Miért nem kapok némivel több tiszteletet, megbecsülést?
Az egész családban csak én vagyok kétkezi munkás, a többiek mind szellemi munkát végeznek. Egyedül apám képes megbecsülni (aki bányász volt 19 évig). Rajta kívül senki nem becsüli/tiszteli a munkámat, a foglalkozásomat a családban.
Folyamatosan azt hallom, hogy a kétkezi munkásokat kritizálják, és mikor szóvá teszem hogy nem úgy van az ahogy ők gondolják, rögtön én is célponttá válok, és engem és a szakmámat kezdik kritizálni. És e miatt egyfajta céltáblaként működöm idehaza.
Szeretnek meg minden, csak szakmám miatt nem kapok túl sok megbecsülést és tiszteletet, de ők elvárják hogy mértéktelenül tiszeljem őket azért, mert olyan ügyesen bánnak a számokkal és a többi szellemi tevékenységért amit végeznek.
Mitől lehet ez?
21/F
7 évig jártam egyetemre, további 6 év alatt még két posztgraduális képzést végeztem el, két nyelven beszélek, a fél világot bejártam, de bruttó 208 ezer Ft a fizetésem -mint Neked. Igen szeretek fúrni, faragni -egyszer még gépidőt is béreltem egy esztergaműhelyben, hogy egy elképzelésem megvalósítsam. Kicsit S mivel 20 éve emberekkel dolgozom, egy pillantás alatt meg tudom állapítani az igazi"öreg szakiról", ha többet ér, mint három diplomás!
Ezt üzenem a hozzátartozóidnak.
szerintem tanuld ki a szakmád teljes mértékben és alapits majd egy saját céget.. és így megmutathatod h mig ők másoknak dolgoznak te elérted azt h a magad úra lettél..
kicsit össze vissza lett de rem érted h mire gondolok:)
Fogadd őszinte irigységemet. Lány létemre már régóta szeretnék ilyen munkát tanulni. Egyrészt érdekel, másrészt külföldön nagyon keresett szakma.
Felnőtt fejjel érdemes megtanulni? Mennyi a képzési idő? Kell hozzá valamilyen veleszületett tehetség? (pl kézügyesség) Vagy ha nincs, tanulható?
Előző vagyok - most diplomázom, de sok értelmét nem látom, a szakmát pont a képzés alatt (ahogy egyre többet tudtam meg róla) utáltam meg. Szerintem a szakmunkás - főleg ami a te végzettséged, jobban hasznosítható.
Hülye kérdés, de fizikai erő kell hozzá? (50 kg alatt vagyok)
Ebből is látszik,h a diploma nem jár együtt az intelligenciával.Ha azok lennének,nem viselkednének így.
De sok ilyet ismerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!