Miért nem kapok némivel több tiszteletet, megbecsülést?
Az egész családban csak én vagyok kétkezi munkás, a többiek mind szellemi munkát végeznek. Egyedül apám képes megbecsülni (aki bányász volt 19 évig). Rajta kívül senki nem becsüli/tiszteli a munkámat, a foglalkozásomat a családban.
Folyamatosan azt hallom, hogy a kétkezi munkásokat kritizálják, és mikor szóvá teszem hogy nem úgy van az ahogy ők gondolják, rögtön én is célponttá válok, és engem és a szakmámat kezdik kritizálni. És e miatt egyfajta céltáblaként működöm idehaza.
Szeretnek meg minden, csak szakmám miatt nem kapok túl sok megbecsülést és tiszteletet, de ők elvárják hogy mértéktelenül tiszeljem őket azért, mert olyan ügyesen bánnak a számokkal és a többi szellemi tevékenységért amit végeznek.
Mitől lehet ez?
21/F
Valóban, ne törődj velük. A te munkád is ugyanolyan hasznos, (de talán még hasznosabb is...) mint egy könyvelőé, vagy egy akármilyen marketing menedzseré. Persze, manapság "divattá" vált egyetemre, meg főiskolára menni és bárki bekerülhet szinte már,csak pénz kérdése. Tisztelet a kivételnek, aki tényleg megdolgozik azért, hogy bekerüljön és becsülettel végig is csinálja!
Attól, hogy valakinek van 6 diplomája és beszél 3 nyelvet, még nem biztos, hogy értékes, intelligens ember. És különben is, hol aludnának a diplomások, ha a kőművesek nem építenének házakat, mit ennének,ha a pékek nem sütnének kenyeret...stb.
Kedves kérdező! Légy büszke a szakmádra, mert te legalább maradandót alkotsz!
figy,én egyetemista vagyok,a párom szerszámkészitő. tök jól elvagyunk. Most költöztünk új lakásba és az totál le van lakva! A párom pedig olyan ügyes,mindent meg tud csinálni,a házban nincs olyan felujitási dolog, amihez ne értene! Ő tanit engem,mert én ezekhez sik hulye vok!és együtt csináljuk.Pl.a glettelést tökre megszerettem,az az én reszortom most már :)
és igy nem kell százezreket költenünk mesteremberre hanem fillérekből megússzuk!! És én nagyon tisztelem őt ezért,hogy ilyen sokoldalu! :)))
23/L
KI MEREM MONDANI: aki többféle dologban jártas, többet ér -legyen az szakma, nyelvismeret, vagy uram bocsá a diploma!
Biz' sok tuskó diplomás van, mint ahogy tuskó nem diplomás is akad bőven.
A lényeget nem a papír HANEM AZ EMBERI MINŐSÉG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!