Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül álló szülők, hogyan...

Egyedül álló szülők, hogyan oldjátok meg ha találkozni akafrtok valakivel?

Figyelt kérdés

Nem kicsik már a gyerekeim, tehát nem felügyeletről van szó.

Nemrég megismerkedtem valakivel, és most, hogy a gyerekelim a mamánál voltak, sokat tudtunk találkozni, meg ott is aludt.

Ma haza jönnek.Tudnak róla, hogy párszor találkoztunk, meg hogy fészen beszélgetünk.

Bemutatni nekik még nem szeretném, azt kicsit korainak tartom.Látásból, hallomásból ismerik, egy településen élünk.

Konkrétan az lenne a kérdésem, hogy csak nekem okoz gondot ez?

Mármit, hogy innentől hogy legyen.Mert fura lenne azt mondani, hogy most ne gyere, nem jöhetsz, mert itthon vannak a gyerekeim....én meg mit mondjak nekik? Hogy elmegyek, és nem alszok otthon?

Sokáig, nagyon sokáig csak velük foglalkoztam...

Most kezd kialakulni az életem, amibe már más is bele fér, nem csak a munka, és gyerek nevelés...

Lehet nem is értitek, de jobban nem tudom megfogalmazni..

Azért előre is köszi a válaszokat.

2011. jún. 29. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát többek között az ilyen szituk miatt se akartam a férjem ellen nevelni a gyermekemet. Elváltunk, de minden szempontból segítjük egymást. Ő is beszélt a gyerekekkel. Elmagyarázta a helyzetet. A kezdeti időkben áthívta őket egy kerti partira vagy elvitte őket moziba és utána nála aludtak. Nem akartam rögtön bemutatni nekik az új páromat. Amikor már biztos voltam benne, hogy együtt maradunk van közös jövőnk, akkor ismerték meg egymást.
2011. jún. 29. 09:47
 2/9 A kérdező kommentje:

Nme értem hogy jön ide az, hogy ki nevelei e gyerekeit a volt férje ellen....de mindegy...

Sokat vannak az apjuknál is, szinte minden hétvégén, sőt, hétközben is...

Tehát nem arról van szó, hogy innentől már sehová sem fognak menni..vagy csak akkor találkoztál a mostani pároddal ha nem voltak otthon?

A te gyerekeid mennyi idősek?

2011. jún. 29. 09:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod még párodként bemutatni nekik, mondd egyszerűen azt, hogy egy barátod. Miből tűnne fel a gyerekeknek, hogy több van köztetek, mint a többi barátoddal, barátnőddel? Vagy sosem jár hozzátok senki?
2011. jún. 29. 09:55
 4/9 Antóniaa ***** válasza:
Okosan gondolod, ha nem akarod mindjárt bemutatni a gyerekeknek. Nekem könnyebb dolgom volt válás után, mert a nagyszülők sokat segítettek. Bármikor számíthattam rájuk, ha egy randivacsira mentem mikor kezdett kialakulni a kapcsolatunk... Aztán mikor komolyra fordult, belevontam a gyereket is,de biztosra akartam menni... Te nem tudod a nagyszülőket belevonni?
2011. jún. 29. 09:56
 5/9 anonim ***** válasza:

9:55 vagyok.

Szerintem a gyerekek nézőpontjából is ezerszer jobb, ha valakit sima barátként elfogadnak, és utána szép lassan derül ki, hogy ennél több van köztetek, mintha a semmiből megjelenik számukra egy idegen férfi, akit mindjárt párodként mutatsz be nekik.

2011. jún. 29. 09:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat! Az exférj elleni nevelést csak abból a szempontból hoztam fel, hogy számíthattam rá ezen a téren is. Ha volt valami gubanc, akkor minden probléma nélkül felhívtam az exem, hogy ez van, találjunk valami megoldást. Ő is nyugodt szívvel tehetett így. Szóval ez csak ebből a szempontból jön ide.

Igen, a páromnak is elmagyaráztam, hogy az akkor 10 éves lányom és 6 éves fiam életét feleslegesen nem akarom felborítani. Semmi nem biztos az elején, tehát mi ketten ismerkedjünk. A gyerekek elől a maguk szintjén semmit nem titkoltam, de nem akartam, hogy esetlegesen feleslegesen megszeressék aztán meg nekem nem megy. Ha élből jön belőlük az utálat az "új apu" iránt, akkor ettől is megkímélem őket, ha esetleg n úgy döntök, hogy nem.

Amikor már nagyjából biztos voltam a jövőben, akkor újra elkezdünk az elejétől randizgatni, de akkor már négyesben.

2011. jún. 29. 10:02
 7/9 A kérdező kommentje:
10.02 oké, értem .Az én gyerekeim ennél jóval idősebbek.
2011. jún. 29. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez az egész attól függ mennyi idősek a gyerekek, ahogy a télapós sztori is ettöl függ.

Egyébként nekem ideális partner lennél, nem nekem kellene magyarázkodnom hajnalban miért lépek le, te mondanád magadtól hogy menjek már mert mindjárt ébrednek a gyerekek és nem akarod hogy meglássanak:-)

2011. jún. 29. 10:25
 9/9 A kérdező kommentje:
10.25 heh..... :)
2011. jún. 29. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!