Megéri másfél évre iskolát váltanom?
Biztosan fogok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. 18 éves elmúltam, egy nagyon rossz döntés miatt bekerültem egy egyházi suliba, kollégista lettem..
3 és fél éve járok oda, de nem bírom tovább, nem a tanulással vannak gondjaim, hanem a sulival, a kollégiummal, a vallás erőltetésével, a burokkal, amiben élek, abból , h ha visszaemlékszem az eltelt évekre nem igazán jutnak szép emlékek az eszembe. Az állandó terror, amiben élünk,és az elnyomottság. Nem utolsó sorban, a pedofil, kivételező tanárok. (am a kivételezéssel semmi bajom, hiszen ez mindenhol jelen van, nah de ez az iskola szöges egyenest mást tesz, mint amit mond).
Még másfél évem van az érettségiig. Ti, h döntenétek a helyemben?
18/L
Ha nagyon rosszul érzed magad akkor sztem mindenképp válts!
Nincs értelme még ott szenvedned 1,5 évet, nehogy a tanulás rovására menjen (főleg érettségi előtt)az h nem érzed ott jól magad.
Ha ennyire rosszul érzed magad, akkor menj másik suliba.
Viszont felmerül a kérdés, hogy akkor ezt miért nem tetted meg eddig? Neked is jobb lett volna.
Ha ezek a dolgok kihatnak a tanulmányaidra és főképp az eredményeidre, mindenképpen jobb lenne (már csak az érettségi miatt is), hogy válts.
Azért nem tettem meg eddig, mert én akartam ennyire ebbe a suliba menni. A szüleim, mindenki a környezetemben meg volt rökönyödve, h miért teszem. Végig akartam csinálni
Másrészt, mert ez az iskola belénk magyarázta, h ha elmész, akkor feladod. És én nem akartam feladni...
Ez hüly.eség hogy feladod!!!Miért adnád fel??Ugyanugy leérettségizhetsz te más suliban is...
Válts!Lehet ez a másfél év többet fog érni,mint ebben a suliban a majdnem 4 év..
Mosat már én is tudom...
Most már csak annyi kell, h be tudjak illeszkedni majd az új suliba:))))
Már úgy várom:)
Szia!
Ha úgy érzed, tényleg nem bírod, és van lehetőséged, hogy egy olyan suliba menj át, ahol hasonlóak a tanulmányok és nem kell sokat pótolni meg ilyesmi, akkor válts. Én anno az osztályközösségünk miatt voltam nagyon kiakadva, baromi rossz széthúzó közösség, rossz hangulat, támadások, stb...és végéigcsináltam a 4 évet, de már bánom, h nem váltottam,(én magát a sulit szerettem mondjuk, de az osztály vmi katasztrófa volt). Szval ha ugy érzed tényleg ennyi volt ebben a suliban, akkor válts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!