Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartottam egy babát, úgy...

Megtartottam egy babát, úgy hogy az apuka nem akarta a babát. Az apuka családja nagyszülök semmit nem tudnak. Hogy a világ végén van egy unoka. Felkeressem e öket hogy van egy pár hónapos unokájuk? Vagy hagyjam igy?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 17:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:

Hmmm eltérűnk a témától...A gyermek megvan,vissza út már nincs..Az apával nem éltem együtt,s most is se vele se nélküled kapcsolat.Ha együtt vagyunk amit persze én kezdeményezem akkor minden szép és jó...és nem,Nem vagyok 17 éves....34...felelőség teljes életet élek...vállalom azt amit tettem...Csak tény..én nem így gondoltam,s az is igaz hogy akarata ellenére tartottam meg a babát...ezért nem is kell hogy támogasson!!!Ha szép szóval nem érti meg hogy a saját vérét tagadja meg...nem hiszem, hogy bármit tehetnék.....A kérdés az az,hogy ha ö nemképes s szüleinek szólni megtegyem e én?Jó e ez így,hogy én felnevelem,de sem apukája sem nagymamája nagypapája nem lesz....és ha így hagyom..lesz a majd késöb lekiismeret furdolásom amiatt,hogy nem tettem meg mindent a gyermek érdekében...S hagyjuk már a gyermektartást,tudom ,tudom,de nem!S igen joga van az apának is így döntenie,ahogyan döntött....Csak egy dolog bánt,miért nem lehet ezt fölvállalni?Hogy gyerekek ez van,de nem kell...Tényleg ennyire szégyelnivaló,vagy fél a szülöktöl?

S nem várhatok kötödést a gyermekhez,hisz nem is látja....kétszer látta,akkor úgy tekintet rá mint az istenre,fogta stb......de mint kiderült nem sokat jelentett.S ha nem jön neki magától,ezt nem lehet eröltetni.

2009. jan. 26. 09:41
 52/64 A kérdező kommentje:
JA és IRTAM hosszú évekig szedtem gyógyszert...abba kellett hagynom,az orvostól kimentem s rögtön elmondtam hogy mi van....ö pontosan tudta hogy mi a szitu,s azt is hogy idő volt még a babát összehoztuk...Nem volt bennem, hogy na akkor most jól felcsináltatom magam,mert nincs miért.....max hogy szeretem...de ezzel nem lehet megfogni egy pasit!!!!!!!!!!!ezzel tisztában vagyok..de azt is gondolom más kép is lehetne a dolog....de ezekszerint nem.Hát ez van.
2009. jan. 26. 09:48
 53/64 anonim ***** válasza:
100%
Sztem szólj a nagyszülőknek. Joguk van tudni.Ők lehet, hogy több törődést és szeretetet tudnának adni neki, mint az apuka.
2009. jan. 26. 09:59
 54/64 A kérdező kommentje:
Előbb vagy utóbb ez lesz...csak még mindig bennem van a remény hátha ö majd megteszi...
2009. jan. 26. 11:22
 55/64 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Végigolvastam az összes választ.Ki erre,ki arra válaszolt.

Az én véleményem az,hogy mindenképp tudniuk kell a kicsiről.Ha az apa nem szólt eddig,akkor adj neki ultimátumot.X időt kap,mert azután felkeresed őket.És ezt te is tartsd be,mert már most nem veszi komolyan amit mondasz.

És miért szólj minél előbb?Mert mi van akkor,ha a nagyszülők tényleg szeretnék a kicsit látni,és szeretnének ők is a pici életének részesei lenni,látni amikor még pindurka és látni,mikor oviba megy?

És ha későn szólsz,ezt már nem választhatják.Nem látják pindurnak és ez nagyon fontos.

Azt pedig felejtsd el,hogy nem szólsz,mert nem is olyan soká megkérdezi,hogy neki miért nincs mamája és papája?

Nehéz lesz majd megmagyarázni,hogy vanni van,csak nem szóltam,hogy te is vagy....

Ne halogasd sokáig a dolgot,mert kifutsz az időből.A napokból gyorsan hetek,azokból hónapok,és évek lesznek.Én tudom,még most hoztuk haza a kópémat,de áprilisban már a hármat tölti...:-)

Keresd őket mihamarabb!!!

