Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az baj, ha karácsonykor nem...

Az baj, ha karácsonykor nem adok ajándékot senkinek?

Figyelt kérdés
Nem értem ezt a nagy ajándékozósdit. Én mindennap odafigyelek azokra akiket szeretek és ha csak tehetem a hétköznapokon is meglepem őket. Minek ide ajándék, nem értem miért kellene egy nap ajándékot vettem, mikor nálunk mindennap ünnep, és sosem tudom átélni az ünnepi hangulatot, még fenyőfát sem állítunk soha, azért vágjak ki egy fát. Ez éppen olyan mint hogy a legtöbb embernek hallottak napján jut eszébe évente egyszer kimenni a temetőbe. Nekem ez nem erről szól, és annak is örülök hogy nincsennek adósságaink és élnek a szüleim barátaim. Ennyi, nem értem ezt a nagy vásárlási rohamot, egymást akarják túllicitálni az emberek, utoljára 9 éves koromban volt fontos mit kapok. A minimális késztetés sincs meg bennem hogy ajándékot vegyek, készíteni persze készítek horgolok díszeket a műanyagfenyőre ami kb 30 cm. Meg itt is kérdezgetik sokan hogy minek örülne x vagy y, hát az gáz ha valaki ennyire nem ismeri a szeretteit. Nem anyagi okokból nem adok, az egyetlen program amibe résztveszek a cipősdoboz akció , gyermekotthonoknak összegyűjtöm a játékaimat.
2010. dec. 10. 11:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
én sem adok senkinek ajándékot. még 200Ft-om sincs h enynit szánjak a rokonaimra. örülök ha ennem lesz mit
2010. dec. 10. 11:49
 12/15 anonim ***** válasza:
33%
én sem veszek senkinek semmit, pedig lenne miből. de meg is mondtam, hogy senkitől nem kérek semmit! nem érdekel a karácsony, ekkor csak rosszabb az amúgy is rossz hangulatom.
2010. dec. 10. 12:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
én szoktam ajándékot venni de mindig inkább praktikus dolgot veszek ilyenkor, meg nem is az ajándékokat várjuk hanem a vacsora a fénypont mikor összeülünk mind és vicces emlékeket újra felhozunk és nevet az egész család, nincs is annál jobb:)
2010. dec. 10. 13:28
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Én is imádom a karácsonyt. És annak ellenére, hogy veszek a családomnak 2000 ft értékben ajándékot nem sz@rom le az év többi napján sem. Sőt... Nálunk az a "trendi", hogy ha nagyobb dolgot szeretnék, akkor apu-anyu nem tolja a seggem alá, hanem kötik valamihez, jelen pillanatban a karácsonyhoz. Így van értelme, mert lehet, hogy megkapnám elsőre és 2 hét múlva már másra vágynék, de így át tudom értékelni, hogy mit szertnék.

Sajnálom, hogy te csak ennyit látsz az ünnepből, de nekem pl: az nagy ajándék, hogy az apám, aki egész évben dolgozik és csak nyáron töltünk együtt családként 2 hetet, na ő itthon van és velünk van. De több kommentelő is írta, hogy hiába írjuk meg, hogy rossz a nézeted, nem fogsz másként tekinteni a karácsonyra.

2010. dec. 10. 14:58
 15/15 anonim ***** válasza:

Ajánlanám a kérdezőnek ezt az írást:

[link]

2010. dec. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!