Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki segítsen, már nem...

Valaki segítsen, már nem nagyon bírom az anyósom okozta feszültséget a családban. Állandóan beszól, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
7 hós babánk van, és ugye ez mindenkinek természetes, hogy anyaként a saját anyjához többet jár, mint az anyósához. Anyukám egy héten kétszer látja a babánkat, de úgy hogy egyszer ő jön, másszor mi megyünk, mert nekem is ki kell kapcsolódni. Anyós egy héten egyszer jön (nem vagyunk egymás szive csücske), de ő nyugdíjas és megtehetné anyagilag, hogy többször jöjjön, de inkább provokál, hogy mi hányszor megyünk. Legutóbb beszólt, hogy a gyerek már nem is ismeri, csak a másik mamát. Én mondtam, hogy vegyen visszább, erre azóta nem is telefonál és nem is jön. A párom azt mondja, hogy nem érdekli, de engem idegesít, hiszen mindjárt itt a karácsony. Nem lehet vele beszélni, mert elég .....
2010. nov. 29. 13:36
1 2
 11/18 tetris ***** válasza:
41%

Igazatok van, de azért én akkor is azt mondom, hoy jobb a békesség.

Egy anyós nagyon megkeserítheti egy fiatal pár életét. Amíg lehet, én megpróbálnám szépen elmondani neki, hogy a pici babával nem eagyszerű útra kelni, és sokkal praktikusabb lenne, ha inkább ő jönne el. Meg lehet ezt kedvesen is mondani a Drága mamának. Nem?

Esetleg mondja meg ezt neki a fia. Tőle talán jobban elfogadja.

2010. nov. 29. 16:01
 12/18 tetris ***** válasza:
Ó. bocsi! Most olvasom, hogy mit mondott rólad veszekedéskor! NAhát, igazad van! Kötelet a vén dögnek!
2010. nov. 29. 16:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Úgyis te húzod a rövidebbet. Most is te vagy ideges...
2010. nov. 29. 16:05
 14/18 anonim ***** válasza:
hát szerintem ezt az ügyet nem neked kell elintézned hanem a párodnak hisz az ő anyja.Ami az anyósokat illeti nem kell ezzel foglalkozni hidd el nélküle is el tud lenni az ember és a pici szempontjából most még teljesen mindegy hisz még csak 7 hónapos fel se fogja még a karácsony szépségét és nem is fog rá emlékezni.Meg aztán van már neki egy szerető nagyanyja aki nem ilyen proli.Ha beadod a derekad tudni fogja majd hogy te vagy a gyengébb és soha többet nem tudod majd szóban legyőzni,mert számára te egy gyenge ellenfél vagy.
2010. nov. 29. 16:36
 15/18 anonim ***** válasza:
7%

Nekem elég vad dolognak tűnik, sőt undorítónak, ahogy uszítjátok az anyósa ellen a kérdezőt. Nem jó így élni, állandó háboruskodásban. És az egész világ az ilyenek miatt egymásnak ellensége. A gyerekek is így nőnek fel, ezt látják, aztán jönnek a levelek, hogy utálom anyámat, meg anyám utál engem, hát az islyesmi itt kezdődik.

Én azt tanáccsolom, legyél te a Nap, aki a jeget megolvasztja! "Boldogok a békességszerzők". Legyél kedves hozzá. Ne idézgesd a bemondásait. Próbáld megérteni, amit ide írok: nem neked mondja, csak kibeszéli magából, ami őbenne van. Még fitalon megtanulta, hogy az anyósnak a menyével roszban kell lenni. Ő ehhez tartja magát. De te próbálj meg más példát mutatni. Legyél hozzá kedves. Engedd el a füled mellett a mondásait. Mondj rá ilyeneket: én minden szépet jót kívánok,....(ahogy szólítod.) Ha az egó lázadozik benned, csitísd el. Mondd magadnak: "Én nem az egóm vagyok, én a tudatos Én-em vagyok. Békességet árasztok magam körül." IMA: ".. Istenünk, áraszd ránk jóságodat, hogy mi is ugyanazt áraszthassuk mások felé" . Hidd el, próbáld ki, 3-4 hónap alatt, de lehet, hogy akár kettő hónap alatt a legvadabb anyós is megszelidül. És akkor te is örülhetsz az általad közvetített békességnek, a gyerekeid is látják, hogy kell a családtagoknak egymással beszélni.

2010. nov. 29. 19:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
a békesség ellen nekem speciel semmi problémám,de mi van ha az anyósa ezt nem veszi figyelembe, én a nagyanyámat mindig próbáltam szeretni gyerekként stb. és anyukám miattunk mindig lenyelte amit nagyanyám tett vele de ennek nem béke lett az eredménye hanem az hogy ettől csak még inkább elbízta magát és egyre rosszabb volt hozzá.szóval hiába árasztja el az embert a békesség ha a másik fél köti az ebet a karóhoz
2010. nov. 29. 19:27
 17/18 anonim ***** válasza:
19.11-es,Te hittérítő vagy?Esetleg Jehova tanúja?Annyira álszent a szöveg,amit írsz.
2010. nov. 29. 19:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Talán mert nyugdíjas unatkozik tényleg a párodnak kéne elvinni a babát.
2010. nov. 29. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!