Aztán sok sikert,mert nemsoká bújnak a fogak is!!!!:-)

Szia

Anik

2009. jan. 26. 15:37
 56/64 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy,s igen talán minnél hamarabb kellene lépnem....s adtam már annyi de annyi ultimátumot...s semmi...Szóval rá kell szánnom magam....aranyos vagy hogy így biztatsz.
2009. jan. 26. 20:41
 57/64 anonim válasza:
100%
Szia! A babának is joga van a nagyszüleihez.... Egyszer ő is keresheti őket. Hagyd dönteni a nagyszülőket, hogy akarnak-e vele foglalkozni, később így a gyerek téged nem hibáztathat.
2009. jan. 27. 07:58
 58/64 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Én írtam már, hogy a tartásdijat ne kérd mert tudtad, hogy nem akarja. CSak azért írtam, mert nagyon sokan azzal támadtak, hogy a gyerekedtől veszed el és önző vagy. Arra akartam csak rámutatni, hogy attól még nem biztos, hogy jó lesz a gyereknek, hogy kap tartásdijat. A kisgyereknek nem pénz, hanem szeretet kell. De szerintem az irásaidból itélve Te is igy gondolod! Szóval hagyd a tartásdíjat, ha megtudod oldani a nevelését. Az pedig, hogy nem foglalkozik a picivel most, ne szomorítson el, mert nagyon sok férfi nem tud mit kezdeni egy ilyen kis csöppséggel. Majd lehet megváltozik. Probáld vele tartani a kapcsolatot, tudosíts időnként a babáról, hogy éppen felült, elindult stb. Ne légy erőszakos, csak érezze, hogy fontos azért a baba életében. Szerintem később ragaszkodni fog hozzá. A nagyszülőknek pedig szólj véleményem szerint, mert a férfiak gyávák és minél jobban telik az idő, annál nehezebben mondja el. Képzeld már most milyen kellemetlen lenne neki elmondani, hogy már 5 hónapos a "tökmag". Szerintem elég sokat vártál, már nem kell tekintettel lenned az apára. És ha még örülnek is a kicsinek.....
2009. jan. 27. 08:52
 59/64 A kérdező kommentje:
Nos valami ilyesmit gondolok én is,csak persze nem tudom jó e. Nemszámit,hogy akarna e vele foglalkozni vagy sem..ha nem akkor nem,mindenki a maga lelkiismeretével számol el,ezért vagyok én is bajban,mert azt gondolom hogy a nagyszülöknek tényleg tudniuk kellene.Csak azt nem tudom mi a fenére várok még!Miért húzom,miért nem vagyok képes eléjük állni...Pedig ténylegesen nem attól félek hogy kudarc ér,ennél nagyobb,hogy az apukájának nem kell,hát nem tudom.Apukával tartom a kapcsolatot,hol ö jelentkezik,hol én...de nem igazán a gyermek érdekli hanem én...Én ezt nem értem komolyan mondom...persze néha ha felhozom a gyereket végighallgat.S volt hogy segítség kellett(mert baj volt szíve a kicsinek)akkor is közölte segít bármiben,persze nekem kellett szólni, hogy ez meg az van....Magától nem.S volt olyan is hogy hetekig minden nap megkérdezte ,hogy vagyok,vagyunk aztán időközben eltűnik:-)Depressziós:-(Szóval valamilyen szinten sajnálom,én tényleg nem akartam öt bántani.De nem gondolom,hogy mindenért én vagyok a hibás..
2009. jan. 27. 12:42
 60/64 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben közölném az apukával, hogy ha nem mondja el ő a szüleinek, akkor meg fogom tenni én, és hogy ezt nem önös érdekből teszem, hanem a gyermek miatt. Különben is amellett, hogy a kicsinek joga van a nagyszüleihez, a nagyszülőknek is joguk van eldönteni, hogy akarják-e az unokájukat.

Mindenképpen tudniuk kell róla! (Gondold el, lehet, hogy odalesznek érte, és az nagyon sokat számít majd egy kisgyereknek. Minél többen szeretik, annál inkább biztonságban érzi magát majd a világban!)

Ha meg nem akarják, legalább tudod, hogy nem rajtad múlt.

2009. jan. 28. 12:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!