Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy én csinálok...

Lehet, hogy én csinálok valamit rosszul? Másnak miért megy ennyire könnyen?

Figyelt kérdés
Lehet nem jó a kateg, bocs. Munkahellyel kapcsolatos a problémám. Hogy lehet, hogy körülöttem mindenkinek van munkahelye, és nem évek óta tartó keresgélés után? Az összes unokatesóm az egyetemről főiskoláról, vagy szakmunkás után onnan, rögtön a munkahelyére ment, csak én szerencsétlenkedek. De a családot leszámítva is, minden barátomnak, ismerősömnek van munkahelye nem keresgéltek, rögtön találtak. Nekem is van mindig munkám, de csak alkalmiak, vagy be vagyok jelentve , vagy nem, de semmi normális. Jó belátom, nem kellett volna jogot tanulnom mert használhatatlan, de emellett van két szakmám, beszélek nyelveket és mégis semmi.... Sokkal kevesebbnek érzem magam emiatt és haszontalannak is .:(
2010. dec. 7. 14:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hoyg teljesen értelmetlennek tűnik, de fogadd meg a tanácsomat!

Végy egy feng shui könyvet! Lehet, hoyg azt mondod: ennek tényleg nincs értelme. De a környezeted napontra ezer pillantásod által befolyásolja a gondolataidat. Változtasd meg! Mivel semmibe sem kerül, így igazán megpróbálhatod, hátha bejön!

Keresd meg a lakásban a "Karrier" területét(a bejárati oldal középső harmada, vagyis a lakásnak erre a részre eső kilenced része.

Dobd ki onnan az elromlott, használhatatlan, és szegénységre utaló cuccokat!(rossz cipők, kopott bútorok) Ne legyen ott olyasmi, ami pl. meghajlásra késztet naponta, mint egy alacsonyan elhelyezett tükör.

Végy olyan tárgyakat, ami arra emlékeztet, hogy bátran nekivágsz az útnak, és megkeresed a helyedet(pl. vitorlás képet szoktak ajánlani, de a lényeg, hogy téged arra inspiráljon, hogy elindulsz-keresel-révbe érsz)

Foglalkozz egy kicsit a feng shuival és ezzel a területtel. Hátha arra ösztönzi a tudatalattidat, hogy megtaláld a helyes utat.

A másik:keresd meg Jim Barrett, Geoff Williams:Teszteld önmagad - Karrierkalauz c könyvét.Végezd el a benne található 3 órás tesztet! Ne csalj. Értékeld ki! Ez egy nagyon jó, sokszorosan bevált teszt. Talán nem a megfelelő pályán vagy. Segít megtalálni a neked való területet. Lehet hogy a jogot kell használnod, de nem csapatban, hanem egyénileg. Vagy talán más képességedet kéne előkapnod.

A jog általában egy irígyelt diploma.

Az utolsó mondatodon is változtatnod kell! Keresd meg a boldogságot a magánéletedben, a szabadidődben, és könnyebben megy a munkakeresés is.

Az is lehet, hogy te nem karrierre születtél, hanem mondjuk arra, hogy egy család, vagy egy sikeres férj háttérmunkása legyél. Vagy segítő: ismerek egy fiút, aki azért küzdött évekig, hogy kijusson Afrikába szeretetmunkára, s most ott van.Egy évfolyamtársam kiment Brazíliába a diplomaosztás után, egy gyerekotthonba segíteni. Azóta ott él, az első gyermekei mostanában alapítanak családot, küldi a képeket. az utcáról szedik össze őket. Nem szült, nem épített karriert - az árváknak és Istennek szentelte az életét(nem apáca) és boldog.

2010. dec. 7. 14:37
 12/18 anonim ***** válasza:
2010. dec. 7. 14:40
 13/18 anonim ***** válasza:
2010. dec. 7. 14:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Havi 100 jelentkezés az elég kevés...

Amikor én kerestem munkát napi 40-50 helyre adtam be a jelentkezésemet. 1 hónap alatt találtam munkahelyet, pedig nő vagyok, két kisgyerekem van és faluban lakom. Ehhez képest Te sokkal jobb helyzetben vagy.

2010. dec. 7. 15:44
 15/18 anonim ***** válasza:
"Nincs ismerősöm, sem hátszelem" - ebbe is belekötnék. Abban megegyezhetünk, hogy lehetsz te akármilyen brilliáns szakember, ha nincs kapcsolati tőkéd, akkor munka nélkül maradsz. Sokan azt hiszik, hogy ez egyenlő a protekcióval, illetve ennek ama bizonyos negatív értelmezésével. Pedig nem arra biztatlak, hogy keresd meg azt az embert, aki bár neked jogi végzettséged van, ő benyom egy egészen más helyre. Arról van szó, hogy arra hivatkozva, hogy megállod a helyed, a kapcsolatodat felhasználod arra, hogy legyen egyáltalán egy hely, ahol megállhatsz. Keresd meg az ismerőseidet is, a távoliakat is, a volt csoporttársaidat is, bárkit, még azt is, akiről azt gondolod, hogy nem tud segíteni, de megvan benne a jóindulat és kérd meg őket, hogy szóljanak, ha van valami. Hidd el, nem rossz az.
2010. dec. 7. 15:52
 16/18 anonim ***** válasza:

14:25 vagyok.

Egyetértek a feng-shui-s hozzászólóval,és ha változtatsz környezeteden,akkor érezni fogod belül is a változást,jobb kedvű leszel tőle,és további cselekvésre buzdít!És nézd meg A Titok című filmet!Egykori utcagyerekek adnak tanácsot,akik mára sikeres üzletemberek!Fel a fejjel! :)

2010. dec. 7. 16:52
 17/18 anonim ***** válasza:
megint én vagyok,és az előbb rosszul írtam :P szóval egykori utcagyerekek is!!! :D
2010. dec. 7. 17:06
 18/18 A kérdező kommentje:

Okés köszönöm, elolvasom, megnézem :D

Kipróbálok mindent ami segíthet:)

2010. dec. 7. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!