Valaki segítsen, már nem nagyon bírom az anyósom okozta feszültséget a családban. Állandóan beszól, mit tehetnék?
Igazatok van, de azért én akkor is azt mondom, hoy jobb a békesség.
Egy anyós nagyon megkeserítheti egy fiatal pár életét. Amíg lehet, én megpróbálnám szépen elmondani neki, hogy a pici babával nem eagyszerű útra kelni, és sokkal praktikusabb lenne, ha inkább ő jönne el. Meg lehet ezt kedvesen is mondani a Drága mamának. Nem?
Esetleg mondja meg ezt neki a fia. Tőle talán jobban elfogadja.
Nekem elég vad dolognak tűnik, sőt undorítónak, ahogy uszítjátok az anyósa ellen a kérdezőt. Nem jó így élni, állandó háboruskodásban. És az egész világ az ilyenek miatt egymásnak ellensége. A gyerekek is így nőnek fel, ezt látják, aztán jönnek a levelek, hogy utálom anyámat, meg anyám utál engem, hát az islyesmi itt kezdődik.
Én azt tanáccsolom, legyél te a Nap, aki a jeget megolvasztja! "Boldogok a békességszerzők". Legyél kedves hozzá. Ne idézgesd a bemondásait. Próbáld megérteni, amit ide írok: nem neked mondja, csak kibeszéli magából, ami őbenne van. Még fitalon megtanulta, hogy az anyósnak a menyével roszban kell lenni. Ő ehhez tartja magát. De te próbálj meg más példát mutatni. Legyél hozzá kedves. Engedd el a füled mellett a mondásait. Mondj rá ilyeneket: én minden szépet jót kívánok,....(ahogy szólítod.) Ha az egó lázadozik benned, csitísd el. Mondd magadnak: "Én nem az egóm vagyok, én a tudatos Én-em vagyok. Békességet árasztok magam körül." IMA: ".. Istenünk, áraszd ránk jóságodat, hogy mi is ugyanazt áraszthassuk mások felé" . Hidd el, próbáld ki, 3-4 hónap alatt, de lehet, hogy akár kettő hónap alatt a legvadabb anyós is megszelidül. És akkor te is örülhetsz az általad közvetített békességnek, a gyerekeid is látják, hogy kell a családtagoknak egymással beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!