Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartottam egy babát, úgy...

Megtartottam egy babát, úgy hogy az apuka nem akarta a babát. Az apuka családja nagyszülök semmit nem tudnak. Hogy a világ végén van egy unoka. Felkeressem e öket hogy van egy pár hónapos unokájuk? Vagy hagyjam igy?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 17:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
90%

Kérlek bocsáss meg, hogy csak egy mellékszálra válaszolok, de az egyik utólagos kommentedből úgy láttam, hogy ez a kérdés is nagyon foglakoztat. Ha tévedtem volna, ne haragudj.

Szóval: szerintem amiatt nem kell lelkiismereti aggályt érezned, hogy az Ő akarata ellenére sem vettetted el a babát.

Egy analógia: úgy tudom, hogy még egy fiatalkorú gyereknek (kamasznak) is joga van ahhoz, hogy néhány dologban (láthatás, pályaválasztás) az ő akaratát figyelembe vegyék, akár a szülei ellenében is (Csjt., ill. gyámhatósági és bírósági gyakorlat).

Márpedig szerintem az életről és a halálról alkotott etikai hozzáállás még ezeknél a kérdéseknél is szervesebben kötődik a személyiséghez. Nagyon privát, személyes dolog. Ezért aztán szerintem az abortuszhoz való hozzáállás is annyira szerves, elszakíthatatlan részét képezi az ember személyiségének, hogy lényegében megerőszakolás lenne az, ha valakit az akarata, meggyőződése ellenére rábeszélnének abortuszt végeztetni magán. Még akkor is, ha ,,csak'' lelki nyomásról, ráhatásról, rábeszélésről lenne szó. Ha bíró lennék, akár még egy 14 éves lány akaratát is érvényre juttatnám egy ilyen érdekkonfliktus esetén, akár a szülei ellenében is (a TASZ vs Alfa ügy éppen ezért nagy csalódás volt a számomra).

Az életről és halálról kialakított személyes etikai állásfoglalások szerintem olyasvalamik, mint a vallás, anyanyelv, nemzetiség, bőrszín. Nem vitatkozunk azon. hogy helyes-e vagy sem, egyszerűen tudomásul veszük, mint az érintett ember személyes, privát, személyiségétől elszakíthatatlan szerves részét. Ahogy nem vagyok köteles a kezemet levágni és otthagyni valakinek, ugyanúgy a személyiségem bizonyos részei is érinthetetlenek, lényegében tabuk.

2009. jan. 23. 21:26
 42/64 A kérdező kommentje:
Nem haragszom:-))Elolvasok minden véleményt s érdekel is...
2009. jan. 23. 21:33
 43/64 Hortobagyi ***** válasza:
56%
Ha már így alakult. A világért fel ne keresd őket. Lehet, hogy elperelik a gyermekedet. Hiányzik egy ilyen procedúra néked? Vagy netán egy életen keresztül zavarossá teszi az életedet az „apuka”.
2009. jan. 24. 08:42
 44/64 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon sokan mondják, hogy kérj gyerektartást a volt párodtól mert az a gyereknek jár. Ez igaz, de ott van az érem másik oldala. Mivel a gyerek kettőtöké közösen kellett volna eldönteni, hogy mi legyen abban a helyzetben. Azt írod ő nem akarta, te igen! Ebben a helyzetben szerintem nem fair valakinek a nyakába gyerektartást varrni. Én legalábbis biztos nem tenném. Ott abban a helyzetben vállaltad, hogy egyedül neveled fel a picit, úgyh sztem a gyerektartást hagyd... De a nagyszüleinek elmondhatod, főleg ha jó volt a kapcsolatod a szüleivel és beszlő viszonyban voltatok. Elvégre nekik is joguk van dönteni, hogy akarják e tartani a kapcsolatot a babával vagy sem!
2009. jan. 24. 10:44
 45/64 anonim ***** válasza:
100%

Már jó sok választ kaptál, mégis egy kijelentésed megragadott: "érett férfi". Szerintem, aki 34-35 évesen igy eldob egy nőt, mert az nem akarja elvetetni a babát, az még közel sem lehet mondani érettnek, ráadásul még szüleit sem avatja be. Sajnállak, tényleg nagyon sajnállak. Irásaid alapján pedig egy nagyszerű, tele szivvel ember vagy.

Én is csak azt tudom ajánlani, hogy keresd fel őket, és mondd el, szivesen látnád őket, unokájuk miatt. Már ők sem fiatalok, lehet, hogy már vágynak egy kisunokára, akármilyen körülmények is alakultak ki.

