Egy kis panel lakásban, kis konyhában h oldját*ok meg a családi ebédeket? Főleg ha pl a páromat is ideje lenne meghívni, bemutatni.
nemrég el kellett költöznünk panelba.nincs lehetőség egy étkező kialakítására,pl hall részben.
amúgy 4 fős a család.
Szia!
Ez attól is függ mennyire kicsi az a konyha. Esetleg ha nincs más megoldás akkor valami pult, és hozzá négy szék, amit össze is lehet csukni, hogy ne foglalja a helyet amikor nem kell.
Anyukámék elváltak,mindketten 1-1 egy szobást lakást tudtak venni maguknak.Anyukám vett egy nagy széthúzhatós asztalt,és a szobában terít meg,ott eszünk.Anyukám+párja,Én+férjem,öcsém+felesége,és két gyerek.Hosszú évek óta így van,és már annyira megszoktuk,hogy sokszor nevetünk,hogy mi már nem is tudnánk konyhában,vagy étkezőben enni.
Apukámnál szintén így szoktunk enni,mindannyian.
Mi 6-an laktunk annó panelban.
Vasárnap eleinte több részletben étkeztünk, később a nagyszobában.
Hétköznap a helyzet egyszerűbb volt, valaki dolgozott, kertben volt, napközis volt. Vagy ettünk két részletben vagy egyesek a szobában.
Most egy közeli a hozzátartozómnál hall van, így ott lehet étkezni.
Amúgy a klasszikus panelkonyha pont 4 fős. Ketten beülnek az asztal végére, egy oldalra, a negyedik meg nagy eséllyel az édesanya, aki először tálal, majd ő is leül odalra. A másik oldalt ülőnek néha félre kell húzódnia. (Ugyebár, ott a tűzhely, közvetlenül a háta mögött.)
Egyszer lefejeltem anyám kezét, ezért sikerült kelkáposztás levest kapnom. (nem ettem meg, mert egyfelől nem szeretem a kelkáposztát, másfelől nem akartam hányni)
Négy főnek valóban nehéz a kis konyhában egyszerre ülni az asztalhoz, még akkor is, ha kettő (esetleg) gyermek. Hétköznap megoldás lehet a "részletekben" étkezés, hétvégén, ill. vendégség esetén nem marad más, mint a szoba.
Egyébként ami kapható "sablon" fehér színű, összecsukható konyha asztal, az kis helyet foglal. Amikor a szobában kinyitod, akkor 6 fő kényelmesen elfér mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!