Muszáj a szülőket bemutatni egymásnak, meg összejárniuk, mert az olyan illő dolog?
Esküvő előtt azért illik őket bemutatni egymásnak, ne ott találkozzanak először, meg hát azért normál helyeken érdeklődni szoktak annak az embernek a szülei iránt, akit épp befogadnak a családjukba...
Szerintem ez alap.
Nem kell erőltetni az összejárást, elég egy találkozó az esküvő előtt.
A férjem szülei velem kedvesek voltak mindig (legalábbis nem ellenségesek), bár nem találkoztunk hűde gyakran. Viszont őt nagyon sokszor cserben hagyták élete során. Pl. amikor huszonévesen nagyon csórók voltak az exnejével és fűtőanyagra pénzt akartak kérni, nem kaptak, viszont a szülők elutaztak Indiába - pedig akkor volt egy 1-2 éves gyerekük is, tehát hárman fagyoskodtak, és még ezer ilyen példát mondhatnék. Emiatt én nem rokonszenveztem velük, bár szemtől szembe nem éreztettem.
Az esküvő előtt az én szüleim kérték - elmeséltem nekik ezeket - hogy hadd találkozzanak. Ők nagyon diplomatikus, érdeklődő emberek. Apám például olyannyira beszédre bírta apósomat, aki amúgy egy szófukar ember, hogy a férjem is csak pislogott. Szerintem ő életben nem hallotta az apját ennyit beszélni.
Miután mondtam a szüleimnek, hogy bár a férjem szülei jómódúak, anyagilag soha nem segítették (15 évesen elköltözött otthonról), az esküvő előtt finoman elkezdték adagolni, hogy ők a gyerekük boldogságára ennyit meg annyit szánnak stb... Hát a férjem kapott egy jó vastag borítékot a szüleitől az esküvőn :) Az utóbbi 20 évben összesen nem kapott ennyit tőlük.
Apám erőltette - finoman, kedvesen - az ismerkedést, egymáshoz utazást is leszerveztek, haverkodnak ezerrel. Viszont azóta a férjemnek is jobb a kapcsolata a szüleivel, többször keresik, jobban érdeklődnek.
Nekem nem változott velük a viszonyom, eddig is udvarias voltam velük, így nem volt okuk belém kötni.
Anyósnak az esküvő előtt volt pár telefonos próbálkozása, hogy szerinte hogyan kellene csinálnunk (pont úgy nem akartuk), de akkor úgy reagáltam, mintha ő is viccnek szánta volna, dicsértem a humorát, stb. Végül félig dühösen, félig röhögve mondta, hogy velem nem lehet szót érteni, inkább rám hagyja :)
mi 4 éve vagyunk ugy együtt,hogy a szülők nem látták még egymást,esküvő előtt nem is fogják sztem..
két külön világ,feleslges erőltetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!