Ki várná meg a párját ha ő börtönbe kerülne?
persze attól függ hogy miért és mennyi időre
mi ma erről beszélgettünk
az én párom azt mondta ha még 1-2 évre csuknának le megvárna, de 5-10 éveket biztos nem
igaza volt? :( rosszul esett. csak én reagálom túl?
20on felül vagyunk, 2 éves kapcsolat

Ne haragudj, de ha megsértődsz ezen, idióta vagy, nincs jobb szó.
Felvázoltál neki egy elméleti helyzetet, aminek a bekövetkezésének a valószínűsége igen kicsi (tán tervezel valamit, amit 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel súlytanak?), erre kaptál egy őszinte választ, erre besértődsz. És állítólag elmúltál 20 éves.

Hát nem dicsérném meg, ha börtönbe kerülne, de a várakozás attól függne, hogy miért csukják le. Gazdasági stikli belefér, erőszakos cselekmény nem. Aljas indokból elkövetett esetén a nevemet is megváltoztatnám.
(Erőszakos cselekmény alól kivételt képez, ha valakit egy vita hevében mondjuk meglök, az illető meg szerencsétlenül esik és teszem azt lefejel egy kemény tárgyat. Ilyen esetben nem akart a másiknak ártani, az én szememben baleset, a törvény szemében emberölés.)

20:16-nál apont. Ilyen elméleti játékot az játszszon, aki nem veszi a szívére. A kapcsolatot meg nem kell rongálni olyan ígéretek kicsikarásával, aminek semmi értelme.
Különben mondani én is tudok szépeket: a tettek számítanak. Egyikünk se tudja, hoyg ha ez megtörténne, ő hogyan állná ki a próbát. Lehet, hoyg te most ígéred, de nem tudnál várni rá egy évet sem, és lehet, hoyg ő aki nem ígért semmit, a valóságban nem tudna feledni, és várna egy életen át. Nem tudhatjuk előre, egy helyzet mit hoz ki belőlünk. Csak remélünk, de nem biztos, hoyg minden sikerül - ám az is lehet, hoyg betartjuk, amit meg sem ígértünk :)
köszönöm a válaszokat
nem sértődtem be, nem ezt mondtam
csak annyit hogy kimondva rosszul esett a "nem hinném hogy 5-10 évet várnék rád" mondat annak a szájából akit szeretsz
persze megértem, de csak egy kérdést tettem fel

Én írtam,hogy mindenki pótolható. Hazudtam,az édesanyák nem. Mindenki más igen. Először 15 évesen voltam szerelmes,azt hittem meghalok ha szakit velem ,és hozzá fogok feleségül menni mert "tökéletes" . Szakitottunk,és életben maradtam.
Mivel már nagyon régen elmúltam 15 ez az érzés jópárszor megismétlődött (3) ,volt közöttük 6 évig tartó komoly kapcsolat,meg 3-4 hónapos is,lényegtelen. Most boldog párkapcsolatban élek évek ,úgyérzem nem találnék mást akit ennyire szeretek...aztán belegondolok,és rájövök hogy a másik 3at is igy szerettem,csak elbasztam/ő elbaszta/elbasztuk a kapcsolatunkat. Szóval ezért irtam ,hogy mindenki pótolható,nicnsen "halálos szerelem", egy normális ember IDŐVEL (legyen az két hét,1 év,10 év) de továbblép azon ami elmúlt,mert nem lehet egyhelyben toporogni egy életen át.
Ezért irtam,hogy én nem várnék 10 évet (+azért mert 10 év börtön után nem ugyanaz az ember jön ki onnan,akibe én beleszerettem) . Nem romantikus,viszont kevésbé álszent vélemény az enyém.. szerintem 1000 emberből ha 1 várna valakire 10 évet,akkor már sokat mondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!