Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnak a szüleitek a...

Mit szólnak a szüleitek a rossz jegyekhez és milyen tanulók vagytok hanyas átlagotok van kb általába?

Figyelt kérdés
és ha csináltatok vmi rosszat mit reagáltak h viselkedtek a szüleitek?
2010. dec. 30. 19:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
12%

Általánosba olyan 2.8-es lehettem, rengetek 2esem volt év végén volt h 6 is. Szakmunkásba meg sz*rt se tanultunk csak épphogy így ott meg olyan 4es simán megvoltam. Németóra kemény volt ott... tanár kérdezi h csináljunk valamit? Mi: Ne!! És nem csináltunk semmit sose. Ha jegy kellett megtanultunk 5 szót aztán ahányat tudsz olyan jegyet kapsz. Most h szakmát tanulok már ráhajtottam jobban olyan 4-es lehetek.

17F 12edik osztályos vagyok.

2010. dec. 30. 20:22
 12/29 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

általános iskolába 4-5-ös tanuló voltam.Középiskolában nagyon lerontottam a jegyeimet,kétszer is pótvizsgáztam,amire egyáltalán nem vagyok büszke.Most ápolónak tanulok,egyszerűen imádom és tanulok is.Újra meg van a 4-5-ös átlagom:)

18/L

2010. dec. 30. 20:25
 13/29 anonim ***** válasza:
67%

Alsóba csak is 5-ös voltam..Tavaly,5.-ben már becsúszott néha egy 3-as,de nem tanultam olyan rosszul. Most is vannak hármasaim,de általában kijavítom. Nemsokára lezárják a félévet,most bele kell húzzak Történelemből és Angolból,hogy ne hármas legyek :S...

De végül is egész jól tanulok :)...

Ha kapok egy rossz jegyet,vagy megvárom,míg abból a tantárgyból jön egy jó jegy,vagy csak simán megmutatom nekik és kész... Anyu nem szid le, Apa se, de azért nem örülnek a rossz jegynek...

2010. dec. 30. 20:30
 14/29 anonim ***** válasza:
76%

Általános alsóba 4,9-et értem el max, felsőbe 4,2 volt nyolcadik félévkor az átlagom. Szakközép elég erős volt(kémia, biosz) soha nem voltam 3,5 felett, matekból buktam is kétszer második és harmadik félévbe is. Egyetemenm 4,2 volt minden szemeszterem súlyozott átlaga, 5ös lett a diploma.

Soha nem vertek meg a rosz jegyek miatt, pedig szakközépbe volt elég belőle matek és irodalomból. Utáltam is őket. Leb@szás mindig volt. 25f

2010. dec. 30. 20:37
 15/29 anonim ***** válasza:
50%

Általában 4-es, 5-ös tanuló vagyok, nagyritkán "becsúszik" egy-két 3-as, még ritkábban (negyedévente egyszer-kétszer) egy kettes.

A tavaji (6. osztályos) évvégi átlagom 4.8 volt, két négyessel, a többi ötös.

Most úgy állok, hogy félévkor min. 3, max. 5 négyesem lesz... Anyukámmal élek, tehát ő az, aki leszídhatna a rosszabb jegyekért, de nem szokott. Ha kapok egy 3-ast, esetleg egy 2-est, akkor - nem azt mondom, hogy örül, de - nem szíd le, nem tilt el semmitől (számítógép, televízió, stb.), annyit mond, hogy legközelebb próbáljam kijavítani. Különben szégyen-nem szégyen; én 7. osztályos létemre is anyával tanulok - vagyis kikérdezi a leckéket, megnézi, vagy segít az írásbeli házi feladatban...

Apukám egy más kategória, ő nem velünk él, nem is nagyon érdekli, hogy mi van velem, hányast kaptam, stb. Ettől függetlenül örül, ha jó jegyet szerzek, vagy ha jó lett a bizonyítványom (4.-ig kitűnő voltam, aztán egy-, majd kettő négyesem lett év végén, egészen 6.-ig. A hetedik évvége még rejtély a számomra....)

