Miért nem kapok némivel több tiszteletet, megbecsülést?
Az egész családban csak én vagyok kétkezi munkás, a többiek mind szellemi munkát végeznek. Egyedül apám képes megbecsülni (aki bányász volt 19 évig). Rajta kívül senki nem becsüli/tiszteli a munkámat, a foglalkozásomat a családban.
Folyamatosan azt hallom, hogy a kétkezi munkásokat kritizálják, és mikor szóvá teszem hogy nem úgy van az ahogy ők gondolják, rögtön én is célponttá válok, és engem és a szakmámat kezdik kritizálni. És e miatt egyfajta céltáblaként működöm idehaza.
Szeretnek meg minden, csak szakmám miatt nem kapok túl sok megbecsülést és tiszteletet, de ők elvárják hogy mértéktelenül tiszeljem őket azért, mert olyan ügyesen bánnak a számokkal és a többi szellemi tevékenységért amit végeznek.
Mitől lehet ez?
21/F
Szerintem meg ne foglalkozz velük ( tudom, könnyű mondani ).
Én és a párom is fizikai munkát végzünk, mindkettőnknek nagyon szép szakmája van és én pl. kifejezetten büszke vagyok a páromra aki kovács, mert a mai férfiak közül nagyon kevés az, aki bírná azt a munkát, megterhelést amit ő.
Kedves Kérdező!
Ne törődj velük! A felhőkarcolók, meg a házak sem attól épülnek meg, hogy az építészmérnök megrajzolja, hanem attól, hogy a kőműves, munkás ember felépíti! Ezt nagyon sokan elfelejtik. Nem szabad lenézni azért a másikat, mert annak "csak" szakmája van. Különben is,néha egy szakma 100x többet ér, mint akármilyen ELTE-n elvégzett diploma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!