Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermeketek jövője szempontjáb...

Gyermeketek jövője szempontjából melyik lehetőséget választanátok? Ha csak a következő kettő lenne:

Figyelt kérdés

Az egyik: Budapesten élni, ahol van minden, közel van óvoda, iskola, de közben ott a veszéje, hogy hamarabb "felnő", vagy az akar lenni. Mobiltelefon, ivás, drogok, bulizás, stb.

A másik: Vidéken élni, egy kicsi faluban, ahol pl. egy moziért is 50-60 km-t kell autózni, de jó a levegő, a gyerek gyerek maradhat, de ha esetleg továbbtanulni akar menni, akkor messzebb kell utazni, kollégiumba, vagy esetleg haragudni fog rám, hogy ilyen "szar" helyen élünk.

Melyik a jobb?

Mert a legjobb az lenne, ha egy kis településen élnénk egy nagyváros vonzáskörzetében, de ahhoz pénz is kéne sajnos. Tehát ez a két lehetőségem van. Ti melyiket választanátok?

2010. dec. 17. 16:48
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Azért ez a két lehetőség van, mert vidéken nagymamám Pesten él, nála lakhatnánk, vagy vidéken van egy házrészünk, ez a másik megoldás. Ezek nem kerülnek pénzbe.
2010. dec. 17. 17:08
 22/47 anonim ***** válasza:

Szia!

3 éve költöztünk vidékre. ÉN nem bírtam megszokni.

2010. dec. 17. 17:09
 23/47 anonim ***** válasza:
Ha nem csak ez a két lehetőség volna fölvetve, azt javasolnám, költözzetek egy jó infrastruktúrával rendelkező vidéki városba, megyeszékhelyre. Jómagam pl. tősgyökeres budapesti vagyok, de éltem Budapest környékén kis faluban is, meg Kaposváron és Kecskeméten is. Ha tehetem, a fővárost messzire elkerülöm. A két említett vidéki városban pedig mindent megtalálsz, amit Pesten, csak jóval tisztább, biztonságosabb, élhetőbb környezet.
2010. dec. 17. 17:10
 24/47 anonim ***** válasza:
44%

Budapest is olyan mint egy vidéki város. csak itt 23 kisváros van összenőve.

ha valaki itt él, simán töltheti a mindennapjait egy akkora területen mint egy kisebb vidéki város.

És igen, itt is ismer a kisboltos Marika néni, itt is köszön a szomszéd, sőt hoz át a sütiből is, h van kedve.

Ilyen szempontból nincs sok különbség.

Ellenben Budapesten sokkal könnyebb a kulturális életben részt venni. Számtalan színház, kiállítás, múzeum, opera, stb...

ez sajnos vidéken nincsen.

2010. dec. 17. 17:11
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de én Pestre szavazok.

Ott nőttem fel, nem vagyok se alkesz, se drogos. El kellett költöznöm vidékre pár éve és egyszerűen rosszul vagyok itt. Semmit nem lehet csinálni, semmi lehetőség semmire, van két bolt azt annyival ki is fújt.

Pesten egy percig sem unatkoztam soha, itt meg csak abból áll az egész napom. Mégse sétálhatok a kihalt utcákon egész nap a 2 éves lányommal.

26/N

2010. dec. 17. 17:13
 26/47 anonim ***** válasza:
63%

Szóval minden Budapesti drogos, alkoholista? Gratulálok!

Egyébként én egyetemen azt látom, hogy akik kis falukból jönnek fel azok haldokolnak Pesten és képtelenek talpra állni...

2010. dec. 17. 17:14
 27/47 anonim ***** válasza:
39%

Hát falun lakok.

A legközelebbi város 20 km-re van.

Egy másik városba járook suliba.

Nem tudnék panelban lakni!

Én a falut választanám!

Egy panelben nem lehet kutyája.

Nem mehet ki csak úgy az udvarra egy 5 percre.

Viszont városban sokkal több lehetőség van, minden téren.

FALU!!

2010. dec. 17. 17:16
 28/47 anonim ***** válasza:
37%

1. a város nem egyenlő a panellel. vannak bp-en is bőven kertesházak és nem csak a rózsadombon.

2) én inkább azon gondolkodnék el, hogy hol mekkora a lakás tere. mert teszem azt, ha a vidéki házrész kisebb, mint amennyi a városban a nagyinál lenne, az sztem fontosabb, mint a város-vidék ügyön vacilálni.

3) a városban is lehet az embereknek kutyája. ez tipikus vidéki felfogás, hogy a lakásban a kutya nem boldog. de, boldog. mert ezeknek a családi kutyáknak (igen, családi... a vidékiek inkább a kertbe száműzik őket, a városiak pedig társállatként tartják) fontosabb a gazda közelsége mint az, hogy egész életükben egy kertben legyenek egy kutyaólban. és nemigen látok depis ebeket. napi 3x-i séta, némi kutyás sport és minden meg van oldva.

de ismétlem: városban is vannak kertesházak.

2010. dec. 17. 17:22
 29/47 anonim ***** válasza:
73%
Ha 6 évesen telefonért nyavajog, megmondod neki, hogy nem. Nem a helytől függ, hogy milyen szülő vagy.
2010. dec. 17. 17:22
 30/47 anonim ***** válasza:
53%

Miért ne lehetne kutyája? :D Nekem 3 van panelban, és örülnek, hogy nem a kutyaólban fagyoskodnak!!

Én laktam mindkét helyen, azt mondom, hogy Budapestet válaszd! Sokkal több lehetősége van itt minden szempontból, már egészen kicsi korától kezdve.

2010. dec. 17. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!