Melyiket választanátok a két lehetőség közül?
1. A férjemnek fix állása van, havi kb. 120 ezres fizetéssel. Szereti a munkáját, de naponta kb. 2-3 órát kell utazni a munkahelyére és haza, és nagyon szivatják, alig van szabad hétvégéje, sosem lehet előre tudni, hogyan kell mennie dolgoznia, és nagy rajta a felelősség. Én nyáron fejezem be a fősulit és nyártól lenne egy biztos állásom havi kb. 110 ezer Ft-ot kereshetnék. Karrierlehetőség pár év múlva talán, akkor már havi 200-at is kaphatnék. Tehát havi kb. 220 ezer Ft bevételünk lenne, amiből havi 120-at félre tudnánk tenni, így egy ház ára kb. 11 év alatt jönne össze.
2. A főiskola befejezése után elmennénk közösen árufuvarozni. Egy családtagon keresztül biztos helyünk lenne, és együtt mehetnénk mindenhova, havi kb. 400-450-et kereshetnénk fejenként. Mivel nem kellene itthon fenntartani egy lakást, havi 700 ezret félre tudnánk tenni, így kb. 2 év alatt meg lenne a házra való. Együtt lennénk, és bejárnánk Európát, igaz nagyrészt csak az autópályákat. Ezt maximum 3 évig csinálnánk, amíg biztos alapot teremtenénk a jövőnkhöz. Így én 25, ő 26 éves lenne, amikor lenne elég pénzünk egy házra, autóra, és még lenne pluszba 4-5 milliónk. Ezzel két gond van. Az egyik, hogyha abbahagyjuk, rám már nem vár biztos állás. A férjem találna magának munkahelyet, mert hiányszakmája van, és akkor oda építkeznénk, ahol ő tud dolgozni, de én nem tudom, hogy 3 év kihagyás után mihez tudnék kezdeni, ugyanis gazdasági diplomám lesz, ahol három év alatt sok minden történhet. A másik gond pedig a szülőkkel lenne. A férjem szülei betegesek, így nem örülnének, ha itt hagyná őket hetekre a férjem, az én szüleim pedig attól lennének rosszul, hogy taníttattak, lediplomáztattak és "csak" kamionoznék. Ők más jövőt képzeltek el nekem. Őszinte legyek, én is, csak tudom, hogy hiába vagyok nagyon jó tanuló, írok tudományos dolgozatokat, beszélek folyékonyan angolul, németül, ez max arra lesz elég jó, hogy 110-150-et keressek.
A férjemmel három gyereket szeretnénk, és őket tisztességesen, nem a forintokat számolva felnevelni. Tudjuk, hogy a pénz nem minden, és nem is akarunk mindent megadni a gyerekeknek, de azt szeretnénk, ha egészégesen tudnának táplálkozni, ha lebetegszenek, akkor jó orvoshoz tudjuk vinni őket, és szeretnénk, ha nem azt látnák, hogy apa és anya folyamatosan stresszel, mert nem tudja, hogyan fog jutni hiteltörlesztésre, rezsire, ételre, ruhára, mindenre.
Ti hogy döntenétek? Mit választanátok?
Jól értem, hogy te is sofőrként dolgoznál?
Ha igen, minden elismerésem, én egy kisebb személyautóval se tudok koccmentesen leparkolni...
Köszönöm a válaszokat!
A férjem szüleit lenne, aki ápolja, csak ugye az együtt töltött idő veszne így el, bár jelenleg sem tud sok időt velük lenni a munkája miatt, csak félnénk, hogy a tudat, hogy a fiúk külföldön van nehogy nagyon bántsa őket. Igen, én is sofőr lennék. Hát igazából mások is megtanulták, valahogyan én is csak el tudnám sajátítani. Hát igazából először is a jogsit kell letennünk C+E-re, de az talán még menne, ha meg nem jönne össze, akkor tutira nem mennénk, és el lenne döntve a kérdés. De úgy állok hozzá, hogy más is megtanulta, én is meg fogom.
Amúgy én azt nem értem, hogyan gondolod azt hogy "együtt leszünk"? Ha olyan van hogy párod Olaszországba vinne fuvart, te meg Németországba, akkor azt nem vállaljátok el? Vagy ha belföldön is egyik megy Győrbe, másik pedig Debrecenbe, akkor azt mondjátok hogy nem, nem, mi ezt nem visszük el?!
Fuvarozócégnél nem lehet ilyet csinálni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!