Még szülőknél élő párok, Ti hogy oldjátok meg az anyagiakat?
Az, hogy te ott vagy és nem kell semmit fizetned az egy dolog. Ez nálunk is így van, nekem sem kellett semmit fizetnem, addig, amíg anyámék nem szorulnak rá, egy fillért sem vesznnének el tőlem.
De a barátod az egy más tészta. Az egy vadidegen. Aki növelni fogja a kaja a víz stb. fogyasztást. Nem várhatod el anyádéktól, hogy egy vadidegent "néha bevásárolok"ért cserébe tartsanak. Lehet, hogy megcsinálnák, de előbb-utóbb masszív ellenszenv alakulna ki a pároddal szemben, max. neked nem mondanák, mert "beszakadna a fejed" az igazságtól. Nálunk is van ilyen a családban, tudom
Megint másik dolog az, hogy ha házaspár vagytok, a szüleid nem szegények és azért költöztök oda, hogy onnan elindulhassatok. Az én szüleim nekünk ezt fel is ajnálották, hogy egy fillért ne adjunk a rezsibe, hogy tudjunk spórolni a saját lakásra. De az már egy házaspár, tudni lehet, hogy arra törekszik ez a pár, hogy minél előbb elmenjen sajátba, nem a lányom pasija, aki azért jön ide, hogy együtt lakjanak, és ez is választás, felajánlás kérdése, nem mi gondoltuk így, hanem a szüleim ajálották.
Hát a mi helyzetünk kicsit más(mostmár)..
De mi is apósnál laktunk,én nem dolgoztam,vezettem a háztartást..
Nálunk ugy volt,hogy a párom fizette a rezsit,apja meg vette a kaját..Én meg főztem..Soha nem volt gond belőle..
Nagyjából ugyanannyit költöttek havonta,így jutott mindenkinek ruhára,bulira,stb..(azóta após elköltözött a barátnőjéhez,ketten maradtunk..).
szerintem dobjatok be közösen 60 rugót a családi kasszába, ebből kijön a havi kaja és rezsirészetek.
ezt szülők is méltányolják majd, és nem lesz balhé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!