2010. dec. 30. 20:40
 16/29 anonim ***** válasza:
76%

Nem örülnek neki, de amíg nem csinálok belőle rendszert, addig nincs gond. Néha megtörténik, hogy rossz napjaim vannak, és rosszabbak az eredményeim sorban, na akkor eléggé kiakadnak, túlzásba is viszik kicsit, de erre szerencsére nincs sok alkalmuk. Amúgy 4,5 átlag alá nem megyek soha, most még ennél is jobb várható, 4,7-8 körüli.

16/L

2010. dec. 30. 20:41
 17/29 anonim ***** válasza:
78%

A mi családunkban elég viccesen. Én voltam az, akit lelkileg terrorban lehetett tartani, akinek alapból is megfelelési kényszere volt... tőlem természetesnek vették azt, hogy jól tanulok, és már egy hármasnál is óriási üvöltözések volta, meg hogy szégyent hozok rájuk... egyébként gimiben 4,6-nál rosszabb átlagom nem volt. Öcsém pedig leszarta az elvárásaikat, és ő az egyeseiért sem kapott akkora lecseszést soha, mint én egy hármasért...

(ez a kettős mérce mindmáig él, most abba burkolva, hogy nekem bölcsészként semmit nem kell tanulnom-ami rohadtul nem igaz... csak éppen reálos családban "semmirekellő bölcsésznek lenni" nem egy leányálom...)

2010. dec. 30. 20:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
A lányom általánosban fizika-matek, ebből mindig hadilábon állt. A középiskolában is szintén ezek voltak a problémák. Megbeszéltük, korrepetálásra járt mindkét tantárgyból. És pénzügyi főiskolán végzett jeles eredménnyel. Nem bántottam soha a rossz jegyekért. Sokszor elpanaszolta, hogy voltak osztálytársaik akiket jól összevertek, meg eltiltottak sok mindentől, ha 1-2 vitt haza.Sosm felejtem el egyik általános iskola osztálytársának az anyja átjött hozzánk, elpanaszolni, hogy az ő fia egyest hozott aznap. Azzal dicsekedett jól megverte, most meg otthon bőg a kölök, ő meg átjött, hogy az én gyerekem milyen jegyet hozott. Mondtam egyest.Na és? Ezt másként kell elintézni nem pedig veréssel.
2010. dec. 30. 20:59
 19/29 anonim ***** válasza:
51%

semmit kb. Már általánosba is 2-3 voltam, pedig azt az anyagot igazán meg tudtam volna tanulni. 1 kiadós verés lehet segített volna rajtam, és akkor máshogy alakultak volna a jegyeim. Mostanába elkezdtem tanulni h 3 as meglegyek minimum, de bukásra állok jelenleg 1 tantárgyból. Viszont annyi ötösöm van eddig, mint amennyi tavaly volt egész évben.

17/f

2010. dec. 30. 21:00
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Amíg édesanyám élt addig neki voltam "adós" a jegyeimmel. Persze nem örült az egyesnek, de nem is csinált belőle hatalmas patáliát, sem a beírásokért, mert a dicséret ( igazgatói, osztályfőnöki) mindig több volt mint az intés. Általánosban egy fokig elég jó tanuló voltam, mondhatni kitűnő, hetediktől rontottam de ott is inkább a 4-es volt jellemző rám. 9.-ben és 10.-ben álltam inkább szarabbul ( de csak a nem kedvelt tantárgyakból), de csak mert nem érdekelt. Most édesapámmal élek, ha kapok 10 ötöst és 1 egyest, akkor is az egyes miatt vagyok lecseszve az ötösért különösebben nem szól semmit. ( jól van így kell..)Pontosan tudtam mindig hogy tovább akarok tanulni, jogsit, nyelvvizsgát akarok, utánanéztem, udom hogy nem számít csak a 11. és a 12. év. Most nagyon jó az átlagom, mindenből, sokat tanulok emelt érettségire készülök ( még nem tudom emelt töri vagy irodalom lesz, járok mindkét szakkörre). Jogsi megvan, nyelvvizsgát januárban kezdem. Annyit hozzátennék: tavaly félévkor meghúztak matekból.. Most 4,8 az átlagom. :D
2010. dec. 30. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!