2009. jan. 24. 12:01
 46/64 A kérdező kommentje:
Na pont ez az,milyen az olyan ember aki ennyi idősen nem képes azt mondani ez van ez történ,én nem akartam s pont...Szó nincs arról ,hogy a gyermekünket a nyakába varjam,ez olyan dolog amit nem hiszem hogy lehet erőltetni...Viszont igen talán a szülei máskép látják,de ha esetleg nem az sem fog csalodást okozni,mert legalább fogom tudni miért ilyen a fiúk....
2009. jan. 24. 12:27
 47/64 anonim ***** válasza:
97%

Amikor a gyerek "keszult", ketten voltatok ott. O nem akarta a gyereket, akkor miert nem vedekezett?????? Szerintem 50-50%, nem?

Persze, a legkonnyebb jol ereznie magat egy ffi-nak egy novel, feloltozni, es elmenni az egyuttlet utan. De a no ottmarad, esetleg terhesen. Ha nem akart gyereket a parod, miert nem vedekezett?????? Miert NEKED, a nonek kellene ezt megtenni? Ez erthetetlen szamomra, es az is, hogy azt mondja valaki, hogy a fogamzasgatlas a nonek a feladata. Szerintem ugyanugy ahogy a szexhez is 2 emberre van szukseg, mindenben 2-en kellene donteni, a vedekezesrol is.

Hajtsd be rajta a gyerektartast, ne martirkodjal, es ne sajnaljad az apat, ha nincs neki penze, akkor vallaljon tulorat, menjen el mosogatni, vagy ahova akar, de igenis ereztesd vele, hogy felelotlen volt, es fizetnie kell!!!

A nagyszuloket hivd fel, es meselj el mindent.

A gyerektartassal kapcsolatban pedig ugy erzem, hogy felsz, csak azt nem tudom mitol, miert.

2009. jan. 24. 15:48
 48/64 A kérdező kommentje:
Igen ketten voltunk....S én nem akarom öt bántani.....tudom ez fúra de tényleg..Gyerektartás???Hogy kérjek ilyet mikor nem igazán érdekli a gyermek,s nem is akarom....persze az nem az enyém hanem a gyermeké...de elfogom tudni tartani....nem kell tölle semmi......Még a nagyszülöktöl sem....Csak joguk az van hogy tudják....
2009. jan. 24. 19:45
 49/64 anonim ***** válasza:
91%

èn is azt mondom hogy a gyerektöl veszed el a pénzt ha nem kérsz gyerektartást.

én azt gondolom hogy tényleg félsz és azt sem tudod hogy hajthatod be a gyerektartást. úgy tünik mintha egy 17 éves tini lennén akinek semmi segítsége sincs.

és milyen igaza van aki azt mondta hpgy ketten foltatok az ágyban mikor megtörtént, most ketten kell hogy felneveljétek. még ha ö nem is akarja, de ha sex ment neki most fizessen. elvileg mind az anyagi mind a nevelést ketten kellene megoldanotok, de törvényarra nincs hogy kötelezö legyen neki foglalkozni a gyerekével, így marad a fizetés.

gyerektartásért a bíroságon kell beadnod kérelmet. de szerintem a helyi növédelmi vagy családsegítö központban ebben is tudnak segíteni.

2009. jan. 25. 17:32
 50/64 anonim ***** válasza:
81%
Sziasztok! Szerintem nincs igazatok, mert írta, hogy az apa nem akarta a gyereket. Mindketten ott voltak amikor "készült" a baba és a döntésben is ketten döntenek, hogy megtartják-e vagy sem. Más dolog lenne mondjuk egy házasságban, de Ők (ahogy kiveszem) még együtt sem éltek. Miért kellene egy férfinek egész életén át fizetni egy gyerek után, amit nem is akart. Ha egy nőnek joga van eldönteni, hogy akarja-e a gyereket, vagy elmegy abortuszra, akkor a férfinek miért nincs? A nő miért nem védekezett, miért csak a férfit bántsuk, hogy védekezni kellett volna. Lehet azt hitte, hogy a nő szed valamit. De mivel a kérdező megkérdezte a férfit, hogy akarja e a gyermeket, mikor megtudta , hogy terhes, és a pasi azt mondta, hogy nem , a nő vállalta, hogy egyedül neveli fel. Szerintem. A lányom már 16 éves elmult és nem kaptam tartásdijat. Nem cseszegettem az apát, mert szerette a lányomat és nekem az fontosabb volt, hogy jó legyen a viszonyuk és ne fertözze meg a pénz. Ha folyton a pénz miatt csesztettem volna, akkor nem jött volna a lányomhoz, ami a gyerenek lett volna rossz. Most, hogy már ennyi idős a lányom minden hétvégén megy hozzá, zsebpénzt ad neki, megvesz neki mindent amit szeretne. Telefontól kezdve mindent. Nézhetjük a gyermek érdekeit, azt hogy mi a jó a gyereknek innen is.
2009. jan. 26. 07:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!