Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkor is őszinte vagy ha...

Akkor is őszinte vagy ha tudod, hogy ezzel megbántod a másikat?

Figyelt kérdés
nem nagy dolgokra gondolok... pl:rosszul sikerült frizura,előnytelen ruha ilyesmi...
2010. nov. 22. 12:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%
Én mindig, legyen szó akármiről. A véleményemet azonban úgy mondom el, hogy a másik egyáltalán ne sértődjön meg rajta.. Ehhez persze ismerni kell a másikat, hogy neki mi esik rosszul, és mi nem. Ha tényleg fontos az illető számodra, akkor nem hagyod hogy hülyét csináljon magából, és ő ezt értékelni fogja! Legalábbis nálunk így működik..
2010. nov. 22. 14:05
 22/30 anonim ***** válasza:
Sajnos őszinte ember vagyok. Ez néha hátrány. Gyakran bántok meg embereket a kíméletlen, burkolatlan őszinteségemmel, ami nekem természetes, csak másoknak esik rosszul. Épp azon dolgozom, hogy a párom szerint kegyes hazugság intézményét bevezessem magamnál. Persze nem nagy horderejű, sorsdöntő momentumokról legyen szó, de ha ezzel elkerülhető egy felesleges vita/ veszekedés, akkor inkább kicsit tompítom a tényeket. Szerintem ennyi belefér. Főleg, ha a párom módszerével csináljuk és másnap elmondjuk az igazat. Így már közel sem fog annyira bántani minket és utólag csak nevetünk az egészen. Nálunk működő módszer.
2010. nov. 22. 14:28
 23/30 anonim ***** válasza:
Csak egyetlen-egyszer voltam kíméletlenül őszinte: megmondtam a barátnőmnek, hogy szánalmas látvány, ahogyan kitartóan próbál elcsábítani egy olyan férfit, aki nyilvánvalóan nem a nőt látja benne, ráadásul ezzel köznevetség tárgyává teszi a vőlegényét is, aki vakon bízik benne. A lány azóta nem a barátnőm, úgy megsértődött az igazságtól. Nem sajnálom, ki akar kisribizlit a barátjának mondani?
2010. nov. 22. 14:28
 24/30 anonim ***** válasza:
ne légy rosszindulatú, hanem inkább próbálj utalni rá, hogy mi állna neki jobban. Nem mindig akkor teszel a másiknak jót, ha helyeselsz egy-egy "hülyeségéhez". Ha ismered az illetőt, akkor nyílván tudod, hogy hogy lehet finoman a tudtára hozni az igazat. Pl. viccesen, poénosan, vagy hátulról megkerülve a dolgot. Ugyanakkor vedd számításba, hogy nem biztos, hogy te is objektíven ítéled meg a dolgokat. Gondold át a szitut, mérlegelj és cselekedj. Viszont figyelj rá, hogy ne légy kötekedő, aki mindig mindenben csak a rosszat látja, az apró, jelentéktelen dolgokat talán nem árt a másikra hagyni.
2010. nov. 22. 14:32
 25/30 anonim ***** válasza:
14:28 nekem is volt ilyen barátnőm,fáj nekik az igaság...És könnyeb téged utálni,mint magába nézni,hogy ő meg a völegényét vágta át nap,mint nap,azzal,hogy mközben menyasszony volt egy másik férfi után futott...Gondolom esküvő nem volt?Ha mégis akkor egy újabb látszat házassággal több van..
2010. nov. 22. 14:37
 26/30 anonim ***** válasza:
Ami a kérdésedben szerepel példák arra megfelelő az őszinte vélemény. A rosszat akarás a másiknak az már tapintatlanság és utálatos dolog. És van benne egy kis irigység is.
2010. nov. 22. 14:46
 27/30 anonim ***** válasza:
Igen, őszinte szoktam lenni. Nem igazán burkolom a mondanivalóm mézes-mázos csomagolásba, mivel semmi értelme. Ha megkérdezik tőlem, hogy áll a ruha, milyen az új haj az illetőnek, és előnytelennek látom, ezt így megmondom, de azt is hozzáteszem: az ő döntése hogy változtat, illetve a változtatás előtti kérdés esetén ráhagyom, hiszen neki kell jól éreznie magát. Idegenek nem fordulnak felém ilyen kérdéssel, a privát dolgok pedig nem az ő asztaluk.
2010. nov. 22. 15:08
 28/30 anonim ***** válasza:

Kegyetlen oszinteseg vs. kegyes hazugsag?

En a kegyetlen oszinteseg hive vagyok, meg akkor is, ha ezzel megbantok masokat.

2010. nov. 22. 15:59
 29/30 anonim ***** válasza:
Megpróbálom építő jellegűvé alakítani.
2010. nov. 22. 19:55
 30/30 anonim ***** válasza:

én mindig kinyilvánitom hogy mit gondolok/mi a véleményem legyen az bármi és ezt én is másoktol is elvárom aki meg megbántodik ilyenen annak meg fáj az igazság

am. sajnos kevés olyan ember van aki őszintén elmondja a véleményét

2010. nov. 22. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!