A szülők mindenhol számon kérik a gyereken a házimunkát?
Vagy csak nálunk jellemző, hogy teljesen mindegy, mennyi házimunkát elvégzek (mosogatás, vasalás, főzés), folyton a szememre vetik, hogy "soha semmit nem csinálsz", és "nemhogy segítenél anyádnak", na meg akárhányszor jönnek a rokonok, állandóan elmondják hogy meg ne tudják, hogy nem segítek? Csak nekem jegyzik meg folyton, hogy mosogass el, seperj ki, mosd fel követ - mikor tudniuk kellene, hogy úgyis megcsinálom?
Ma már inkább nem is szólok, mikor rákezdik a hozsannát, de azért igenis rosszul esik, hogy ennyire igazságtalanul állítanak be engem...
Máshol is ez van?

Utolsó 100%-os! Ott a lényeg.
Mert lehet, hogy kötelessége (ezt is vitatom) a gyereknek a háztartásban való segítség, de attól még el lehet ismerni a munkáját. Nem attól lesz valakiből szorgos, rendes felnőtt, ha állandóan azt hallja, hogy semmit se csinál. Az együttműködésre, munkamegosztásra, időbeosztásra, felelősségvállalásra, s még inkább a helyes életvitelre való szoktatás lenne a célja ezeknek a feladatoknak. Hogy együtt könnyebb és mindenki fontos.

Sokáig ez volt nálunk is, de valahogy az elmúlt 1-2 évben már valahogy felfogta anyum, hogy nekem is van csomó dolgom, nem feltétlenül érek rá állandóan takarítani stb.
Suliba járok, dolgozok is mellette, örülök ha van 1 órám amikor épp nincs semmi dolgom.
Ennek ellenére többnyire tesómmal megcsinálunk ezt-azt. Tesóm főz, én meg hétvégén kitakarítok.
De ha anyunak rossz napja van, akkor végig kell nekem is hallgatni, hogy sosincs elmosogatva stb :)

Nem mindenhol, nálunk pl. csak a saját szobámat kellett rendben tartanom, meg magam után elmosogatnom, ha egyedül ettem-ittam valamit.
Ha közös vacsora volt, akkor soha nem nekem kellett mosogatnom. Csak ha én főztem pl., vagy melegítettem valamit, persze nem az egész családra főztem sose, csak nagy ritkán magamnak valamit, pl. tejbegrízt, rántottát, konzerv babot melegítettem, tehát egyszerűbb dolgok.
Soha a közös helyiségeket nem kellett takarítanom, mosást betennem, főznöm a családra.
Néha én ugrottam le bevásárolni, ha kellett ez-az, na nem sokminden, csak néhány dolog.
Meg kivittem a szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!