Szerintetek mitől van az, hogy valakinek abszolút nincs türelme a gyereknevelésben? Ez adottság? Vagy mindenki tudja több türelemre nevelni magát?
Ne haragudj, de véleményem szerint csak te tudod megoldani a dolgokat. Lehet, hogy nem is annyira türelmetlen a férjed, hisz játszik vele, játék közben semmi probléma.
Mint ahogy valaki írta előttem lehet, hogy te "átestél a ló túloldalára". Ezen neked kell elgondolkodni, hogy igaz-e.
Szerintem is lehet, nem türelem kell ide, hanem határozott következetes fellépés. Amitől egy szülő ilyen még nem lesz türelmetlen. Mindent nem kell megengedni a gyermeknek, nem attól leszel türelmes...
Szerintem változtatnatok kell és nem szabad feltétlenül mindent elnézni az "önfejű" fiatoknak. Talán itt lesz a megoldás...
"A gyerek elképzelése érvényesülhessen"
Ebből a mondatodból arra következtetek, hogy nem nevelted elég következetesen a gyerekedet, ez üt vissza rátok és ebből van elege a férjednek - jogos.
Én továbbra sem értem, miért baj, ha türelmes a szülő. Ez nem jelenti automatikusan, hogy elkényezteti a gyereket..
Ha rosszalkodik, akkor nincs kegyelem, meg kell büntetni, ez nem türelem kérdése. Viszont a mindennapokban nyugodtan bele lehet vonni, értelmes lényként kell vele kommunikálni..
Az elkényeztetés szerintem az, mikor egy anyuka bemegy a boltba a gyerekével, aki kiveri a hisztit, amiért nem kap csokit. Aztán az anya nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni, és emiatt mégis megveszi neki.. Szerintem éppen ahhoz kell a türelem, hogy elviseld az ilyesmit, és tartani tudd magad a nevelési elvedhez: nem kap csokit.
13:46
Hát, ezek szerint engem se kényeztett el anyukám, mert én voltam olyan makacs, hogy leültem az áruház közepére, ha nem kaptam vmit, durr két füles, legközelebb már meggondoltam, hisztizzek-e ?
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!