Otthon lévő anyukák! Családotok elismeri a munkátokat amit napközben otthon végeztek? Hogy vivjam ki az elismerést.
Mi nem vagyunk házasok, de együtt élünk régóta, igaz gyerek sincs még..de én nem dolgozok (nem azért mert nem akarok, csak nincs munkám és most tanfolyamra járok) mi az élettársam apjával élünk. Állandóan abból áll a napom, hogy takarítok, persze sokat ülök gépnél is mivel tanulok, de mindig tiszta a ház..de ezt persze senki sem értékeli.sőőt. az "apósom" állandóan kupit csinál...felmosok ő saras lábbal betapos mindenhova még a szobákba is...a kávét szétcsöpögteti, stbstb sorolhatnám estig. én nem gondolom hogy kötelességem lenne utána elpakolni. persze mindig akkor toppan be valaki amikor kupit csinál..és persze ki a sz@r..én..mondván én semmit se csinálok..de persze az nem számít hogy kitakarítok és nem bírja egy órát se...
persze élettársam egész nap dolgozik, és ha hazaér és mondom neki csak vita van belőle.... szóval én átérzem..
mondjuk ez az én párom, de lehet hogy ha elmondod a férjednek.és leültök megbeszélni akkor ő másképp viszonyul majd hozzá.
Én is pocakos vagyok. :) A férjem egy álomférj ilyen szempontból, észreveszi, ha ragyog a lakás, még egy egyszerű krumplifőzit is képes megdicsérni, mert tudja, hogy jólesik nekem.
Anyósom a szemembe és a hátam mögött is dicsér, hogy nálunk mindig milyen csillogó-villogó tisztaság és rend van. (Haha, persze, mert ha jönnek, a-z-ig takarítok.)
A szüleim soha sem dicsértek, amíg otthon laktam, felnőttként mindig megkaptam, hogy soha nem csinálok semmit. Nekik nem tűnt fel a tisztaság, természetesnek vették, hogy van ingyencseléd. Ma már nekem annál jobban, hogy náluk vízköves a csempe, koszos a padló, ragad a konyhai csempe. Akkor volt, aki megcsinálja, most nincs.
Én is itthon vagyok a kisbabánkkal, minden nap főzök, takarítok, és mikor a férjem belép az az első szava, hogy "már megint nem álltál meg egy percig sem!". Ő nagyon becsüli amit teszek, sőt mindig nyaggat, hogy pihenjek végre.
Az a baj, hogy ha magától nem látja, akkor nehéz lesz rávilágítani, hiszen ott van a szeme előtt a tiszta lakás, a vacsora, az egész napos munkád. Rá kéne bízni egy kis házimunkát mondjuk a hétvégén, hogy lássa nem 2 pillanat, amíg pl. eltűnik a mosogatóból a szennyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!