Még szülőknél élő párok, Ti hogy oldjátok meg az anyagiakat?
A párod szálljon be a rezsibe és a kajába is.
Vér szerinti rokonoknál is az a normális, hogy mindenki, akinek van keresete, arányosan beszáll a kiadásokba. A volt párom már dolgozott és a szüleivel élt, ő havi 20 ezret mindig odaadott nekik kajára, plusz a rezsirész. Nem attól lesz család egy család, hogy egy ember fizet mindent.
Felnőtt emberek vagytok. A barátnőd szépen üljön le a szüleid elé és beszéljétek meg, hogy mi hogyan lehet.
Ezt nem lehet úgy intézni, hogy lesz ami lesz, meg majd néha bevásárol... Pont ezek lesznek azok a dolgok amik a későbbiekben az ellenséges légkört fogják kiváltani.
Üljetek le és beszéljétek meg rendesen. Ne másoktól kérdezgesd, hogy mi legyen.
Mi még nem lakunk együtt barátommal(lassan 3 éve vagyunk együtt de sógorék igen. Még nem tudtak elköltözni, ezért havonta 30 at belead sógor a rezsibe.Meg ha külön más kaját akarnak, akkor megveszik maguknak.De pl anyós főz, azzal nincs gond.
Szerintem néha bevásárolhattok ti is, ezzel is beszálltok anyagilag.
Majd akkor érted meg ezt a szitut, ha te leszel valamikor a szüleid helyzetében...
Mi a párommal velük élünk, a rezsin felét fizetjük, 38E havonta, + vásárolunk magunknak kaját, meg közösen használt cuccokat, pl. WC papír, stb. Anyuék nagyon engedékenyek lennének, de mi ragaszkodunk hozzá, hogy fele-fele, bár ez szűkös anyagi helyzetünk miatt néha nem teljesen jön ki. Ilyenkor utólag pótoljuk, ill. a párom nagyon sokat segít a ház körül, felújítási munkáknál, mosogatásban, stb. Sztem elég korrektek vagyunk.
A párod ennyire lusta, hogy csak úgy beeszi magát a szüleidékhez? Bocsi a kifejezésért, de térítsd észhez gyorsan!
Az ok, hogy te nem dolgozol, mert tanulsz, nos én meg még nem dolgoztam, mert diploma után egyből jött a baba. De attól már külön háztartásban illik lenni.
Ha külön lakrészed van,akkor szálljatok be a rezsibe..Te meg főzz külön...Így nem lesz az,hogy kevéssel szálltok be a kajába,stb...Ez a legjobb megoldás..Mi is így vagyunk.
Kijön a havi számla,annak a felét mi álljuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!