Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Irigy, szivtelen dög lennék?...

Irigy, szivtelen dög lennék? Eleget szívtam már miatta, nem akarok neki segíteni!

Figyelt kérdés

3 éve amikor leérettségiztem egyből el kellett mennem dolgozni,mert különben nem tudtunk volna megélni. Anyám és a nővérem is nagyon jól tudta h nekem tovább tanulos terveim vannak. OKJ-s szakma,nyelvvizsga,diploma.... Ebből semmi nem valósult meg,mert míg én érettségire készültem tesóm közölte h 4 hónapos terhes,el költözik meg minden.

Persze már elötte is voltak anyagi gondjaink,napról napra éltünk. De úgy volt h tesóm majd elmegy dolgozni és majd besegít a költségekbe. Ő elötte évbe végzett a sulival,épph átbukdácsolt az érettségin,mind az 5 tantárgy meg se lett neki,mert matekból és töriből még a pótvizsgán se m,ent át,neki is abba az évbe kellett volna azokból letenni mint nekem. Ott is hagyta a sulit,mondván majd ha meg lett a baba akkor folytatja és leérettséizik még abból a kettőből,mert így legalább a csp-t magára is felveheti.

Na szóval tesóm el is költözött meg minden,és akkor anyával megbeszéltünk h ha végzek a sulival elmegyek és dolgozok egy évet,h vmivel jobb legyen,aztán visszamegyek suliba tanulni. Tesóm szülésig otthon lakott(közbe semmit nem csinált,egy poharat nem tett arrébb)aztán elment a párjával albérletbe. 5 hónap után hazaköltözött,mert nem tudták fizetni az albérletet,de közbe mindenféle kölcsönöket vettek fel a pasijával(provident,cofidis,takarék,személyi kölcsön...). Szakítottak is. A sráccal megegyeztek h akkor látja a gyereket amikor akarja,és nem fizet gyerektartást,mert ő fogja fizetni a takarékot,mega meg a személyi kölcsönt. Az egyik 4 évre a másik 7 évre lett felvéve,a két összeg kb: 50.000Ft. Majd ha lejárnak a kölcsönök akkor megbeszélik h menny pénzt ad gyerektartás címén. tesóm meg a Providentet és a cofidist fogja fizetni ami egy év után lejár( a provi heti 6000 a cofidis 3000 hetente)

de tesómnak csak a családi pótlék,és a gyes a bevétele,tehát nem tudta fizetni,így anyukámnak és nekem kellett kifizetni.

tesóm nem tudott a családi kasszába se adni,amit elértünk az alatt az idő alatt anyával(mivel dolgoztam én is rendesen tudtunk fizetni mindent sőt egy kis félre tett pénzünk is volt,h ha majd vissza megyek suliba legyen mihez nyulni),minden elveszett. tesóm csinálta a hülyeségeket,kölcsön kéregetett,előfizetéses telot vett amin több 100.000-ezres telefonszámlát csinált és nem fizette ki,meg hasonlok.

A lényeg a lényeg h nem tudtam visszamenni suliba és azóta is dolgozom,tesóm se talál semmi munkát-meg nem is nagyon keresi,a gyerek lassan betölti a 3 évet(tesóm még ugy szült h 3 évig kapja a gyest),lejár nekia gyes,éa csp-n kívül mega gyermekvédelmin kívül nem lesz semmi jövedelme. Anyukám nem akarja kitenni,mert ő a kicsi érdekeit nézi,meg vele nem akar kiszurni.

Most tesóm talált vmi iskolát amit ha elvégez akkor lehet h lenne állása vmi irpdába.vmi menedzser-titkárnői szakmát akar)De az pénzbe kerül. És tudja h nekem van félre tett pénzem,Műár két évbe sprólok h végre vissza tudjak menni tanulni,és jövö szeptemberbe lesz annyi pénzem h amig suliba járok egy évig le tudok adni itthon annyi pénzt amennyit most h dolgozok.

Szóval ezt akarja tőlem elkérni. A barátnői azt mondják meg terjesztik rólam h irigy vagyok,és h a tesómnak ez az egy lehetősége van,meg h én össze tudok gyújtebni megint pénzt,de tesóm nem.

Anyukám nem mondja h adjam oda,de ő is szeretné már h tesóm dolgozni tudjon menni,és végre a saját lábára álljon.

2010. dec. 10. 11:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
ODA NE ADD! Nem leszel szívtelen. A tesód hülye, felelőtlen élete miatt ne te szenvedj. Tapasztalatból mondom, hogy nem lenne benne köszönet, ha oda is adnád.
2010. dec. 10. 12:49
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se adj neki pénzt,mert mi a garancia arra,hogy utánna elmegy dolgozni?lehet ez is csak kifogás,csakhogy pénzt tudjon tőled kicsikarni.azért te dolgoztál,a te jövődre van letéve.arról te nem tehetsz,hogy ő ilyen lusta (mert ez már az)és könnyebb neki rajtatatok élősködni.inkább örülne és nem követelőzne azok után,hogy még a hitelét is szó nélkül fizetitek.értelmesnek tűnsz,most keményíts be,mert vha most odaadod neki a pénzt utánna életed végégig élősködni fog rajtatok,mert tudja,hogy te és anyukád mindent megtesztek neki szó nélkül.Úgyhogy NNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEE AAAAAAADDDDDJJJJJJJJJ NEKI PÉNZT!
2010. dec. 10. 12:50
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj pénzt! A Te életed! Nekem életem akkor tette tönkre egy le ne írjam milyen nőszemély amikor beállított a páromhoz, hogy sok hónapos terhes. A párom kötelességből visszament hozzá. Van a kicsinek apukája! Vállalja fel, teremtse elő az anyagiakat, fogjanak össze a tesóddal, és álljanak saját lábukra! Te tanulj tovább, ha kell költözz albérletbe, koleszba, és képezd magad!
2010. dec. 10. 12:59
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne add oda neki a pénzt!

