Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kapok némivel több...

Miért nem kapok némivel több tiszteletet, megbecsülést?

Figyelt kérdés

Az egész családban csak én vagyok kétkezi munkás, a többiek mind szellemi munkát végeznek. Egyedül apám képes megbecsülni (aki bányász volt 19 évig). Rajta kívül senki nem becsüli/tiszteli a munkámat, a foglalkozásomat a családban.

Folyamatosan azt hallom, hogy a kétkezi munkásokat kritizálják, és mikor szóvá teszem hogy nem úgy van az ahogy ők gondolják, rögtön én is célponttá válok, és engem és a szakmámat kezdik kritizálni. És e miatt egyfajta céltáblaként működöm idehaza.

Szeretnek meg minden, csak szakmám miatt nem kapok túl sok megbecsülést és tiszteletet, de ők elvárják hogy mértéktelenül tiszeljem őket azért, mert olyan ügyesen bánnak a számokkal és a többi szellemi tevékenységért amit végeznek.

Mitől lehet ez?

21/F

2010. dec. 6. 19:18
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bíztató válaszokat és tanácsokat nagyon jól estek!
2010. dec. 6. 19:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

7 évig jártam egyetemre, további 6 év alatt még két posztgraduális képzést végeztem el, két nyelven beszélek, a fél világot bejártam, de bruttó 208 ezer Ft a fizetésem -mint Neked. Igen szeretek fúrni, faragni -egyszer még gépidőt is béreltem egy esztergaműhelyben, hogy egy elképzelésem megvalósítsam. Kicsit S mivel 20 éve emberekkel dolgozom, egy pillantás alatt meg tudom állapítani az igazi"öreg szakiról", ha többet ér, mint három diplomás!

Ezt üzenem a hozzátartozóidnak.

2010. dec. 6. 20:00
 13/23 anonim ***** válasza:

törölve:

*Kicsit

2010. dec. 6. 20:01
 14/23 anonim ***** válasza:

szerintem tanuld ki a szakmád teljes mértékben és alapits majd egy saját céget.. és így megmutathatod h mig ők másoknak dolgoznak te elérted azt h a magad úra lettél..

kicsit össze vissza lett de rem érted h mire gondolok:)

2010. dec. 6. 20:10
 15/23 anonim ***** válasza:

Fogadd őszinte irigységemet. Lány létemre már régóta szeretnék ilyen munkát tanulni. Egyrészt érdekel, másrészt külföldön nagyon keresett szakma.

Felnőtt fejjel érdemes megtanulni? Mennyi a képzési idő? Kell hozzá valamilyen veleszületett tehetség? (pl kézügyesség) Vagy ha nincs, tanulható?

2010. dec. 6. 20:15
 16/23 A kérdező kommentje:
Konkrétan ezt a szakmánt a két éves képzés alatt ki lehet tanulni, a kézügyesség pedig nem kell, megtanulható ha fogékony vagy, esetleg elég kitartó vagy hozzá.
2010. dec. 6. 20:23
 17/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok - most diplomázom, de sok értelmét nem látom, a szakmát pont a képzés alatt (ahogy egyre többet tudtam meg róla) utáltam meg. Szerintem a szakmunkás - főleg ami a te végzettséged, jobban hasznosítható.

Hülye kérdés, de fizikai erő kell hozzá? (50 kg alatt vagyok)

2010. dec. 6. 20:45
 18/23 anonim ***** válasza:
Számoltasd ki velük, ami a munkádhoz kell:>
2010. dec. 6. 20:45
 19/23 anonim ***** válasza:
Még mindig én :) Kicsit mesélsz a munkáról egy teljesen laikusnak?
2010. dec. 6. 20:46
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ebből is látszik,h a diploma nem jár együtt az intelligenciával.Ha azok lennének,nem viselkednének így.

De sok ilyet ismerek...

2010. dec. 6. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!