Féltékeny rám az anyám?
Nem egy mintacsalád a miénk, sőt. Apukámmal jól kijövök, mindenféléről tudunk beszélgetni, meghallgatjuk egymást akkor is, ha éppen annyira nem érdekel. Anyukámmal viszont egyszerűen képtelenség beszélni, maximum három mondaton belül megsértődik, vagy veszekedni kezd, de minden banális dolgon is. Ha pedig mondom neki, hogy nem hiszem el, hogy nem tudna apával normálisan beszélgetni, hiszen én szinte sosem veszekszem apával, akkor mindig azt kapom, hogy mert apa mindent rámhagy, és minden úgy van, ahogy én akarom. Pedig ez nem így van, egyszerűen csak felnőtt emberként meg tudjuk beszélni a dolgainkat. Anya egyébként sokszor gyerekként is kezel, ha például apával beszélgetnek a konyhában, és egy fél mondatot hozzáteszek, akkor mindjárt rámszól, hogy ne beszéljek bele, nem az én dolgom.
Ez már nem fog változni, igaz?
13-nak tippeltelek volna :) :D
Nem hiszem, hogy féltékeny, itt valami más lehet a háttérben...
Én is azt hittem kiskamasz vagy..
5 évesen mit foglalkozol ezzel? Én sem tudok anyámmal beszélni, semmiről, ha meg hülye, egyszerűen megmondom neki.
Annyi helyen hallom, hogy ha balhé van, simán megmondják az anyjuknak, hogy hülye. Ha én csak valami hasonlót mondok, akkor az anyám kiabálni kezd, hogy mégis mit képzelek magamról, én vagyok a gyerek, ő meg az anyám.
Hogy miért foglalkozok vele? Mert nem tartom normális dolognak, hogy együtt élünk, és nem tudunk semmiről beszélgetni.
Én értem. Talán az a baj, hogy te már egy 25 éves FELNŐTT ember vagy, akinek van önálló véleménye és gondolkodása. Anyukád viszont nem tudja elfogadni, hogy Te is hozzászólsz a beszélgetésekhez, Neked is van önálló véleményed, tehát ahogy Te is mondtad ő még gyerekként kezel Téged...
Meg írod, hogy apukád mindent rád hagy, egy felnőtt embert már nem lehet úgy irányítgatni mint egy 13 éves gyereket.
Anyukád ezt a helyzetet nem tudja elfogadni... Illetve ha 25 éves korodban még ilyen a viszonyotok, akkor ez véleményem szerint nem is fog változni addig amíg a saját lábadra nem állsz, és el nem költözöl otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!