Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munkanélküliek! Hogyan foglalj...

Munkanélküliek! Hogyan foglaljátok el magatokat? Családotok mellettetek áll? Ők hogyan bánnak veletek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 00:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%
Állandóan b*szogatnak, hogy így munkahely, meg úgy munkahely. Azon kívül, hogy a normális hirdetésekre beadom a cv-met, és járok a MK-ba, nem tudok mást csinálni.
2010. nov. 20. 21:48
 22/25 anonim ***** válasza:
Én 4 hónapig voltam munkanélküli. Nagyon egyszerű: időm nagy részét a munka keresés töltötte ki, és úgy gondolom, hogy ez így helyes. Ha elfáradtam akkor mondjuk TV-zetem, főztem. Mondjuk képezheted is magad OTTHON, ingyen, az internet segítségével, mondjuk amiről tudod, hogy jól jönne a leendő munkahelyeden. Angol, Microsoft office. Netről is lehet ezekben fejlődni.
2010. nov. 22. 16:35
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most kezd kilábalni a depresszióból. Sajnos egy hosszantartó betegség miatt elveszítette a munkahelyét (gyakorlatilag amint visszament táppénzről dolgozni, kirúgták). Aztán sorban jöttek a pofonok, nem akarták sehova se felvenni. Nagy nehezen rávettük, hogy kezdjen bele valami új suliba és most látom rajta, hogy kezd helyrejönni lelkileg.
2010. nov. 22. 16:44
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 évig dolgoztam egy üzletben a dicsőséges fővárosban, mígnem tavaly nyáron elmentem nyaralni és mire vissza mentem, bezárták az üzletet (pedig csak 1 hétig voltam). Ott álltam munka és fizetés nélkül, mert az utolsó fizum a főnöknél maradt. Nem találtam melót. Egy idő után már nem tudtam fizetni az albérletet, enni, inni, élni. Friss kapcsolatom volt, a párom vidéki. Invitált, hogy költözzek hozzá, mert el fogok adósodni, ott nem kell albit fizetni stb. Úgy is lett. Viszont ez a megye a leghátrányosabb helyzetű térségek közé tartozik, és itt egyszerűen lehetetlen melót találni. Egy hirdetett állásra már megvan kit vesznek fel, nem válaszolnak, nem keresnek. Nem ismerek senkit, engem sem ismernek, és úgy érzem enélkül megvagyok lőve. A párom is próbál segíteni, de mindenki csak ígérget mindent, és mikor ott vagyok meg elintézik egy: Sajnálom!-mal. Állandóan falakba ütközök, és ebbe már bele vagyok fáradva. Nagyon rosszul élem meg a munkanélküliséget, kihat az egész életemre, rossz a kedvem, ideges vagyok, azokkal ordítok akik semmiről nem tehetnek. Az a legrosszabb, hogy ezelőtt szinte bármit megtehettem, most meg másoktól függök. El sem tudom képzelni hány évesen fogom megszülni az első gyerekemet... most 30 vagyok. :-(
2010. nov. 22. 20:36
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Két éve vagyok álláskereső,közben beteg is voltam,tönkre tett idegileg a kilátástalanság,bizonytalanság.Az előtt sem volt túl jó a helyzetem munka szempontjából,de legalább egészséges voltam és elvállaltam még azokat a legvacakabb munkákat is,ami nem is volt végzettségemnek megfelelő.Őszintén szólva,belefáradtam.Itthon én vezetem a háztartást,legalább ebben igyekszem tökéletes lenni.És igyekszem a kevés pénz ellenére szépen élni a gyermekemmel.A nyugdíjas anyám dolgozik,mert ő a kapcsolatai révén könnyebben talált munkát magának.Kértem,hogy próbáljon segíteni nekem is,de az eszébe sem jut,hogy az én érdekemben is szóljon az ismerősöknek,hátha nekem is találna munkát,sokkal könnyebb,ha elmond mindenféle élősködőnek.Persze,segít anyagilag,de köszönöm az olyan segítséget,amit nap mint nap szememre hánynak....Most azon igyekszem,hogy rendbe hozassam lelki világom és idegrendszerem,aztán végre elvégezzek egy nyelvtanfolyamot és remélem,egyszer sikerül találnunk egy jó lehetőséget és kitudunk majd menni a gyermekemmel külföldre.Ha ott sikerülne jól elhelyezkedni,sose jönnék vissza.

Leginkább az olyan kijelentésektől lehet falra mászni,hogy "mindenki tud dolgozni ,aki akar".Csak akik ezt mondogatják, nem veszik észre,hogy azóta eltelt 30-40 év ,megváltozott a világ és ma már az sem tud dolgozni,aki akar.

2010. nov. 23. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!