Gyermeketek jövője szempontjából melyik lehetőséget választanátok? Ha csak a következő kettő lenne:
Az egyik: Budapesten élni, ahol van minden, közel van óvoda, iskola, de közben ott a veszéje, hogy hamarabb "felnő", vagy az akar lenni. Mobiltelefon, ivás, drogok, bulizás, stb.
A másik: Vidéken élni, egy kicsi faluban, ahol pl. egy moziért is 50-60 km-t kell autózni, de jó a levegő, a gyerek gyerek maradhat, de ha esetleg továbbtanulni akar menni, akkor messzebb kell utazni, kollégiumba, vagy esetleg haragudni fog rám, hogy ilyen "szar" helyen élünk.
Melyik a jobb?
Mert a legjobb az lenne, ha egy kis településen élnénk egy nagyváros vonzáskörzetében, de ahhoz pénz is kéne sajnos. Tehát ez a két lehetőségem van. Ti melyiket választanátok?
BP
itt is nőnek fel gyerekek, és nem mindegyik lesz drogos, alkoholista, bűnöző :)
Tanácsot adni nem tudok,de elmondom velem hogy volt...
Most lettem 18 éves.10 éve egy faluba költöztünk..ráadásul külterületi részre...Az első város kb.20km-re van tőlünk,de a buszmegállóig cirka egy órát kell gyalogolni ha a szülők nem visznek be..Egy percig sem zavart a tíz év alatt!Lényegesen kiegyensúlyozottabb tinédzserkort éltem meg mint a korosztályomból bárki más.Imádok hazajönni a nyugalomba,sőt ott tartok,hogy eszem ágában sincs városba költözni,csak jogosítványt és autót szeretnék idővel szerezni..Van két testvérem,mindketten fiatalabbak nálam,ők sem panaszkodtak eddig hogy inkább városban élnének.
Vidéket választanám, úgy ahogy írtad: egy kis településen egy nagyváros közelében.
Amúgy az a hamarabb felnő dolog vidéken is bekövetkezhet.
Bp környéke. Én is ilyen helyen lakom, kocsival 10-20 perc alatt bent vagyok Pesten, de itt mégis tiszta a levegő, nyugi van.
Pl. Szentendre, Pomáz, Budakalász stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!