenne valaki, pl. nagymama iránt, mért nem lehet más módon kifejezni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 00:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom, én szeretem, hogy két nevem van :). Értelme nincs, azt aláírom... ha a gyereknek nem tetszik a neve, akkor úgyis maga választana majd nevet...
2011. jan. 1. 00:59
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Tradícionálisabb, érdekesebb, szebb, nekem is kettő van és mindegyiket szeretem:D
2011. jan. 1. 01:00
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

mert választhat, hogy melyiket használja, hivatalosan leírja a vezetéknevét és még a két keresztnevét, de rokonok, ismerősök azon a néven szólítják amelyik neki jobban tetszik

sajnos nekem csak egy keresztnevem van és utálom

2011. jan. 1. 01:02
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem tetszik az egyik, van egy másik, ez azért hasznos lehet. Nekem csak egy van, de van, ahol sokaz szoktak adni, pl. Finnországban 5 is lehet.
2011. jan. 1. 01:04
 5/14 anonim ***** válasza:
68%
Ha te nem látod,értelmét,adj csak egyet a gyerekednek.Valakinek így tetszik,és nem keres benne "értelmet". Amúgy én is ismerek olyat,aki mindkettő használja a hétköznapi életben is(vagyis sokan szólítják mkét nevén egyszerre..)
2011. jan. 1. 01:11
 6/14 anonim válasza:
85%
Van gyakorlati haszna is. Könnyebb azonosítani az embert ha gyakori neve van. A sok Kovács Istvánt könnyebb nyilvántartani ha van második keresztneve is.
2011. jan. 1. 01:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy választhat, de mire oda eljut értelmileg, már mindenki megszokta egyiket vagy másikat, és valahogy nem tudom elképzelni, hgy mondjuk 14 évesen kijelenti, hogy én mától Lilla vagyok és nem Bea. Úgyis marad a korábbinál mindenki. Egyébként BÚÉK:)
2011. jan. 1. 01:14
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

én fiamnak két nagyon szép, könnyen becézhető neve van, második egyébként apukája után kapta. amikor leültünk, hogy milegyen a neve, nagyon nem értettünk egyet, végül úgy határoztunk én is adok egy nevet neki és a férjem is :)

mivel apuka ragaszkodott a saját nevéhez, így az én választásom került előre, nem akartam, hogy az legyen a neve ami az apukájának is :D

nekem egyébként egy becézhetetlen rövid nevem van, úúúúútálom!!! örülnék ha lenne még egy :)

2011. jan. 1. 01:21
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Egyik barátom születésnapja egyben a nevenapja is. Szokás, hogy úgy nevezik el a gyereket, amilyen napon született. De emellett van még egy keresztneve, ezért, ha valaki azt kérdezi tőle, mikor köszöntheti fel nevenapján, a kettes számú keresztnevét mondja.
2011. jan. 1. 01:43
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem emiatt tehető egy névnap több napra?

Pl. Ádám nap van szeptemberben is, szenteste is.

2011. jan. 1. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!