Az a pénz a tiéd, megdolgoztál érte. A tesód meg nem csinált semmit, csak a hülyeségeket az évek alatt.

Ez nem irigység, hanem a saját jövőd megalapozása.

Akárhogy könyörög, ne add oda neki! Keressen munkát és lesz majd pénze neki is!

2010. dec. 10. 13:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű ilyet mondani - mert én imádom a testvéremet, és mindenben támogatjuk egymást - de a te nővéred sajnos egy elkényelmesedett, kitartott, élősködő alak. Ugyan minek dolgozzon, ha más megteszi helyette? Szült egy gyereket, amit nem szégyell a ti pénzetekből eltartani.. hát így tényleg fel lehet nevelni egy gyereket.

Ne adj neki pénzt, koncentrálj a saját életedre. Olyan munkát, amit azzal a szakmával kapna, szakma nélkül is talál, ha keres.. tapasztalatból mondom. Ha mindenképpen tanulni akar, tanácsolom, hogy keresse fel a munkaügyi központot, folyamatosan tartanak OKJ szakmát adó átképzéseket, ilyenek is vannak mint pl menedzserasszisztens, logisztikus, TB-s, meg gondolom érettségi felzárkóztató is.. (egyébként tényleg be kellene fejeznie azt az érettségit, abszolút nem nagy dolog..az utólag érettségizőkkel nagyon elnézőek, lehetetlen nem megírni kettesre!! Van ideje tanulni otthon..) Ha munkaügyi központban bekerül egy ilyen képzésre, ameddig tart (általában 6 hónap) addig keresetkiegészítést is kap (minimálbér) és utazási költségtérítést is! Ha nincs munkája, ez abszolút több mint a semmi.. Én pest megyében lakom, és részt vettem már ilyen tanfolyamon, apám is ott szerzett szakmát pár éve, és anyámat is el akarták küldeni, csak közben mégis sikerült munkát találnia. Szóval ha Pesten nehezebb is bejutni kicsivel, szerintem ott sem lehetetlen..

2010. dec. 10. 13:18
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ilyen hülyék az emberek, hogy ha régen nem volt képes leéretségizni, azt hiszi késöbb másabb lesz?

Aki nem tanult addig míg voltak tanárok segíteni az othon a baba melett se fog egyedül mikor már frelejtődnek a dolgok. Ahoz akarat kell s a tesódból nem ezt nézem ki.

2010. dec. 10. 13:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Oda ne add!

Tesőd semmi sulit nem fog soha életében többé elvégezni, ebben egy percre se bizz, higyj!!!

Te menj, tanulj, magadnak kerested azt a pénzt, nem egy buta libának (bocs...).

Nővérednek nem tartozol semmivel, pláne hogy évek óta eltartod (anyukáddal közösen, de eltartod).

A barátnőinek is mondd meg nyugodtan, hogy bocs, de az én kajámat eszzi, én fizetem a ruháját, vizét, MINDENT!!! Szóval csönd legyen!

Az a baj, te túl rendes vagy és anyukád is és a gátlaástalan tesúd ezt alaposan ki is használja sajnos...

A legjobb lenne, ha koleszba, vagy albérletbe tudnál menni és nem szivnák többé a véredet...

2010. dec. 10. 14:06
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem adod/adtad oda?

Ha azt írtad hogy egy évig tudnál leadni pénzt, akkor gondolom nem kis pénzről van szó! Amit nagy nehezen összegyűjtöttél, hogy végre kilábalj egy ördögi körből, azt most ilyen könnyen odaadnád? Eldobnád magadtól az "utolsó" reményt is ?! Mit gondolsz utána még hány év, hogy újra összegyűjts ennyi pénzt? Hát sok. Nagyon remélem hogy egy jó szakmád lesz és boldog, anyagi gondok nélküli körülményeken belül lesz majd neked is egy családod :)

2010. dec. 10. 14:14
 19/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azt a pénzt is csak kidobnád az ablakon, ha a testvérednek adnád (ráadásul tanulásra ilyen érettségivel:/). A helyedben gyorsan elkölteném a továbbtanulásomra.
2010. dec. 10. 16:18
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, egyöntetűek a válaszok. NE ADD ODA! És én is ezzel értek egyet. Ismerek két embert aki 30 évesen a szülei nyakán élnek, az egyik még 2 gyereket is szült oda két apától. Egyik sem dolgozik, a gyereket is eltartatják. Hidd el a szülők nagyon sok pénzt fektettek beléjük reményből hátha megjön az eszük. De akinek büdös a munka annak sajnos az is marad, és inkább másokon gázol át, csak, hogy a kényelem megmaradjon.
2010. dec. 10. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!